Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 watchwinder

Geplaatst op 25 april 2024 om 12:38 uur

De ene watchwinder is de andere niet. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar uitgevoerd in de meest bijzondere designs, gemaakt van de beste materialen, die in de hogere prijsklasse vallen. Daarnaast zijn er echter ook watchwinders die wat betreft kwaliteit in een geheel andere categorie vallen en veel lager geprijsd zijn. Daartussen zijn er echter ook watchwindermerken die goede watchwinders bieden tegen aantrekkelijke prijzen. Deze merken zijn bovendien niet alleen vooruitstrevend te noemen, maar bieden daarnaast ook een zeer hoog gebruikerscomfort. Voorbeelden van merken die onder deze noemer vallen, zijn het Nederlandse merk Benson en een merk uit het Verenigd Koninkrijk, namelijk het merk Paul Design.

Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023

Wanneer je graag een watchwinder wilt aanschaffen waarvan je zeker weet dat deze betrouwbaar is en de juiste wijze van opwinding biedt voor jouw automatische horloge(s), maar daarvoor niet de hoofdprijs wilt betalen, zit je bij deze watchwindermerken zeker goed. In dit artikel besteden we in het bijzonder aandacht aan het merk Paul Design. Kenmerkend voor dit vooruitstrevende watchwindermerk is onder meer de uitgebreide watchwindercollectie die het merk biedt. Je kunt zowel als liefhebber met één of enkele automatische horloges in het bezit, als zijnde een echte verzamelaar, zeer goed terecht binnen de collectie van dit merk. Daarnaast valt het op dat Paul Design zowel uiterst luxe watchwinders als de meer eenvoudige modellen biedt. Hiermee richt het merk zijn pijlen op een breder publiek.

Het hoge gebruikerscomfort van de watchwinders van Paul Design, komt op verschillende manieren tot uiting. Zo bieden verschillende van de watchwinders van het merk mooie extra’s, zoals extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting of een modern vingerprint slot. De gebruiksvriendelijkheid van de watchwinders van Paul Design maken deze designs aantrekkelijk voor vele liefhebbers en/of verzamelaars. Wanneer je bovendien waarde hecht aan een luxe en stijlvolle uitstraling van een watchwinder, kun je bij dit merk ook zeer goed terecht. Paul Design biedt watchwinders met een chique en bovendien unieke uitstraling, waarin jouw automatische horloge of horloges zeer goed tot hun recht zullen komen. Hiermee bieden deze watchwinders direct ook een fraaie display om jouw automatische horloges in te presenteren. Dit wordt nog eens benadrukt door de moderne ingebouwde LED verlichting.

Een mooi voorbeeld van een luxe model watchwinder uit de collectie van Paul Design, is de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023. Deze watchwinder heeft een unieke uitstraling door de Black Shadow look waarin deze is uitgevoerd. Dit model is geschikt voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk en biedt bovendien een handige extra opbergruimte voor nog drie horloges. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken voor quartz- of mechanische horloges. Uiteraard kun je er ook voor kiezen deze opbergruimte te benutten voor eventuele andere sieraden. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 is aan de binnenkant zwart van kleur en voorzien van een zachte beschermende stof. De flexibele horlogehouders waarvan deze watchwinder is voorzien, zorgen ervoor dat je je automatische horloges in een handomdraai geplaatst hebt. Het fraaie deurtje van glas zorgt ervoor dat jouw automatische horloges in deze watchwinder altijd beschermd zijn tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld vocht of stof. Hiermee berg je jouw automatische horloges altijd met een veilig gevoel op in deze watchwinder.

Verder is de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 voorzien van hoogwaardige Japanse Mabuchi motoren. Deze motoren bieden verschillende belangrijke voordelen. Zo bieden deze motoren een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding en verzorgen zij zowel een veilige als doeltreffende wijze van opwinding. Daarnaast doen zij hun werk in stilte, waarmee je de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 prima op bijvoorbeeld je slaapkamer of kantoor kunt plaatsen, zonder daarbij bang te hoeven zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Met het handige bedieningspaneel stel je voor ieder horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal turns per day in. Ook een fraaie ingebouwde LED verlichting ontbreekt niet bij dit stijlvolle design van Paul Design. Hiermee zet je jouw automatische horloges desgewenst in de spotlight. Naast de programma’s CW, CC en Alt biedt de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 ook een overwind protectie. De watchwinder kan zowel functioneren met behulp van de adapter, als op batterij. Dit zorgt ervoor dat ook het bewaren in een kluis een mooie optie is met deze watchwinder. Al met al is de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 een zeer compleet en luxe model watchwinder, die bovendien aan te schaffen is tegen een scherpe prijs.

Je vindt de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 en vele andere fraaie modellen van dit merk bij ons in de webshop. Wij leveren deze watchwinders met twee jaar garantie en een handleiding. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Wij helpen je met onze jarenlange ervaring op dit gebied graag verder! Bekijk daarom nu de mogelijkheden bij ons in de webshop en laat jouw automatische horloges niet meer stilstaan.

Benson Compact Single 1.BS watchwinder

Geplaatst op 19 april 2024 om 13:27 uur

Heb jij een fraai automatisch horloge aangeschaft en staat jouw horloge weleens stil omdat je het niet altijd draagt? Of wil je de duurzaamheid van jouw automatische horloge verhogen? Dan is het tijd om een goede watchwinder aan te schaffen.

Benson Compact Single 1.BS watchwinder

Wanneer je je automatische horloge altijd om de pols zou hebben, zou deze continue worden opgewonden. Dit komt omdat een automatisch horloge voor zijn functioneren afhankelijk is van de natuurlijke bewegingen van je pols. Door deze bewegingen wordt het automatisch horloge als vanzelf van de benodigde energie voorzien en komt je horloge niet stil te staan. In de praktijk zul je je automatische horloge echter ook wel eens willen afdoen. Op dit moment krijgt het horloge niet de beweging die het nodig heeft en zal het uiteindelijk stil komen te staan. Wanneer dit gebeurt, loop je het risico op een onnauwkeurige tijdsweergave. Bovendien zul je je automatische horloge opnieuw moeten instellen. Dit is uiteraard zeer ongewenst. Om deze problemen te ondervangen, is de watchwinder in het leven geroepen.

Een watchwinder roteert de horloges en neemt als het ware de bewegingen van jouw pols over, zodat je automatische horloge ook van opwinding kan worden voorzien wanneer het niet om de pols zit. De beweging van de watchwinder zorgt niet alleen voor opwinding, maar ook voor een juiste olieverdeling binnenin het uurwerk in het horloge, waarmee de levensduur van jouw automatische horloge gewaarborgd wordt. Bovendien biedt een goede watchwinder naast een milde en doeltreffende wijze van opwinding ook een veilige opbergplaats voor je horloge.  Zo berg je jouw automatische horloge altijd met een gerust gevoel op, zonder bang te hoeven zijn voor krasjes of andere beschadigingen.

Dat een watchwinder voor de liefhebber van automatische horloges een onmisbaar accessoire te noemen is, is wel duidelijk. Maar welke watchwinder is goed voor jouw automatische horloge of horloges? Bij deze vraag helpen wij je graag een handje.

Er zijn vele gerenommeerde merken op de markt die watchwinders bieden die geschikt zijn voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge. Daarbij is er de keuze uit zeer uiteenlopende designs, van luxe ontwerpen tot meer basic modellen en van watchwinders met een natuurlijke uitstraling, tot heel uitbundige modellen. Een bijzonder merk dat afkomstig is van Nederlandse bodem, is het merk Benson.

Bij Benson in de collectie vind je eveneens watchwinders in alle soorten en maten, die bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding. Je kunt bij Benson dan ook al een uiterst hoogwaardige watchwinder aanschaffen, tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Ben je op zoek naar een watchwinder voor 1 horloge? Lees dan vooral even verder.

We nemen in dit artikel graag de Benson Compact Single 1.BS watchwinder als voorbeeld. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden van een enkel automatisch horloge en is daarmee geschikt voor de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges. Dit model is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleuren zwart en zilver. Wat opvalt aan dit model is de compacte vormgeving. Deze watchwinder is hierdoor zeer handzaam te noemen. Wanneer je graag een watchwinder wilt aanschaffen die weinig ruimte in beslag neemt, is dit dan ook een uitstekende keuze. Dit model is door zijn compacte formaat bovendien zeer geschikt om mee te nemen naar kantoor of op (zaken)reis. Daarnaast is het ook mogelijk de watchwinder te bewaren in een kluis, niet alleen doordat deze klein van stuk is, maar ook doordat dit model kan functioneren op batterijen. Je kunt de Benson Compact Single 1.BS watchwinder indien gewenst echter ook gebruiken met behulp van de adapter. Doordat de Benson Compact Single 1.BS Watchwinder is voorzien van een speciale flexibele horlogehouder, hoef je bij het plaatsen van jouw automatische horloge niet bang te zijn voor beschadiging. Vrijwel ieder formaat automatisch horloge zal feilloos in de houder passen.

De Benson Compact Single 1.BS watchwinder is verder voorzien van een Japanse motor van topkwaliteit. Met een motor van dit kaliber als basis, weet je zeker dat jouw automatische horloge altijd op de juiste wijze wordt opgewonden, ongeacht het merk of type horloge. Deze motoren hebben daarnaast als belangrijke kenmerken dat ze zeer betrouwbaar zijn, energiezuinig en stil in gebruik. Dit zorgt voor een optimaal gebruikerscomfort van deze Benson Compact Single 1.BS watchwinder, iets dat men bij Benson zeer hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien is dit model instelbaar wat betreft het aantal rotaties per dag en de draairichting. Je biedt hiermee jouw automatische horloge altijd de meest perfecte wijze van opwinding. Het instellen van deze horlogeaccessoire is eenvoudig door het gebruik van het handige touchscreen. Tot slot biedt de Benson Compact Single 1.BS watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en uiteraard een overwind protectie, waarmee je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van jouw automatische horloge.

Je vindt de Benson Compact Single 1.BS watchwinder bij ons in de webshop. Wij leveren dit model en nog vele andere fraaie designs van Benson wereldwijd met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Bekijk daarom nu de mogelijkheden in onze webshop en kies voor de beste verzorging van je automatische horloge.

Swiss Kubik Aluminium Silver watchwinder

Geplaatst op 11 april 2024 om 14:45 uur

Met de aankoop van een luxe horloge wordt er vaak voor gekozen een daarbij passende opbergmogelijkheid aan te schaffen. Je wilt tenslotte voorkomen dat jouw luxe horloge beschadigt of dat er onnodige slijtage veroorzaakt wordt wanneer deze niet gedragen wordt.

Voor een mechanisch horloge of een quartz horloge fungeren een hoogwaardige horlogedoos of -etui prima als veilige opbergplaats. Deze zijn verkrijgbaar van diverse toonaangevende merken en bieden jouw fraaie horloge of horloges een veilige en stijlvolle opbergplaats. Een horloge met een automatisch uurwerk heeft echter meer nodig dan enkel een goede opbergplaats. Voor een automatisch horloge kies je voor een opwindmogelijkheid en opbergplaats in één, in de vorm van een kwalitatieve watchwinder. Hierin berg je jouw automatische horloges op waarbij zij door middel van de juiste beweging direct ook worden opgewonden.

Wanneer je een automatisch horloge zou opbergen zonder deze op te winden, komt het namelijk stil te staan met alle vervelende gevolgen van dien. Zo betekent dit in de praktijk dat je je automatische horloge steeds opnieuw moet instellen en bovendien kunnen er door stilstand onnauwkeurigheden in de tijdsweergave ontstaan. We kunnen dan ook wel zeggen dat een goede watchwinder onlosmakelijk verbonden is met het automatische horloge. Naast de opwind- en opbergfunctie zorgt de beweging die de watchwinder biedt er direct ook voor dat de olie in het automatische horloge juist verdeeld wordt. Tot slot kan een fraaie watchwinder ook een mooie presentatiefunctie bekleden, waarbij jouw automatische horloge extra mooi uitkomt.

Wanneer je op zoek gaat naar een goede watchwinder, is het zaak te kiezen voor een merk dat goed bekend staat op dit gebied. Wij stellen je in dit kader graag voor aan het Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik is een merk dat Swiss made watchwinders biedt. Dit betekent dat dit merk aan zeer hoge voorwaarden en eisen moet voldoen. Met een watchwinder van Swiss Kubik kies je dan ook altijd voor Zwitserse topkwaliteit. De Swiss Kubik watchwinders zijn in de basis voorzien van high-end Swiss made motoren. Met een basis van dit kaliber weet je zeker dat je altijd op je watchwinder van Swiss Kubik zult kunnen rekenen. Jouw automatische horloge of horloges zijn daarmee dan ook altijd klaar voor gebruik. Deze Zwitserse motoren staan er bekend om dat zij niet alleen betrouwbaar, maar ook energiezuinig en stil in gebruik zijn. Dit maakt dat de watchwinders van Swiss Kubik een zeer hoog gebruikerscomfort weten te bieden. Qua design biedt het merk watchwinders met een geheel eigen karakter. In alle designs van het merk komt namelijk de kubusvorm terug. Daarnaast zijn de watchwinders van Swiss Kubik allen compact vormgegeven, wat deze watchwinders gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen maakt. Swiss Kubik watchwinders functioneren op batterijen. Zo kan een watchwinder van dit merk tot wel drie jaar functioneren op een set AA batterijen. Je kunt de watchwinders van Swiss Kubik dan ook heel goed in een kluis opbergen, waarmee je kiest voor optimale veiligheid voor jouw automatische horloge én je watchwinder.

We hebben voor dit artikel een watchwinder uit de collectie van Swiss Kubik geselecteerd, die we graag even nader voor je onder de loep nemen. Swiss Kubik biedt onder meer watchwinders gemaakt van hout, leder, polyamide en aluminium. We hebben als voorbeeld voor dit artikel gekozen voor een model gemaakt van aluminium, namelijk de Swiss Kubik Aluminium Silver. Deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur zilver. Aan de binnenkant is dit model zwart van kleur, wat een mooi contrast biedt met de lichter gekleurde buitenkant. De Swiss Kubik Aluminium Silver is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge tegelijkertijd. Daarmee is deze watchwinder ideaal voor de liefhebber met één of twee automatische horloges in het bezit. Uiteraard is ook dit model van Swiss Kubik uitgerust met een hoogwaardige Swiss made motor, die de opwinding van ieder merk en type automatisch horloge moeiteloos verzorgt. Daarnaast is deze watchwinder instelbaar met behulp van de USB aansluiting, waarmee je precies de juist waarden voor opwinding kunt bepalen voor jouw automatische horloge. Tot slot biedt de Swiss Kubik Aluminium Silver een overwind protectie, die jouw automatische horloge beschermd tegen overspanning.

Swiss Kubik Aluminium Silver watchwinder

Een watchwinder van een gerenommeerd merk als Swiss Kubik bestel je bij voorkeur bij een officieel dealer. Deze kan jou als geen ander van dienst zijn bij vragen of een gewenst advies. Bovendien ben je er dan zeker van dat je een authentieke Swiss Kubik watchwinder ontvangt. Wij bieden als officieel dealer van dit toonaangevende watchwindermerk een ruim aanbod Swiss Kubik watchwinders in onze webshop. Daarbij vind je de Swiss Kubik Aluminium Silver, maar bijvoorbeeld ook watchwinders gemaakt van leder of polyamide en watchwinders met een grotere capaciteit.

Alle watchwinders van Swiss Kubik worden door ons geleverd met maar liefst drie jaar garantie. Wij zorgen er uiteraard voor dat jouw nieuwe aanwinst zorgvuldig verpakt wordt voor deze op weg gaat. Bekijk nu de mogelijkheden in onze webshop en overtuig jezelf!

Watchwinder geschikt voor Tag Heuer horloges

Geplaatst op 4 april 2024 om 11:32 uur

Een fraai horloge is voor menig man vandaag de dag niet alleen een handig accessoire, maar daarnaast ook een uiting van karakter en een waar sieraad om een outfit helemaal compleet mee te kunnen maken. Automatische horloges zijn hierbij voor menig liefhebber en kenner van luxe horloges het soort horloge met de grootste aantrekkingskracht.

Benson Black Series 2.16.B watchwinder

Ten tijde van de opkomst van het quartz horloge (op batterij) verloor het automatische horloge wat aan terrein, maar de echte liefhebber wist uiteindelijk toch steeds weer het automatische horloge terug te vinden. Waarin zit hem dan nu de charme van het automatische horloge? Dit heeft te maken met het geavanceerde uurwerk waarvan een automatisch horloge is voorzien, dat enkel door de echte vakman vervaardigd kan worden. Het is voor menig liefhebber dan ook uiterst interessant het uurwerk aan het werk te zien. Niet voor niets zijn er automatische horloges op de markt met een glazen bodem, waarbij het uurwerk zichtbaar is.

Een automatisch horloge kan functioneren door enkel de natuurlijke bewegingen van de pols. Dit maakt dit horloge zeer bijzonder, erachter schuilt dan ook een stukje techniek van de bovenste plank. Wanneer je een fraai automatisch horloge in het bezit hebt, zoals bijvoorbeeld van het gerenommeerde Zwitserse horlogemerk Tag Heuer, wil je daar natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omspringen. Een hoogwaardige watchwinder is hierbij om verschillende redenen onmisbaar te noemen. Wanneer je jouw Tag Heuer horloge niet draagt, plaats je deze in de watchwinder. Deze zorgt er vervolgens voor dat jouw automatische horloge wordt voorzien van de benodigde beweging, zodat deze niet stil komt te staan. Deze beweging zorgt daarnaast ook voor de juiste verdeling van de olie in het horloge. Bovendien kies je met een kwalitatieve watchwinder voor een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge.

In dit artikel lichten we graag een tweetal hoogwaardige watchwinders uit, met ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges, zoals van het merk Tag Heuer. De eerste watchwinder waarover we je in dit kader graag meer vertellen, is de Benson Black Series 2.16.B watchwinder. Het Nederlandse merk Benson heeft als ambitie hoogwaardige watchwinders te produceren tegen een scherpe prijs, die bovendien opvallen door het hoge gebruikerscomfort dat zij bieden. Dit komt dan ook duidelijk tot uiting in dit specifieke model. Om te beginnen biedt deze Benson Black Series 2.16.B niet alleen ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk, maar bevindt er zich onder de luxe soft close deksel aan de bovenkant van de watchwinder ook nog een extra opbergruimte voor nog eens drie horloges.

Deze Benson Black Series 2.16.B watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. Dit model is zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. Het glazen deurtje aan de voorkant biedt jouw automatische horloges bescherming tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf. Doordat de Benson Black Series 2.16.B is voorzien van flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder formaat automatisch horloge probleemloos in de houders. De binnenkant van de watchwinder is daarnaast ingelegd met een speciaal soft velvet, wat ervoor zorgt dat je horloges niet beschadigen. De basis van de watchwinder wordt gevormd door hoogwaardige Japanse motoren, die niet alleen betrouwbaar zijn, maar daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik. Verder biedt de Benson Black Series 2.16.B een fraaie ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges op professionele wijze presenteert. De watchwinder is voorzien van een handig touchscreen, waarmee je voor ieder horloge afzonderlijk gemakkelijk de draairichting en het aantal rotaties bepaalt. Met deze Benson Black Series 2.16.B beschik je tot slot over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en een powerwinding functie. Met deze laatste functionaliteit kun je jouw automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien. De energievoorziening van de watchwinder verloopt via netstroom met behulp van een adapter.

Een tweede watchwinder die zeker het overwegen waard is wanneer je in het bezit bent van fraaie automatische horloges van bijvoorbeeld het merk Tag Heuer, is de Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023. Ook deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijkertijd en biedt daarnaast een handige extra opbergruimte voor nog drie horloges. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 watchwinder is gemaakt van hout en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model is aan de voorkant afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren van het merk Mabuchi. Hiermee voorzie je jouw automatische horloges niet alleen op veilige, maar ook op energiezuinige en stille wijze van energie. De instellingen van de Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 kunnen gemakkelijk worden gewijzigd met behulp van het handige bedieningspaneel. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge bepalen. Met de moderne ingebouwde LED verlichting zet je jouw automatische horloges indien gewenst letterlijk in de spotlight. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 watchwinder biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze watchwinder functioneert met behulp van een adapter of op batterij.

Wil jij één van de twee genoemde watchwinders aanschaffen voor bijvoorbeeld jouw Tag Heuer horloges? Bekijk dan nu de overzichtelijke informatie en foto’s bij ons in de webshop. Wij leveren beide modellen met duidelijke handleiding en twee jaar garantie! Met meer dan 2000 watchwinders op voorraad leveren wij jouw bestelling snel en professioneel bij je thuis af!

Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532 watchwinder

Geplaatst op 28 maart 2024 om 14:38 uur

Watchwinders voor meerdere automatische horloges zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Zowel groots en meeslepend als minimalistisch en eenvoudig vormgegeven zijn hierbij een optie, wanneer we kijken naar het design. Als je graag een watchwinder voor meerdere automatische horloges wilt aanschaffen met een zeer luxe uitstraling, met wat betreft functionaliteiten alles erop en eraan, kan je hiervoor bij veel verschillende luxe merken terecht.

Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532

Er zijn watchwinders die binnen deze categorie vallen met een unieke uitstraling, maar ook watchwinders gemaakt van de meest uiteenlopende en bijzondere materialen. Een voorbeeld hiervan is een watchwinder waarin zelfs goud is verwerkt. De watchwinders waar we het hierover hebben, vallen uiteraard wel in een hogere prijsklasse. Wanneer je echter wel een watchwinder wilt die zeer veilig en doeltreffend is wat betreft de opwinding van jouw automatische horloge of horloges, maar de uitstraling van de watchwinder van minder groot belang is, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo bieden verschillende merken modellen met een eenvoudiger design, die hierdoor scherper geprijsd zijn. Op deze manier kun je wel een watchwinder aanschaffen van topkwaliteit, zonder daarvoor te diep in de buidel te hoeven tasten.

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een watchwinder merk dat over de gehele wereld zeer goed bekend staat en in de Verenigde Staten zelfs een waar begrip genoemd mag worden. Orbita is een merk met een collectie die zowel uiterst luxe watchwinders als de meer eenvoudige modellen biedt, waarmee het merk toegankelijk is voor een breder publiek. Orbita is bovendien een merk dat een stukje vernieuwing en ontwikkeling zeer hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan. Met een watchwinder van Orbita kies je dan ook altijd voor een watchwinder voorzien van de nieuwste techniek. Orbita heeft door zijn drang naar innovatie zelf ook een aantal patenten op zijn naam staan. Zo ontwikkelde het merk het zogenaamde ‘Rotorwind System’, dat de opwinding van automatische horloges verzorgt door het zachtjes schudden van het horloge. De meeste watchwinders op de markt doen dit door middel van rotatie. Ook dit systeem biedt het merk overigens aan, onder de noemer ‘Programmable System’. In dit artikel richten we ons in het bijzonder op een watchwinder uit de collectie van Orbita, geschikt voor mensen met een minder breed budget, die wel graag een hoogwaardige watchwinder willen aanschaffen.

We hebben het dan specifiek over de  Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijkertijd. Daarmee is dit model ideaal wanneer je twee of drie automatische horloges in het bezit hebt. De watchwinder is gemaakt van kunststof en dit specifieke model is uitgevoerd in de kleur blauw. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals zwart, groen en bruin. Deze watchwinder is verder compact vormgegeven en daardoor gemakkelijk te plaatsen. Je neemt deze watchwinder bovendien gemakkelijk mee naar bijvoorbeeld kantoor of op (zaken)reis. Doordat dit model daarnaast werkzaam is op batterijen, kan deze watchwinder ook heel goed in een kluis worden bewaard. Hiermee bewaar je jouw automatische horloges en de watchwinder op de meest veilige manier mogelijk. De Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532 is voorzien van een Swiss made motor. Deze motoren vormen een uiterst betrouwbare en degelijke basis voor de watchwinder. Ze staan niet voor niets wereldwijd bekend als zijnde het neusje van de zalm. Bovendien verzorgen deze motoren de opwinding van jouw automatische horloges op zowel energiezuinige- als stille wijze. Dit maakt de Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532 zeer gebruiksvriendelijk. De watchwinder is mede door deze krachtige Zwitserse motoren geschikt voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. Met deze watchwinder beschik je verder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Met de Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532 ben je er altijd zeker van dat jouw automatische horloges de beste mogelijke wijze van opwinding ontvangen. Hiermee voorkom je stilstand van je automatische horloges en ben je bovendien onnodige slijtage voor doordat de olie in je horloges evenredig verdeeld wordt. Met dit model watchwinder heb je daarnaast altijd een veilige opbergplaats voor jouw horloges paraat.

Orbita maakt gebruik van speciale horlogekussentjes om de horloges op te kunnen vastmaken om ze op te winden of op te bergen. Deze horlogekussentjes zijn in principe geschikt voor de meeste modellen horloges, maar wanneer je erg kleine horloges in het bezit hebt is het ook mogelijk speciale kleinere horlogekussentjes bij te bestellen. Deze kussentjes zijn voorzien van het Orbita logo.

De Orbita Sparta modellen zijn verkrijgbaar bij ons in de webshop, waaronder ook de Orbita Sparta Bold 2 Blue W05532. Wanneer je een watchwinder van Orbita wilt bestellen, doe je dit bij ons als officieel dealer van het merk altijd met een goed gevoel. Bovendien staan we je graag bij met een passend advies indien gewenst. Bekijk daarom nu de mogelijkheden en kies voor jouw favoriete Orbita watchwinder!