Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor Rolex horloges

Geplaatst op 26 mei 2021 om 11:07 uur

Een watchwinder is de meest populaire accessoire voor automatische horloges. Het houdt het energieniveau van het automatische uurwerk op peil waardoor het horloge blijft lopen. Hierdoor hoef je niet telkens de tijd, datum en andere functies opnieuw in te stellen wanneer het horloge stil komt te staan. Watchwinders zijn er van allerlei merken en in allerlei soorten en maten. De keuze voor een goede watchwinder is niet altijd gemakkelijk, vooral niet wanneer je jouw fraaie en exclusieve automatische horloges aan een watchwinder wilt toevertrouwen. Wij hebben in eerdere artikelen geschreven waarop je moet letten wanneer je een watchwinder wilt kopen. De belangrijkste onderdelen zijn de motoren, capaciteit en de functies. Maar welke watchwinder voor Rolex horloges kan je het beste kopen?

In dit artikel beschrijven we een paar watchwinders die uitstekend geschikt zijn voor het opwinden van één of meer Rolex horloges. Maar eerst moeten we een stapje terug en bepalen aan welke vereisten een watchwinder voor Rolex horloges moet voldoen.

Wij adviseren om altijd te kiezen voor een model dat sterke en betrouwbare motoren heeft, bijvoorbeeld van Japanse, Duitse of Zwitserse herkomst. Deze motoren hebben zich bewezen op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en een laag geluidsniveau. De Zwitserse motoren zijn het duurste, gevolgd door Duitse en daarna Japanse motoren. Het verschil zit met name in het geluidsniveau, dat bij alle drie de type motoren al zeer laag is.

Naast de motor is het belangrijk om te kiezen voor een watchwinder die per rotor (waarop je een horloge plaatst) één motor heeft, zodat elke rotor individueel wordt aangedreven. Hierdoor heb je flexibiliteit qua instellingen en belast je de motor minder dan wanneer bijvoorbeeld 2 horloges door 1 motor worden rondgedraaid. Daarnaast is het altijd raadzaam om een watchwinder voor Rolex horloges te kiezen die beide kanten op kan draaien; rechtsom en linksom. Dit type watchwinder kan vrijwel altijd ook afwisselend, dus rechtsom en vervolgens linksom, draaien. Het ene Rolex horloge krijgt namelijk energie door rechtsom te draaien, terwijl het andere Rolex horloge energie krijgt door linksom te draaien. Een watchwinder die zowel rechtsom, linksom als afwisselend kan draaien biedt daarom de meeste flexibiliteit voor het opwinden van verschillende automatische horloges. Dit geldt niet alleen voor Rolex horloges maar ook voor horloges van andere merken zoals Breitling, Patek, Omega, Tag Heuer, Longines of Baume et Mercier.

Een goede watchwinder voor Rolex horloges biedt ook de mogelijkheid om het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) in te stellen. Met deze functie kan je bijvoorbeeld het ene Rolex horloge op 900 TPD en het andere op 600 TPD laten draaien. Hiervoor geldt ook dat je met deze eigenschap optimale flexibiliteit hebt. Een belangrijke eigenschap vooral wanneer je meerdere automatische horloges van verschillende horlogemerken hebt.

Als laatste belangrijke tip wanneer je een watchwinder voor Rolex horloges zoekt zouden we willen meegeven om te kiezen voor een bekend watchwinder merk. Een merk dat een goede reputatie heeft en wereldwijd goed verkrijgbaar is. Hierdoor koop je met meer zekerheid. Je wilt immers dat jouw Rolex horloges geheel veilig en goed worden opgewonden. Je wilt geen risico nemen met een watchwinder van slechte kwaliteit die jouw horloges zelfs kan beschadigen. Koop dan ook geen watchwinder op Ebay, Amazon of Aliexpress. Koop een watchwinder bij een goed verkooppunt dat verstand heeft van zaken. Vaak biedt een dergelijke verkoper ook meer keuze uit verschillende goede merken en biedt je extra zekerheid in de vorm van garantie en service.

Omdat we toch een paar watchwinders voor Rolex horloges willen bespreken hebben we 3 modellen geselecteerd van verschillende merken die uitstekend geschikt zijn. De eerste is de Swiss Kubik Masterbox in de kleur zwart. Deze watchwinder is Swiss made en beschikt over één motor die 1 horloge kan opwinden. Dit model is gemaakt van aluminium en de vorm is compact. Optioneel kan je kiezen voor een plexiglazen deurtje waarmee je het horloge nog extra kan beschermen. De Zwitserse motor is voorgeprogrammeerd qua draairichting en TPD maar kan je via Bluetooth geheel naar wens instellen. Deze Swiss Kubik Masterbox aluminium black kost 695,00 euro (incl. BTW) en 574,00 euro (excl. BTW).

Als tweede model hebben we gekozen om de Benson Swiss Series Single 1.20 Black watchwinder te bespreken. Dit model wordt in Nederland geassembleerd en is voorzien van Zwitserse techniek. Hierdoor heb je een prachtige combinatie van perfecte techniek en Nederlands vakmanschap. De Zwitserse motor draait in alle stilte en is geheel instelbaar qua draairichting en TPD via één knop aan de achterkant. Twee leuke voordelen van deze watchwinder zijn dat het beschikt over LED verlichting en een glazen deurtje. Ook dit model is compact van vorm en zwart van kleur. Anders dan de Swiss Kubik Masterbox aluminium black is de Benson Swiss Series Single 1.20 Black gemaakt van hout. Hierdoor wordt geluid extra goed geabsorbeerd. Deze watchwinder kost 599,00 euro (incl. BTW) en 495,00 euro (excl. BTW).

Als laatste watchwinder voor Rolex horloges hebben we gekozen voor de Bernard Favre Planet Silver. Dit is een prachtige watchwinder en uitermate geschikt voor de horlogeliefhebber die echt een speciale watchwinder voor zijn of haar automatische horloge wilt hebben. De Bernard Favre Planet Silver is geschikt voor het opwinden van 1 horloge en wordt volledig gemaakt in Zwitserland. De motor is Swiss made en zorgt voor een unieke wijze van opwinding. Het horloge draait namelijk als een planeet rond, hetgeen een spectaculair aangezicht is. Dit is dan ook onderscheidend voor dit merk ten opzichte van andere watchwinder merken. De Bernard Favre Planet watchwinders zijn voorzien voorgeprogrammeerde instelleningen die je eenvoudig kan selecteren voor het opwinden van een Rolex horloge. De glazen stolp die je over de watchwinder plaatst zorgt voor extra bescherming. Dit model kost 1550,00 euro (incl. BTW) en 1280,00 euro (excl. BTW).

Bernard Favre Planet Silver watchwinder

Er zijn allerlei watchwinders geschikt voor het opwinden van een Rolex horloge, maar het is wel belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Je wilt immers dat jouw Rolex horloge veilig wordt opgewonden. Een goede watchwinder hoeft niet veel te kosten, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Ons advies is om te gaan voor een model met goede motor, goede functionaliteit en de capaciteit (hoeveel horloges wil je opwinden) die jij nodig hebt.

Bekijk eens onze watchwinder merken in onze webshop. Wij zijn officieel dealer van merken zoals Swiss Kubik, Paul Design, Orbita, Bernard Favre, Benson, RDI, Heisse & Söhne en Scatola del Tempo. Stuk voor stuk uitstekende merken die je veel plezier en gemak bieden. Met meer dan 15 jaar ervaring weten wij alles over watchwinders. Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.


01-06-2021 Watchwinder sale