Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinders voor 1 horloge

Geplaatst op 22 augustus 2021 om 17:00 uur

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. In dit artikel richten we ons op de liefhebber van automatische horloges voor wie een watchwinder voor één  enkel horloge een geschikte optie is.

Wanneer koop je een watchwinder voor 1 horloge? Wat zijn hierin de opties en voor wie is een model voor één horloge het meest geschikt?

We beginnen met het beantwoorden van die laatste vraag. Voor de beginnende liefhebber of de liefhebber met 1 of 2 horloges is een watchwinder voor  1 horloge voornamelijk ideaal. Maar ook wanneer je niet teveel uit kunt- of wilt geven is deze variant een uitstekende keuze.  Je hebt op deze manier alles wat je nodig hebt voor een optimale zorg voor je horloge en daarnaast biedt een horloge voor 1 watchwinder verschillende voordelen ten opzichte van modellen met een grotere capaciteit.

Op het gebied van kwaliteit en prijs zijn er veel verschillende mogelijkheden wanneer je gaat voor een watchwinder voor 1 horloge. Diverse merken bieden op dit gebied hoogstaande modellen met de modernste technologie. Daarin zijn er ook merken te onderscheiden met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding waarmee je kiest voor top kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. In het algemeen zijn watchwinders voor 1 horloges sowieso goed betaalbaar, wat natuurlijk ook een extra voordeel is. Daarentegen biedt deze horlogeaccessoire voor een enkel horloge meestal niet zoveel opties en luxe, maar wel alles dat nodig is voor een optimale opwinding van jouw automatische horloge. Als je dus een beperkt budget hebt, of gewoon geen behoefte hebt aan allerlei toeters en bellen is een watchwinder voor 1 horloge ideaal te noemen.

Naast de in het algemeen aantrekkelijke prijzen bieden watchwinders voor 1 horloge meerdere andere voordelen. Zo zijn ze meestal compact vormgegeven. Dit heeft als voordeel dat je hem makkelijk een plekje kunt geven en ook gemakkelijk verplaatst. Je kunt hem daardoor bijvoorbeeld eventueel meenemen naar kantoor of op reis. Er zijn bovendien verschillende watchwinders voor één horloge verkrijgbaar die werkzaam zijn op batterijen. Deze hebben als groot voordeel dat je ze ook in een kluis kunt plaatsen voor een optimaal veilig gevoel. Deze gezamenlijke eigenschappen maken dat je met een watchwinder voor 1 horloge zeer flexibel bent. Samengevat bieden watchwinders voor een enkel horloge als voordelen dat ze betaalbaar zijn, compact zijn in vormgeving en over het algemeen niet voorzien zijn van  allerlei toeters en bellen voor een eenvoudig maar zeer efficiënt gebruik. Daartegenover staat dat de juiste watchwinders voor 1 horloge wel voorzien zijn van een moderne technologie en op een veilige en doelgerichte wijze jouw horloge van de benodigde energie kunnen voorzien.

Een mooi voorbeeld van een merk dat absoluut hoge kwaliteit watchwinders voor 1 horloge biedt, tegen een extra scherpe prijs, is het Nederlandse merk Benson. Een bijzonder leuk model voor 1 horloge afkomstig uit de collectie van Benson, is de Benson Compact Single 1.BG watchwinder. Dit model is compact vormgegeven en heeft tegelijkertijd een luxe uitstraling door de combinatie van het zwarte exterieur met gouden accent. Door het gebruik van flexibele horlogehouders en doordat de motor van deze watchwinder instelbaar is wat betreft draairichting en aantal omwentelingen per dag, is deze watchwinder geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Het hart van dit model wordt gevormd door een Japanse motor van hoge kwaliteit. Deze is energiezuinig en bovendien vrijwel stil in gebruik, wat zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Deze watchwinder biedt bovendien alle mogelijkheden om elk automatisch horloge op te winden en een overwind protectie. Kortom, een zeer compleet maar toch compact model, waarmee je stilstand en onnodige slijtage van je horloge voorkomt, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

Benson Compact Single 1.BG watchwinder

Een ander fraai model dat geschikt is voor 1 horloge dat we willen benoemen, deze keer afkomstig uit de collectie van het Duitse merk Chronovision, is de Chronovision One Argento Bluetooth 70050/101.20.10. Chronovision is een merk dat bekend staat om de hoogwaardige watchwinders die zij leveren en staat bovendien voor Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Deze specifieke watchwinder van Chronovision weet ondanks de eenvoudige vormgeving een gevoel van luxe te geven. Dit doet Chronovision onder meer door te kiezen voor bijzonder mooie materialen, waaronder in dit geval zeer fraai hout. Dit model functioneert ruim een jaar op een set C batterijen, wat maakt dat je hem ook makkelijk in een kluis kunt plaatsen. Je kunt de watchwinder bovendien eenvoudig instellen via de USB aansluiting middels PC of telefoon. Verder is deze horlogeaccessoire voorzien van een Bluetooth functie en sleepmode functie. Met de sleep mode geef je het horloge wat rust door het net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

Een watchwinder voor 1 horloge biedt alles dat je nodig hebt voor jouw automatische horloge. Naast de 2 bovengenoemde modellen bieden wij nog diverse andere mooie watchwinders met een capaciteit voor 1 horloge. Neem dus eens een kijkje in onze uitgebreide collectie!