Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita Avanti watchwinder

Geplaatst op 17 november 2021 om 14:56 uur

Automatische horloges zijn nog altijd zeer populair. Prachtige horlogemerken zoals Rolex, IWC, Oris, Tag Heuer en Breitling zijn al decennia voorlopers op het gebied van de fascinerende techniek die zich binnenin een automatisch horloge bevindt. Met meerdere automatische horloge in bezit is het natuurlijk niet mogelijk deze tegelijkertijd te dragen. Maar als je een automatisch horloge gedurende 32-42 uur niet draagt komt het stil te staan. Een automatisch horloge heeft als belangrijke eigenschap dat deze beweging nodig heeft voor de benodigde energie. Stilstand is onhandig omdat je, wanneer je het horloge weer wilt dragen, het eerst op tijd moet zetten en opnieuw moet opwinden. Dit kost tijd maar belangrijker nog is het openen van de kroon om de tijd in te stellen een risico gezien de kwetsbaarheid van de kroon. Zoals de horlogeliefhebber weet kan je beter een watchwinder gebruiken om de horloges die je niet draagt opgewonden te houden. Dit is beter voor het horloge en gemakkelijker als je een ander horloge wilt dragen.

Orbita Avanti 24 watchwinder

De expertise en het oog van detail van de vakman komt in een horloge met een automatisch uurwerk het meest tot zijn recht. Over het algemeen is de drager van een automatisch horloge ook een echte liefhebber te noemen. Dit uit zich vaak doordat deze liefhebbers meer dan één automatisch horloge in het bezit hebben, of er zelfs een hele verzameling op na houden. Wat is er tenslotte leuker dan te kunnen kiezen voor een passend horloge bij iedere outfit of activiteit? Denk bijvoorbeeld aan een horloge bij een zakelijk diner of juist voor een sportactiviteit. Een outfit maak je echt helemaal af met een stijlvol horloge.

Om te voorkomen dat jouw automatisch horloge stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt kan je daarom gebruik maken van een watchwinder. De horlogeaccessoires zijn verkrijgbaar met ruimte voor het opwinden van 1 horloge maar er zijn ook verscheidene modellen op de markt voor het opwinden van een paar horloges of zelfs voor een hele verzameling horloges.

Een watchwindermerk dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en op dit gebied tot het neusje van de zalm gerekend mag worden, is het Amerikaanse merk Orbita. Dit high-end watchwinder merk biedt modellen van uitermate hoge kwaliteit met een zeer luxe uitstraling. Iedere watchwinder van Orbita wordt met de uiterste zorg met de hand vervaardigd in Amerika. Orbita onderscheidt zich hierbij onder meer doordat het merk verschillende patenten op haar naam heeft staan. Het is dan ook een zeer vooruitstrevend merk te noemen dat ontwikkeling en vernieuwing zeer hoog in het vaandel heeft staan. Zo vind je bijvoorbeeld binnen de collectie van Orbita watchwinders die voorzien zijn van het door henzelf ontwikkelde ‘Rotorwind System’. Dit geavanceerde systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door het zachtjes schudden van het horloge in plaats van rotatie. Overigens biedt Orbita ook watchwinders die wel werken door middel van rotatie, deze zijn voorzien van het zogenaamde ‘Programmable System’. Hiermee weet Orbita dan ook een breed publiek aan te spreken.

De Orbita watchwinders zijn uitgerust met Zwitserse motoren, die absoluut het beste van het beste zijn op dit gebied. Deze motoren zijn energiezuinig en daarnaast stil in gebruik, maar tegelijkertijd ook zeer krachtig zodat ze ook zeer geschikt zijn voor het opwinden van zwaardere horloges. Sommige horloges hebben een hoger gewicht bijvoorbeeld door het materiaalgebruik of de afmetingen.

De collectie van Orbita is onderverdeeld in verschillende series. In de Orbita Avanti serie vinden we bijzonder mooie en luxueuze watchwinders, die onder meer herkenbaar zijn aan het prachtige houten materiaal. Met een Orbita Avanti watchwinder kies je voor een high end horlogeaccessoire in je interieur, die jouw horloges extra mooi doet uitkomen. De Orbita Avanti watchwinders zijn verkrijgbaar met een capaciteit voor het opwinden van 3 of meer automatische horloges. Zo kan ook de echte verzamelaar zijn hart ophalen binnen deze serie. Orbita Avanti biedt namelijk een capaciteit oplopend tot maar liefst 36 horloges. Je kunt met deze watchwinders niet alleen je horloges voorzien van de benodigde energie, ze bieden daarnaast een mooie, veilige en overzichtelijke opbergplaats waar je je horloges netjes bij elkaar houdt. De Orbita Avanti watchwinders zijn afsluitbaar met een glazen deur. Dit zorgt ervoor dat externe invloeden geen kans krijgen.  Orbita maakt daarnaast gebruik van zachte en flexibele foam kussentjes waarop de horloges kunnen worden vastgemaakt. Deze kussentjes bieden een optimale bescherming van jouw horloges. Het is daarnaast mogelijk extra kleine kussentjes bij te bestellen wanneer je erg kleine horloges in het bezit hebt.

De Orbita Avanti watchwinders zijn verder instelbaar en derhalve geschikt voor ieder type of merk automatisch horloge. Het is hierbij mogelijk iedere rotor afzonderlijk te programmeren. Uiteraard is iedere Orbita Avanti watchwinder uitgerust met de welbekende Zwitserse motoren. Hiermee ben je verzekerd van een solide en hoogwaardige basis voor jouw horlogeaccessoire. Ook binnen de Avanti serie is er bovendien de keuze uit modellen met het ‘Rotorwind’- of ‘Programmable’ System. Welke keuze je hierin ook maakt, met een watchwinder van Orbita kies je altijd voor topkwaliteit!

Watchwinders.nl is officieel dealer van Orbita. Dit houdt in dat wij de nieuwste modellen aanbieden tegen de scherpste prijzen. Daarnaast kan je altijd bij ons terecht voor advies en service. Iedere watchwinder van Orbita wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie. Natuurlijk is er een duidelijke handleiding bijgevoegd en zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe watchwinder goed verpakt bij je wordt afgeleverd.

Heb je een vraag over een Orbita watchwinder? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.