Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita Avanti watchwinders

Geplaatst op 28 november 2019 om 14:26 uur

Een watchwinder van goede kwaliteit wordt wel beschouwd als een vitaal onderdeel van een verzameling van automatische horloges. Maar ook wanneer u een één automatisch horloge bezit is een watchwinder van onschatbare waarde. Een automatisch horloge blijft enkel de tijd juist en nauwkeurig aangeven wanneer het horloge wordt voorzien van de juiste beweging. Wanneer het horloge gedragen wordt krijgt het automatisch natuurlijke beweging. Een verzameling automatische horloges kan logischerwijs niet altijd gedragen worden en ook een enkel horloge zult u niet altijd dragen. Dan is het zaak dat het horloge wordt voorzien van energie door een watchwinder. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en kwaliteits- en prijsklassen. Orbita watchwinders zijn een goed voorbeeld van een aansprekend watchwinder merk met diverse soorten watchwinders.

Orbita Avanti Nine watchwinder

Orbita is een hoogstaand Amerikaans watchwinder merk dat in 1996 werd opgericht door Chuck Agnoff. Binnen de Verenigde Staten is het watchwinder merk een waar begrip. Voordat het merk daadwerkelijk overging tot de productie van watchwinders, hebben de mensen bij Orbita het zichzelf als doel gesteld alles te leren over automatische horloges en zodoende de meest efficiënte en milde manier van opwinden van een automatisch horloge te ontwikkelen. De bedrijfsfilosofie van het merk luidt: ‘het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijk aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken.’ Hieruit valt duidelijk te halen dat Orbita voor niets anders wil gaan dan zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid. De high end Orbita worden met de uiterste zorg met de hand vervaardigd. Door de continue ontwikkeling en hang naar innovatie heef Orbita diverse patenten op het gebied van techniek en beweging op haar naam kunnen zetten. Orbita kiest voor haar watchwinders voor Zwitserse (Swiss made) motoren, welke bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ook wat betreft design en materiaalgebruik kiest het merk voor het allerbeste. De klassieke ontwerpen kenmerken zich door veelal houten kasten waarin de watchwinders zijn ingebouwd. Dit hoogwaardige hout is afkomstig uit Italië.

Wat Orbita onder andere zo bijzonder maakt is dat zij twee manieren van opwinden aanbieden. Het zogenaamde ‘Programmable System’ is de meest geijkte manier van opwinden. Daarnaast biedt Orbita het ‘Rotor Wind System’ aan. Dit systeem zorgt voor de juiste beweging voor het horloge door het horloge te ‘schommelen’. Dit is een zeer vernieuwend systeem op de watchwinder markt. Naast de keuze uit deze twee systemen, biedt Orbita watchwinders met zeer uiteenlopende capaciteit, van een enkel horloge tot wel zesendertig horloges. Met andere woorden, voor elke liefhebber of verzamelaar van automatische horloge voorziet Orbita in een passende watchwinder.

In onze webshop vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan Orbita watchwinders. Wij leveren deze watchwinders standaard met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.