Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita Sparta Bold 1 en 2 watchwinders

Geplaatst op 9 september 2021 om 10:25 uur

Een watchwinder is de meest populaire accessoire voor de horlogeverzamelaar, maar zeker ook voor diegene die één of enkele automatische horloges in zijn of haar bezit heeft. Er zijn op het gebied van kwalitatieve watchwinders verschillende merken die voor de echte kenner eigenlijk geen toelichting meer behoeven. Orbita is een Amerikaans merk dat zich zeker onder deze noemer schaart. Het merk is in de VS dan ook een begrip en dat is niet voor niets.

Orbita is een zeer innovatief merk te noemen dat gebruik maakt van de modernste technieken en hierin zelfs regelmatig voorop loopt. Het merk heeft dan ook al verschillende patenten op haar naam staan. De meest bekende hiervan is het zogenaamde ‘Rotorwind System’ dat door Orbita zelf werd ontwikkeld. De watchwinders die zijn uitgerust met dit systeem verzorgen de opwinding van automatische horloges door middel van het zachtjes schudden van het horloge. Het al eerder bestaande systeem wordt ook door Orbita aangeboden onder de naam ‘Programmable System’. Dit systeem voorziet automatische horloges door middel van rotatie.

De watchwinders van Orbita hebben een traditioneel en klassiek design. Het merk biedt veel diversiteit wat betreft onder meer capaciteit. Zo bieden zij watchwinders voor 1 of 2 horloges, maar ook prachtige houten kasten welke geschikt zijn voor de echte verzamelaar. Ook wat betreft materiaalgebruik is de collectie zeker divers te noemen. De kasten die gemaakt worden van bijzonder mooi Italiaans hout stralen een gevoel van luxe uit en zullen de verzamelaar zeker weten aan te spreken. Maar er zijn ook de kleinere modellen met een meer eenvoudig design welke zijn gemaakt van kunststof. Deze watchwinders bieden uiteraard de zeer hoge Orbita kwaliteit, maar zijn door het eenvoudige design ook betaalbaar voor diegene met een minder groot budget.

Voor de Orbita watchwinders wordt gebruik gemaakt van de welbekende Zwitserse motoren. De kwaliteit van deze motoren is wereldwijd bekend. Niet alleen zijn deze motoren zeer krachtig en betrouwbaar, ze zijn ook energiezuinig en uiterst stil in gebruik. Met deze motor wordt er dus gekozen voor een zeer solide basis voor de watchwinders van Orbita. Of je nu kiest voor één van de luxe Avanti modellen of voor de kleinere Sparta modellen tegen een extra aantrekkelijke prijs, de kwaliteit van de watchwinder blijft uitmuntend. Orbita maakt verder gebruik van speciale flexibele horlogekussentjes. Doordat de horloges op deze zachte kussentjes worden vastgemaakt, hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen of krasjes op je horloges. Deze flexibele kussentjes zijn geschikt voor vrijwel alle automatische horloges. Mocht je echter erg kleine horloges in bezit hebben, is het ook nog mogelijk extra kleine kussentjes bij te bestellen. Op de kussentjes vind je het logo van Orbita, wat een extra gevoel van luxe geeft.

In dit artikel willen we de Orbita Sparta modellen nader belichten. Deze modellen zijn geschikt voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Ze zijn zoals eerder genoemd vervaardigd uit aluminium dat de watchwinders stevig en tegelijkertijd betaalbaar maakt. Het grote voordeel van deze watchwinders is dat deze compact zijn vormgegeven. Daarnaast zijn ze werkzaam op batterijen. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat ze ook gemakkelijk kunnen worden meegenomen naar bijvoorbeeld kantoor of op reis. Ook het plaatsen in een kluis is op deze manier een goede mogelijkheid. Doordat de watchwinders zo stil in gebruik zijn, plaats je ze ook met een gerust hart op bijvoorbeeld je werkplek of op je slaapkamer, zonder bang te hoeven zijn voor vervelende geluiden.

Orbita Sparta 2 Bold watchwinder

We lichten graag twee Orbita Sparta modellen uit voor je, te beginnen met de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Deze watchwinder is geschikt voor een 1 horloge en is uitgevoerd in de kleur zwart. Naast deze kleur zijn er nog verschillende andere kleuren verkrijgbaar, zoals rood, blauw en bruin. Uiteraard is deze watchwinder geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Met deze watchwinder zul je op zeer doeltreffende wijze jouw horloge van energie kunnen voorzien. Dit model heeft uiteraard ook een overwind protectie zodat jouw automatische horloges altijd veilig van energie worden voorzien. Verder is de watchwinder uitgerust met een long-life batterij systeem en natuurlijk een hoogwaardige Zwitserse motor. Met andere woorden, deze watchwinder biedt alles dat je nodig hebt om jouw horloge op de juiste wijze te kunnen opwinden en dat tegen een scherpe prijs.

De tweede watchwinder die we graag onder je aandacht willen brengen is de Sparta Bold 2 Black W05527. Deze watchwinder is uitermate geschikt als je 2 of 3 automatische horloges in het bezit hebt, want hier kun je 2 horloges tegelijkertijd in opwinden. Ook deze watchwinder is voorzien van een Zwitserse motor en een overwind protectie. Ook hier zien we het long-life batterij systeem terug. Verder zijn de rotoren apart instelbaar, zodat elk horloge afzonderlijk kan worden bediend. Ook deze watchwinder is in diverse andere kleuren leverbaar.

Alle Orbita Sparta Bold watchwinders worden geleverd in een stevige verpakking met een duidelijke handleiding met 2 jaar garantie. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een watchwinder voor 1 of 2 horloges met een simpel design van hoge kwaliteit, is dit de juiste keuze voor jou! De prijs-/kwaliteit van deze watchwinders is uitstekend, zodat je ook met een minder breed budget voor hoogwaardige kwaliteit kunt kiezen.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Orbita. Dit zijn we al ruim 10 jaar en als enige in Nederland. Wij hebben de meest populaire modellen op voorraad en direct leverbaar. Wij bieden jou als horlogefan een uitstekende service, eerlijk advies en scherpe prijzen. Ben jij op zoek naar een goede watchwinder met Zwitserse motoren? Neem dan zeker een kijkje bij de Orbita watchwinders.