Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Scatola del Tempo watchwinder

Geplaatst op 27 januari 2022 om 12:57 uur

Scatola del Tempo is een Italiaans watchwinder merk en staat bekend als pionier op gebied van de watchwinder als horlogeaccessoire. Dit gegeven alleen al maakt dit merk zeer interessant. De oprichter van Scatola del Tempo is Sandro Colarieti, een man met een passie voor automatische horloges. Hij was op zoek naar een manier om zijn verzameling automatische horloges van beweging te kunnen blijven voorzien, wanneer deze niet gedragen werden. Dit om te voorkomen dat deze stil zouden komen te staan. Zijn doel was hierbij de natuurlijke beweging van de pols en de uitwerking hiervan op het horloge zo goed mogelijk na te bootsen. Hij ontwierp hiervoor een kast die werd aangedreven door een motor.

Scatola del Tempo watchwinder

Sandro Colarieti zorgde hiermee voor een revolutie op het gebied van het automatische horloge: de watchwinder was geboren! Sinds de oprichting van Scatola del Tempo in 1989 is het merk bovendien steeds revolutionair gebleven. Ontwikkeling en innovatie zijn hierbij dan ook steeds zeer belangrijke pijlers gebleven voor dit bijzondere merk. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook op het gebied van uitstraling is het merk zich continue blijven ontwikkelen en blijft het ook vandaag de dag zichzelf opnieuw uitvinden. Kort geleden is Scatola del Tempo overgenomen door het Zwitserse merk Swiss Kubik. In de huidige collectie van het Italiaanse merk is dit zichtbaar doordat de motoren in de Scatola del Tempo watchwinders afkomstig zijn van Swiss Kubik. Hierdoor wordt het beste van twee werelden gecombineerd; de Zwitserse techniek met prachtig Italiaans vakwerk.

Met een Scatola del Tempo watchwinder kies je niet alleen voor een uitermate hoge kwaliteit en vooruitstrevende techniek. Ook de welbekende Italiaanse klasse en finesse komen duidelijk tot uiting in de ontwerpen van Scatola del Tempo. Iedere watchwinder van Scatola del Tempo wordt gemaakt door de handen van ervaren en zeer kundige vakmensen waarbij oog voor detail en kwaliteit voorop staan. Scatola del Tempo kiest dan ook enkel voor de expertise van de beste mensen op dit gebied. Ook wat betreft materiaalgebruik gaat Scatola del Tempo voor het neusje van de zalm. Zo wordt er onder meer gebruik gemaakt van organische materialen zoals bijvoorbeeld echt kalfsleder. Het hart van de watchwinders van Scatola del Tempo wordt gevormd door een Zwitserse motor of -motoren, die staan voor de welbekende excellente Zwitserse kwaliteit op dit gebied.  

Binnen de collectie van Scatola del Tempo vinden we onder meer de Rotor One en de Rotor One Sport modellen. Deze modellen kenmerken zich door ronde vormen en het gebruik van verschillende kleuren kwaliteitsleder. Verder zijn de Rotor One en Rotor One Sport watchwinders geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en is het design van dit model zeer compact. Doordat deze watchwinders tot maar liefst 3 jaar kunnen functioneren op een set alkalinebatterijen, is het ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen. Bovendien maakt deze eigenschap in combinatie met de compacte vormgeving dat deze horlogeaccessoires gemakkelijk mee te nemen zijn naar bijvoorbeeld kantoor of op reis. Zo heb je je watchwinder en natuurlijk je horloge altijd waar je het hebben wilt.

De Scatola del Tempo Rotor One modellen zijn voorzien van een soft-touch afwerking, waardoor de buitenkant erg prettig aanvoelt. De watchwinders zijn bovendien voorzien van een glazen deksel wat ervoor zorgt dat jouw horloge extra bescherming geniet. Zo houd je vocht en stof bij je horloge vandaan en verklein je de kans op krasjes of andere beschadigingen. De Scatola del Tempo Rotor One watchwinders zijn zeer stil in gebruik door de Zwitserse micromotor, die 1600 omwentelingen per dag maakt in beide richtingen. Bijzonder fraai is het bovendien dat het altijd stopt op een 12 uurs positie. De Rotor One modellen zijn verkrijgbaar in verschillende heldere kleuren, zoals blauw, rood en groen. Maar ook meer neutrale kleuren zoals zwart en bruin zijn een optie.

De Scatola del Tempo Rotor One Sport modellen zijn vergelijkbaar met de Rotor One modellen. De Rotor One Sport modellen zijn eveneens voorzien van een Zwitserse motor en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook hier is er weer gekozen voor een soft-touch afwerking en het gebruik van hoogwaardig leder. De Rotor One Sport modellen onderscheiden zich echter door de opvallend gekleurde bezel, of zwarte bezel met witte cijfers. De modellen met een gekleurde bezel bieden de keuze uit een bezel in een enkele kleur of in 2 kleuren. Hiermee krijgen deze watchwinders een zeer sportieve uitstraling.

Met zowel de Rotor One als de Rotor One Sport modellen van Scatola del Tempo kies je voor een compact design en een stijlvolle Italiaanse uitstraling. Daarnaast bieden de watchwinders natuurlijk de ongeëvenaarde Zwitserse technologie, waarmee een onoverwinnelijke combinatie is gemaakt. Met een watchwinder van dit kaliber ben je er zeker van dat jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik en niet stil komen te staan wanneer je ze even niet kunt dragen.

Wanneer je een Scatola del Tempo watchwinder wilt aanschaffen neem dan eens een kijkje in onze webshop! Wij, Watchwinders.nl, zijn als officieel dealer van Scatola del Tempo als geen ander in staat jou bij te staan met de beste service. Bovendien bieden wij maar liefst 3 jaar garantie op iedere Scatola del Tempo watchwinder. Plaats dus nu met een gerust hart jouw bestelling en wij zorgen ervoor dat je nieuwe horlogeaccessoire met een duidelijke handleiding keurig verpakt bij jou wordt bezorgd!