Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinder voor Breitling horloges

Geplaatst op 3 april 2020 om 18:40 uur

Regelmatig krijgen wij vragen welke watchwinder het beste past bij één of meerdere automatische horloges van een specifiek horlogemerk. Met name voor bekende horlogemerken zoals Tag Heuer, Omega, Fortis, IWC, Rolex en Breitling worden we geraadpleegd. Ons antwoord bestaat uit verschillende aspecten.

De watchwinder merken waarvan wij officieel dealer zijn bieden allemaal watchwinder modellen die geschikt zijn om elk automatisch horloge op te winden. Deze watchwinders kunnen namelijk allemaal rechtsom en linksom draaien en kunnen ingesteld worden qua aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day). De modellen die een vast ingesteld TPD hebben zijn vaak afgesteld op 900 TPD dat geschikt is voor 99% van alle automatische horloges.

Bij een automatisch horloge van bijvoorbeeld Breitling zijn twee aspecten belangrijk wanneer je op zoekt bent naar een goede watchwinder. Het eerste aspect is dat de watchwinder goede en sterke motoren moet hebben omdat een Breitling horloge gemiddeld genomen iets groter en zwaarder is dan een gemiddeld automatisch horloge. Daarom heb je een krachtigere motor nodig omdat de rotatie van een Breitling horloge meer energie vereist. Met een watchwinder die een Japanse, Duitse of Zwitserse motor heeft zit je goed. Deze motoren hebben voldoende kracht en souplesse om een Breitling horloge goed op te winden. Een goed voorbeeld zijn de Benson watchwinders die een Japanse motor hebben. Maar je kan ook denken aan een Swiss Kubik of Orbita watchwinder die beschikken over een Zwitserse motor.

Het tweede aspect is dat de watchwinder een horlogehouder moet hebben waarop een groter en zwaarder horloge, zoals een Breitling horloge, goed past. Niet alle watchwinders hebben horlogehouders. Sommige merken maken gebruik van kussentjes die vaak niet goed passen. Een horlogehouder, zoals Benson en Swiss Kubik die gebruiken, is flexibel en kan aangepast worden naar de grootte van het horloge en de horlogeband. Hierdoor kan je elk horloge op de horlogehouder plaatsen.

Als je op zoek bent naar de beste watchwinder voor een Breitling horloge kan je terecht bij verschillende watchwinder merken. In het middensegment kom je al snel uit bij Benson watchwinders of Paul Design. Deze merken bieden een unieke prijs/kwaliteit verhouding. Heb je een groter budget en wil je meer luxe of een unieke watchwinder? Dan kan je eens kijken bij Bernard Favre, Orbita of RDI.