Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinder voor een automatisch horloge

Geplaatst op 13 februari 2020 om 08:51 uur

Het opwinden van automatische horloges was nog nooit zo makkelijk. De watchwinder als accessoire voor een automatisch horloge wordt steeds populairder. In de wereld van watchwinders is er een zeer ruime keuze. Naast watchwinders voor de verzamelaar met een ruime capaciteit, is er ook een groot aanbod watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van één automatisch horloge. Een handig horlogeaccessoire en ideaal voor de liefhebber die één automatisch horloge heeft. De eisen en voorwaarden die je stelt aan een watchwinder voor één horloge kunnen op bepaalde gebieden anders zijn dan die voor een watchwinder voor meerdere horloges. Zo is het voordeel van een goede watchwinder voor één horloge dat deze gemakkelijk mee te nemen is, bijvoorbeeld op reis. Maar je kan een kleine watchwinder die geschikt is voor één horloge ook eenvoudig in een kluis plaatsen. Belangrijk is dan dat de watchwinder stil in gebruik is, compact van formaat en kan functioneren op batterijen.

Wat natuurlijk voor elke goede watchwinder voor 1 horloge geldt, is dat je kwaliteit wilt en daarnaast op je product wilt kunnen vertrouwen en er lang plezier van wilt hebben. Daarnaast moet deze functioneel zijn en het oog wil ook wat. Jouw ideale watchwinder moet er ook mooi uitzien. Een passende watchwinder met de juiste uitstraling binnen je interieur kan ook een belangrijke voorwaarde zijn. Materiaalgebruik kan ook een belangrijke voorwaarde wanneer je de juiste watchwinder zoekt. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar organische materialen als hout en leder? Of kies je eerder voor bijvoorbeeld kunststof of aluminium? En dan heb je ook nog de prijsklasse, een goede prijs/-kwaliteitverhouding is zeer belangrijk wanneer je een keuze maakt voor een watchwinder. 

Een aantal voorbeelden van merken met mooie watchwinders voor een enkel horloge zijn Benson, Swiss Kubik en Bernard Favre. Benson heeft watchwinders voor één horloge in verschillende series. De Benson Compact serie bijvoorbeeld herbergt verschillende watchwinders met capaciteit voor een enkel horloge in diverse kleuren. Er is hierbij keuze uit verschillende materialen als leder en carbon fibre. Deze watchwinders zijn stil in gebruik en laag in energieverbruik. Daarnaast zijn ze zeer compact en dus ideaal mee te nemen. Ook in andere series als de Benson Easy series en de Benson Black series is er de keuze voor een watchwinder voor één horloge. De Benson Black Series 1.16 watchwinder komt met vele extra’s. Denk aan instelbare rotor, een innovatief touchscreen en LED verlichting. Ze zijn gemaakt van hout en mineraalglas. De stijlvolle watchwinders van Benson zijn daarnaast ook nog eens heel betaalbaar.

Swiss Kubik biedt net als Benson watchwinders in de collectie die klein en compact zijn. Deze watchwinders zijn voorzien van een stille Swiss made motor, die garant staan voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het aanbod Swiss Kubik watchwinders voor één horloge is zeer ruim en divers. Zo is er het basismodel, de Startbox watchwinders. Dit model heeft alles in zich om je automatische horloge in stijl te kunnen opwinden en is gemaakt van polyamide. De Swiss Kubik Aluminium watchwinders zijn gemaakt van aluminium en bieden als plus dat het aantal toeren instelbaar is en dat ze zijn voorzien van een USB aansluiting. Dan zijn er nog de Swiss Kubik Leather uitvoeringen, gemaakt van stijlvol leder. Er is bovendien voldoende keus wat betreft de kleur. Het assortiment omvat watchwinders in frisse, levendige kleuren, maar ook wat rustigere watchwinders qua uitstraling in de kleuren bruin en zwart.

Bernard Favre tot slot biedt watchwinders voor een enkel horloge met een unieke uitstraling. Het zogenaamde ‘Planet winding system’ is bijzonder om naar te kijken tijdens het opwinden van je horloge. Het horloge draait tijdens dit proces namelijk om zijn eigen as, als ware het een planeet. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden zorgt ervoor dat je je horloge tijdens dit proces altijd kunt blijven zien. De watchwinders van Bernard Favre zijn een lust voor het oog en een echte eyecatcher binnen elk interieur. Technisch gezien biedt Bernard Favre diverse functionaliteiten. Zo zijn er 8 programma’s instelbaar en zijn de watchwinders uitgerust met een overwind protectie, USB aansluiting en instelbaar aantal toeren. Enkel de beste materialen worden geselecteerd voor deze watchwinders zoals edelstaal, edelstaal PVD en leder.

Voldoende keus dus, wat betreft watchwinders voor een enkel horloge. Stel de belangrijkste voorwaarden en eisen voor jou en je hebt jouw ideale watchwinder snel gevonden!