Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder geschikt voor Rolex horloges

Geplaatst op 14 mei 2024 om 13:59 uur

Een luxe horloge van het merk Rolex is natuurlijk niet zomaar een aankoop. Veel horlogeliefhebbers dromen van een Rolex horloge en de laatste jaren is er een enorme hype ontstaand. Nu is deze hype weer wat afgenomen en de prijzen zijn genormaliseerd.

Wanneer je een horloge van Rolex hebt aangeschaft wil je er daarom natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk mee omspringen. Daarvoor is het belangrijk dat je je Rolex horloge veilig kunt opbergen wanneer je het niet draagt. Daarnaast heeft een automatisch horloge echter ook nog een andere behoefte. We hebben het dan over de behoefte aan beweging. In deze bewegingsbehoefte wordt normaliter automatisch voorzien wanneer je je horloge draagt. Dit komt doordat je zelf de benodigde bewegingen maakt met je pols,  zonder dat je hier zelf bij stilstaat.

Wanneer je jouw Rolex horloge even niet draagt, of meerdere automatische horloges in het bezit hebt, is een goede watchwinder om deze reden absoluut onmisbaar. Deze zorgt er namelijk voor dat je jouw automatische horloge of horloges op veilige wijze op kunt bergen en tegelijkertijd van de benodigde opwinding kunt voorzien. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over een tweetal watchwinders van het Nederlandse merk Benson. Deze watchwinders zijn niet alleen van zeer goede kwaliteit, maar daarnaast ook aantrekkelijk geprijsd. Bovendien zijn deze modellen perfect geschikt voor het opwinden van meerdere automatische horloges tegelijk. Beide genoemde modellen zijn geschikt voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge, dus ook voor jouw Rolex horloge of horloges. Ben je dus op zoek naar een watchwinder van kwaliteit voor jouw verzameling automatische horloges, is het zeker de moeite waard om even verder te lezen.

De eerste watchwinder waarover we je graag meer vertellen, is de Benson Black Series 8.16.B. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van acht horloges tegelijk en heeft daarmee een zeer ruime capaciteit. Daarnaast is dit model ook nog voorzien van een extra opbergruimte, waar nog zes andere horloges kunnen worden opgeborgen. Zo kun je al je horloges en eventuele andere sieraden netjes bij elkaar bewaren. Deze watchwinder van Benson heeft een luxe uitstraling en is tot in de puntjes afgewerkt. De Benson Black Series 8.16.B watchwinder is gemaakt van hout en zwart van kleur. Dit model is voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een speciaal soft velvet, ter bescherming van jouw horloges. Aan de voorkant is dit model uitgerust met een glazen deurtje en aan de bovenkant van een luxe soft close deksel. Dit maakt dat de watchwinder in zijn geheel afsluitbaar is. Dit model van Benson is verder uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren. Deze motoren staan bekend om hun verschillende positieve eigenschappen. Allereerst zijn ze betrouwbaar en krachtig, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Daarnaast zijn ze echter ook energiezuinig en stil in gebruik, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder zeker ten goede komt. De Benson Black Series 8.16.B is instelbaar wat betreft het aantal omwentelingen per dag en de draairichting. Het is uiteraard mogelijk dit per horloge individueel aan te passen, zodat ieder type horloge de juiste wijze van opwinding krijgt. Het instellen gaat bovendien gemakkelijk en snel met behulp van het moderne touchscreen. Als mooie extra is de Benson Black Series 8.16.B daarnaast ook uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges in het zonnetje kunt zetten. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een powerwinding functie en handige USB aansluiting.

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

De tweede Benson watchwinder waar we graag wat meer aandacht aan willen besteden, is de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden en opbergen van vier automatische horloges en is in zijn geheel geassembleerd in Nederland.  Deze strak en modern vormgegeven watchwinder is gemaakt van hout en afgewerkt met een carbon fibre look. Ook deze Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder is afsluitbaar met behulp van het deurtje van mineraalglas. Dit model van Benson is voorzien van Swiss made motoren, die wereldwijd behoren tot het neusje van de zalm. Deze motoren voorzien ieder type en merk automatisch horloge, waaronder jouw Rolex horloge(s), op veilige en efficiënte wijze van de benodigde energie. Je kunt deze watchwinder bovendien prima op bijvoorbeeld de slaapkamer of het kantoor plaatsen, want met deze stille motoren hoef je niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder is daarnaast voorzien van een speciaal ontwikkeld veiligheidssysteem. Deze zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst of juist verwijderd wordt. Doordat de watchwinder is voorzien van speciale flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder model automatisch horloge feilloos in de houders. Met het innovatieve LCD scherm wijzig je gemakkelijk voor ieder afzonderlijk horloge de draairichting en het aantal rotaties per dag. Doordat de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder bovendien is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je deze watchwinder perfect inzetten om jouw automatische horloges op fraaie en professionele wijze te presenteren. De watchwinder biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Wij bieden in onze webshop het gehele assortiment watchwinders van Benson, waaronder de twee genoemde modellen. Daarbij leveren wij de Benson Black Series 8.16.B met een garantietermijn van twee jaar en de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre met maar liefst drie jaar garantie. Beide watchwinders worden bovendien vergezeld door een overzichtelijke handleiding en certificaat. Bekijk daarom nu de mogelijkheden in onze webshop en kies voor de watchwinder die het best bij jou en je automatische horloges past!