Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 4 automatische horloges

Geplaatst op 22 september 2021 om 11:05 uur

Kwalitatieve watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ook wat betreft capaciteit is er in deze keuze genoeg. Naast de standaard watchwinders voor het opwinden een één horloge, zijn er bijvoorbeeld ook watchwinders op de markt die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges.

Een watchwinder met grotere capaciteit is ideaal wanneer je meerdere horloges hebt en ze ook keurig op tijd wilt laten lopen. De watchwinder voor 4 horloges is specifiek geschikt voor de liefhebber met 3, 4 of 5 horloges, of voor de liefhebber met wat minder horloges die in de nabije toekomst nog een paar horloges wenst aan te kopen. De watchwinder voor 4 horloges kenmerkt zich, naast de capaciteit voor 4 horloges, doordat deze meestal wat groter is qua vorm. Verder biedt deze watchwinder variant vaak diverse extra’s, zoals bijvoorbeeld extra opbergruimte. Naast een essentieel onderdeel van je horlogeverzameling wordt deze  variant watchwinder ook al iets meer een interieurstuk. Menig liefhebber zal dan ook niet alleen eisen stellen aan een watchwinder met betrekking tot de kwaliteit en techniek, maar tevens aan de vormgeving en uitstraling van de watchwinder.

In dit artikel zullen we een tweetal watchwinders uitlichten die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges. Allereerst een watchwinder afkomstig uit de collectie van het Nederlands merk Benson. Benson staat erom bekend dat zij niet alleen watchwinders van hoge kwaliteit met mooie extra functionaliteiten op de markt brengen, maar daarnaast ook hun producten betaalbaar weten te houden. Het specifieke model dat we onder jullie aandacht willen brengen, is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition. Dit model biedt ruimte voor het opwinden van 4 horloges, maar daarnaast is er ook gedacht aan extra opbergruimte. Zo is het mogelijk in deze watchwinder nog eens 3 andere horloges extra op te bergen. Deze opbergruimte wordt afgesloten met een luxe softclose deksel. De uitstraling van deze watchwinder is tijdloos en stijlvol, onder andere door de keuze voor het bijzonder mooie hout (walnoot look) waaruit deze watchwinder is vervaardigd. Deze zeer luxe watchwinder is bovendien voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, zodat deze zeer lang mooi blijft. Voor de binnenkant van de watchwinder is gekozen voor een speciaal soft velvet, voor een optimale bescherming van je horloges. De productie van deze watchwinder is gelimiteerd tot 250 stuks, waarmee je met deze watchwinder in het bezit bent van een extra bijzonder model.

De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition watchwinder is niet alleen wat betreft de uitstraling een unieke watchwinder. Dit model is namelijk ook uitgerust met allerlei extra’s op technisch gebied. Zo kun je op elk moment van de dag jouw horloges optimaal bekijken, doordat de watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting. Middels het moderne touchscreen stel je eenvoudig per rotor de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in voor de meest ideale condities per horloge. Verder beschikt de watchwinder over een USB aansluiting en een speedwinding functie waarmee je je horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien. Het hart van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren. Deze zijn zeer betrouwbaar en duurzaam, voor een solide basis. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De tweede watchwinder die we nader willen belichten, is de Swiss Kubik 4 W Leather Black SK04.CV001 Plexi watchwinder. Deze watchwinder is afkomstig uit de collectie van het Zwitserse merk Swiss Kubik. De watchwinders van Swiss Kubik kenmerken zich onder meer door de hoge Zwitserse kwaliteit, maar daarnaast ook door de vormgeving van de watchwinders. De modellen van Swiss Kubik zijn namelijk kubusvormig en bovendien compact, waardoor je er niet al teveel ruimte voor nodig hebt. De Swiss Kubik 4 W Leather Black SK04.CV001 Plexi is uiteraard, net als het eerder genoemde model, geschikt voor het opwinden van 4 horloges. Wat betreft de uitstraling van deze watchwinder, is deze met name strak en modern te noemen. De buitenkant van de watchwinder is bekleed met zwart leder en ook voor de binnenkant is er gekozen voor de kleur zwart. Doordat deze watchwinder is uitgerust met plexi beschermglaasjes, bied je je horloges bescherming tegen verschillende invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stof en vuil of condens. Het aantal toeren is instelbaar bij deze watchwinder en de watchwinder beschikt over een USB aansluiting. De watchwinders van Swiss Kubik zijn tot slot voorzien van Zwitserse motoren, zo ook dit specifieke model. Met een Zwitserse motor weet je dat je kiest voor zekerheid en betrouwbaarheid. Bovendien doen deze hun werk in stilte en zijn ze energiezuinig in gebruik.

Met de voorgenoemde 2 modellen hebben we natuurlijk slechts een greep uit de mogelijkheden op  dit gebied besproken. Er zijn nog vele andere modellen watchwinders verkrijgbaar met ruimte voor het opwinden van 4 horloges, van diverse mooie merken. Bekijk ons volledige assortiment eens voor jouw favoriete merk en model!