Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

High end watchwinder voor automatische horloges

Geplaatst op 23 mei 2022 om 11:45 uur

Met de ontwikkeling van de watchwinder kwam er voor de liefhebbers en verzamelaars van automatische horloges een accessoire op de markt dat ervoor zorgt dat je zonder zorgen van je hobby kunt genieten. Aangezien een automatisch horloge afhankelijk is van beweging levert dit problemen op wanneer het horloge niet gedragen wordt. Zeker wanneer je meerdere automatische horloges hebt is dit erg onhandig. Een watchwinder kan in de energiebehoefte van automatische horloges voorzien, doordat deze middels rotatie de beweging van de pols nabootst. Hierdoor kun je je horloges ook opwinden zonder ze te dragen en hoef je niet meer bang te zijn voor stilstand met alle vervelende gevolgen van dien. Bovendien komt de rotatie ook de olievoorziening in het horloge ten goede, waardoor je met een watchwinder ook op dit gebied je horloge het beste biedt.

Wel is het van belang het kaf van het koren te scheiden en te kiezen voor een watchwinder van kwaliteit. Met een hoogwaardige watchwinder kies je voor het beste voor je horloges op het gebied van opwinding. Maar ook wanneer je gaat voor duurzaamheid en lang plezier wilt hebben van je watchwinder kies je voor een merk dat kwaliteit levert. Met een degelijke horlogeaccessoire heb je ook direct een veilige opbergplaats voor je horloges, zodat je ze onbezorgd kunt opbergen. Ook in esthetisch opzicht is een kwalitatieve watchwinder de beste keuze. Gerenommeerde merken kiezen voor de beste materialen en besteden veel aandacht aan detail en afwerking. Hiermee presenteer je je automatische horloges op een stijlvolle manier en zullen alle ogen zeker op jouw geliefde horloges gericht zijn. Watchwinders zijn verkrijgbaar met een klassieke of moderne uitstraling. Kies een watchwinder passend bij jouw persoonlijke smaak en je hebt een echte eyecatcher voor in je interieur!

We bespreken in dit artikel 3 watchwinders van hoogwaardige kwaliteit, afkomstig van 3 merken die hun naam op de kaart hebben weten te zetten op dit gebied. Het eerste model dat we nader belichten is er één van het merk Bernard Favre. Bernard Favre staat onder meer bekend om de herkenbare en zeer luxe watchwinders die zij ontwikkelen. De Swiss made motoren waar Bernard Favre gebruik van maakt zijn van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast kiest Bernard Favre voor zeer hoogwaardige en ook bijzondere materialen voor het vervaardigen van hun watchwinders. De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is een horlogeaccessoire die absoluut alle aandacht naar zich toe zal weten te trekken wanneer deze in je interieur geplaatst is. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en uitgevoerd in de kleur zilver met een zwarte voet. Het horloge wordt in deze horlogeaccessoire opgewonden doordat deze om zijn eigen as draait, vandaar de term ‘Planet’ is afgeleid. Het opwindproces is hierdoor met deze horlogeaccessoire een fascinerend gezicht en zal zeker het enthousiasme wekken van de echte liefhebber. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden zorgt voor extra bescherming en benadrukt het luxe karakter van dit model.

De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en uitgerust met maar liefst 6 programma’s. Met behulp van de LED indicator kun je de status van de watchwinder volgen. Uiteraard is deze horlogeaccessoire voorzien van een Zwitserse motor. Doordat dit model verder is uitgerust met een ingebouwde accu (100 dagen) is het ook een goede mogelijkheid deze in een kluis te plaatsen. Het opladen van de watchwinder is mogelijk met behulp van de USB aansluiting, middels netstroom, PC of Smartphone.

Een tweede model waarmee we je kennis willen laten maken is de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot. Paul Design is een merk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, dat bekend staat om de goede prijs-/kwaliteitverhouding die het merk biedt. Deze specifieke horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van maar liefst 12 automatische horloges en gemaakt van hout. De watchwinder is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Iedere rotor is afzonderlijk in te stellen wat betreft het aantal rotaties per dag en de draairichting middels het moderne touchscreen. Verder biedt deze horlogeaccessoire luxe ten top, zo beschikt deze over een ingebouwde LED verlichting en zelfs een speciaal vingerprint slot. Met deze moderne eigenschappen laat Paul Design zien dat zij innovatie en hoogstaande techniek hoog in het vaandel hebben staan. De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie en wordt bovendien geleverd compleet met afstandsbediening.

Het laatste model dat we in de spotlight plaatsen is een model uit de collectie van RDI, om precies te zijn de RDI Prestige K10-1. RDI staat bekend om de unieke en opvallende designs, onder andere geïnspireerd op elementen uit de natuur. Met de RDI Prestige K10-1 kies je dan ook voor een watchwinder met bijzondere vormen en patronen en een unieke uitstraling. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en afsluitbaar met een glazen deurtje. Dit model is voorzien van een Zwitserse motor die bekend staat om zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Met deze horlogeaccessoire wind je ieder automatisch horloge absoluut probleemloos op. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening verloopt middels een adapter of batterij.

RDI Prestige K10-1 watchwinder

Met de bovengenoemde modellen hebben we geprobeerd hoge kwaliteit watchwinders te laten zien met ieder een geheel eigen karakter. Met één van deze watchwinders kies je voor het beste voor je automatische horloge(s) en zul je jarenlang geen omkijken meer hebben naar de energievoorziening van je horloges. Je vindt ze alle drie bij ons in de webshop!