Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Prijzen van watchwinders gaan omhoog!

Geplaatst op 7 september 2022 om 14:35 uur

We herkennen het allemaal; het leven wordt duurder. Vooral de afgelopen tijd zijn veel producten aanzienlijk in prijs gestegen. Denk aan levensmiddelen, gas, auto’s, benzine en elektronica. De oplopende inflatie zorgt ervoor dat veel producten tot wel 15% in prijs zijn gestegen. Helaas is dit een trend die lastig tegengegaan kan worden, en stijgen helaas de lonen niet gelijk mee.

Helaas hebben de oplopende prijzen ook invloed op de prijzen van watchwinders. De productie van watchwinders bestaat uit diverse componenten zoals materialen, arbeid en energie. Daarnaast worden deze componenten in USD betaald en is de Euro momenteel erg zwak waardoor je meer Euro moet betalen voor eenzelfde bedrag in USD. Deze optelsom zorgt ervoor dat de productie van watchwinders ook aanzienlijk duurder is geworden. Dit gaan we binnenkort terugzien in de prijzen van verschillende merken. Een merk als Heisse & Söhne bijvoorbeeld heeft onlangs haar prijzen verhoogd. Paul Design deed dit begin van dit jaar en ook andere merken zoals Benson en Swiss Kubik zullen volgen. Niet omdat ze dit leuk vinden, maar simpelweg omdat het noodzakelijk is.

Ben jij op zoek naar een watchwinder voor het opwinden van jouw automatische horloges? Wacht dan niet te lang met de aankoop want wij verwachten dat merken hun prijzen met 10-20% gaan verhogen de komende maanden. Dit betekent dat een watchwinder al gauw tientallen of zelfs honderden euro’s duurder zullen worden. Prijzen zullen ook niet snel naar beneden gaan wanneer de inflatie afneemt.