Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinders voor 8 horloges van 2022

Geplaatst op 21 januari 2022 om 17:11 uur

Horlogeverzamelaars over de gehele wereld maken gebruik van een watchwinder. De algemene opvatting is dat de watchwinder als horlogeaccessoire is ontwikkeld door het Italiaanse merk Scatola del Tempo.  Sandro Colarieti, oprichter van dit bijzondere merk en fervent liefhebber van automatische horloges, was op zoek naar een manier om ervoor te zorgen dat automatische horloges niet stil kwamen te staan wanneer deze niet gedragen werden. Automatische horloges zijn immers afhankelijk van de natuurlijke beweging van de pols voor hun functioneren. Met de ontwikkeling van de watchwinder heeft Scatola del Tempo dan ook de interesse gewekt van menigeen liefhebber en verzamelaar.

Swiss Kubik 8 SK08.CV001 watchwinder

Door de jaren heen zijn er verschillende merken op de markt gekomen met kwalitatieve en luxe watchwinders, die meer bieden dan enkel het opwinden van automatische horloges. Dit is en blijft natuurlijk wel de belangrijkste functie. Een goed model biedt daarnaast ook een veilige opbergplaats. Op het gebied van hoogwaardige watchwinders is er keuze uit verschillende merken  met ieder hun eigen voor- en nadelen. Bovendien zijn watchwinders verkrijgbaar in verschillende capaciteit, design en in verschillende prijsklassen.

Zwitserse watchwinders staan net als de Swiss made horloges zeer goed bekend. Daarnaast weten ook merken Duitsland degelijke en betrouwbare kwaliteit te leveren. Maar onderschat zeker het Nederlandse merk Benson niet. Dit merk is zeer in opkomst en menig horlogeliefhebber heeft een Benson watchwinder of kent het merk. Benson biedt watchwinders van een hoogwaardige en duurzame kwaliteit. Het merk kiest daarvoor materialen van hoge kwaliteit en maakt gebruik van zowel Swiss made motoren als Japanse motoren. Deze motoren hebben beide als voordeel niet alleen energiezuinig, maar ook zeer stil in gebruik te zijn. Daarnaast zijn ze krachtig en uiterst betrouwbaar en zorgen ze er dus altijd voor dat jouw horloges klaar zijn om te dragen.

In dit artikel beschrijven we een drietal watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 8 automatische horloges. Deze modellen zijn afkomstig van 3 verschillende merken.  We hebben hierbij gekozen voor het Nederlandse merk Benson, het Duitse merk Heisse & Söhne en het Zwitserse merk Swiss Kubik. Elk van deze 3 watchwinders is geschikt voor het opwinden voor maar liefst 8 horloges en daarmee uitermate geschikt voor de echte verzamelaar.

De eerste watchwinder die je echt gezien moet hebben wanneer je een watchwinder voor 8 automatische horloges wilt aanschaffen, is de Benson Black Series 8.16.MA. Dit model van Nederlandse bodem heeft een zeer luxe uitstraling. Deze horlogeaccessoire is gemaakt van prachtig hout (Macassar), dat is gecombineerd met de kleur zwart. Aan de binnenkant is de Benson Black Series 8.16.MA bekleed met een speciale zachte stof dat ervoor zorgt dat jouw automatische horloges beschermd zijn tegen krasjes of andere beschadigingen. De Benson Black Series 8.16.MA watchwinder is afsluitbaar met een glazen deur, wat nog een stukje extra bescherming biedt. Aan de bovenkant is dit model daarnaast voorzien van een soft close deksel dat toegang verschaft tot de ingebouwde opbergplaats voor 6 extra horloges of bijvoorbeeld andere sieraden. De Benson Black Series 8.16.MA watchwinder heeft dus niet alleen de capaciteit voor het opwinden van 8 horloges, maar biedt ook nog extra opbergplek. Zo is het als verzamelaar mogelijk alles netjes bij elkaar te bewaren.

Deze watchwinder van Benson is voorzien van Japanse motoren waarmee je zeker bent van een solide basis. Door middel van het innovatieve touchscreen is het mogelijk elk horloge per rotor afzonderlijk in te stellen wat betreft onder andere de draairichting en het aantal rotaties per dag. Daarnaast kun je langs deze weg ook de ingebouwde LED verlichting in- en uitschakelen. Met deze LED verlichting biedt deze watchwinder altijd een mooi zicht op jouw horloges. De Benson Black Series 8.16.MA beschikt over een overwind protectie en een speedwinding functie. Met deze laatste mooie functionaliteit kun je jouw horloges in korte tijd opwinden. Als kers op de taart is deze watchwinder voorzien van een USB aansluiting. Kortom, met dit model afkomstig uit de meest luxe lijn van de collectie van Benson, zit je als verzamelaar helemaal goed. Door de goede prijs-/kwaliteitverhouding die dit merk te bieden heeft, krijg je bovendien veel waar voor je geld.

Een tweede model dat we willen benoemen is de Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 watchwinder. Dit model van het Duitse merk Heisse & Söhne behoort tot de nieuwste modellen in de collectie. Deze horlogeaccessoire straalt allure en klasse uit door de combinatie van de bijzonder mooie kleur hout, het zwarte interieur en de fraaie voet. Iedere collectie van automatische horloges  zal extra mooi uitkomen in deze stijlvolle watchwinder. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is afsluitbaar met een glazen deur en bovendien extra beveiligd met een modern vingerprint slot. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van 8 automatische horloges. Ongeacht het merk of type horloge, dit model biedt altijd een efficiënte en doeltreffende wijze van opwinding. De instellingen zijn eenvoudig per rotor te wijzigen wat betreft het aantal omwentelingen per dag en de draairichting. Wanneer je de ingebouwde LED verlichting inschakelt, heb je een extra mooi zicht op je horloges.

Deze Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 watchwinder is uitgerust met Japanse motoren en biedt een overwind protectie en slaapmodus. Hiermee kan je je horloges wat rust kunt bieden door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Met de Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 kies je dus niet alleen voor een model met een zeer chique uitstraling waarmee je absoluut de show zult stelen, maar ook voor een high end watchwinder op technisch gebied.

De laatste watchwinder die we uitlichten is de Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001, afkomstig van het wereldwijd bekende Zwitserse merk Swiss Kubik. Dit model biedt net als de vorige 2 exemplaren capaciteit voor het opwinden van 8 horloges. Kenmerkend voor de watchwinders van Swiss Kubik zijn de kubusvormige designs en compacte vormgeving. Dit geldt ook voor dit model van Swiss Kubik. Deze horlogeaccessoire van dit Zwitserse merk is aan de buitenkant bekleed met zwart leder van hoge kwaliteit, de sublieme afwerking is hierbij duidelijk zichtbaar. Ook het interieur van de watchwinder is zwart van kleur. De Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 heeft een strakke en moderne uitstraling.

Uiteraard is de Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 voorzien van Swiss made motoren van ongekende kwaliteit. De watchwinder is instelbaar met behulp van de USB aansluiting. Natuurlijk is deze luxe horlogeaccessoire geschikt voor het opwinden van ieder type of merk automatisch horloge. Door de compacte vormgeving in combinatie met de werkzaamheid op batterij is deze watchwinder gemakkelijk te verplaatsen en zelfs mee te nemen op reis of naar kantoor. Ook het plaatsen van de watchwinder in een kluis is hierdoor een goede mogelijkheid. Met een watchwinder van dit kaliber kies je voor een horlogeaccessoire die je jarenlang plezier zal opleveren.

Watchwinders van kwaliteit zijn dus beschikbaar voor een breed publiek doordat deze worden aangeboden in verschillende prijssegmenten. Bij ons in de webshop vind je een zeer breed assortiment watchwinders van kwaliteit. Zo is het mogelijk voor iedere horlogeliefhebber en/of verzamelaar een model aan te schaffen die past bij zijn of haar persoonlijke smaak en voorkeuren en beschikbare budget. Het is altijd verstandig een aankoop als een watchwinder te doen bij een officieel dealer. Wij zijn officieel dealer van verschillende kwaliteitsmerken. Het grote voordeel hiervan is dat je je aankoop met een vertrouwd gevoel doet en dat wij je de beste service, nieuwste collecties en scherpste prijzen kunnen bieden. Bekijk nu onze grote collectie watchwinders en vind jouw favoriete exemplaar.

Een goede watchwinder zorgt ervoor dat jouw geliefde automatische horloges niet meer stil komen te staan. Dit is handig en komt de duurzaamheid van de horloges ten goede!