Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Hoe onderhoud je een watchwinder?

Geplaatst op 21 december 2023 om 17:22 uur

De watchwinder als accessoire voor automatische horloges is uitermate populair. Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat automatische horloges blijven functioneren doordat ze rondgedraaid worden in de watchwinder. Elke horlogeliefhebber weet namelijk dat een automatisch horloge stil komt te staan als je het niet draagt. Het horloge krijgt geen beweging waardoor het uurwerk tot stilstand komt. Vervolgens worden de tijd, datum en wellicht andere functies van het horloge niet meer correct weergegeven.

Als een automatisch horloge stilstaat dan moet je het eerst handmatig schudden of opwinden via de kroon om weer energie in het automatische uurwerk te krijgen. Vervolgens moet je de tijd, datum en/of andere functies weer correct instellen. Dit is onhandig en kost tijd. Daarnaast is het niet goed voor de duurzaamheid van het horloge. Waarom? De kroon van het horloge is één van de kwetsbaarste onderdelen. Als je de kroon uittrekt om de tijd, datum en/of andere functies weer correct in te stellen is de kroon in zijn meest kwetsbare positie. De kroon wordt namelijk enkel door een dun staafje ijzer verbonden met het uurwerk. Een defect aan de kroon of het uurwerk ligt dan op de loer.

Je kan eenvoudig veel tijd en moeite besparen en je horloge veilig houden door een watchwinder te gebruiken. De meeste horlogeliefhebbers gebruiken deze horlogeaccessoire. Zoals hierboven aangegeven zijn de voordelen groot. Maar een vraag die bijna nooit gesteld wordt is; hoe onderhoud ik mijn watchwinder?

In dit artikel bespreken we hoe je jouw watchwinder het beste kunt onderhouden. Hierdoor verleng je de levensduur van deze horlogeaccessoire hetgeen natuurlijk jouw automatische horloges ten goede komt.

Hoe gebruik je een watchwinder?

Een watchwinder is een handige horlogeaccessoire en eigenlijk een “must have” voor elke horlogeliefhebber die houdt van automatische horloges. Een goede watchwinder is echter niet goedkoop en moet je zien als een investering in jouw horloges. Daarom is het belangrijk dat je deze horlogeaccessoire ook goed gebruikt en onderhoud.

We geven je een paar adviezen hoe je jouw watchwinder op de juiste wijze gebruikt. Het belangrijkste advies is om wanneer je één of meerdere automatische horloges in de watchwinder plaatst of eruit haalt deze altijd te stoppen. De motoren moeten dus stilstaan voordat je de horlogehouder erin plaats of eruit haalt. Als je de horlogehouder erin plaatst of eruit haalt als de motor nog draait zorgt dit voor frictie en stress voor de motor. Immers, jouw hand houd de horlogehouder stil terwijl de motor doordraait. Dit is niet goed voor de motor en kan leiden tot diverse defecten. De motor kan meer geluid gaan maken doordat de “gearbox” of de motor zelf beschadigd is, maar de motor kan het ook volledig begeven. Daarnaast kan de cup waarin je de horlogehouder plaats loskomen van de motor. De cup gaat dan hangen en kan bij het ronddraaien de zijkanten raken waardoor de cup niet meer vloeiend ronddraait.

Kortom, stop de watchwinder of de specifieke motor van de watchwinder voordat je een automatisch horloge plaatst of eruit haalt. Dit voorkomt veel problemen en verlengt de levensduur van deze horlogeaccessoire enorm.

Een ander advies is dat je de watchwinder altijd op een veilige plek neerzet. Voorkom het plaatsen op plekken waar de watchwinder, en dus jouw horloges, risico lopen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, huisdieren maar ook aan plaatsen nabij vochtigheid (badkamer) of vol in het zicht (inbraak). Kies de plek waar je deze horlogeaccessoire neerzet met zorg en aandacht. Uiteraard hangt de exacte plek natuurlijk ook af van de grootte van de watchwinder. Een watchwinder voor één horloge neemt natuurlijk veel minder ruimte in dan een watchwinder voor 4 horloges.

De meeste horlogeliefhebbers plaatsen hun watchwinder in de slaapkamer, woonkamer of in hun kantoor. Compacte watchwinders, bijvoorbeeld de Benson Compact modellen, kunnen ook in een kluis geplaatst worden. In een kluis is deze horlogeaccessoire met jouw horloges natuurlijk zeer veilig. Kortom, denk goed na over de plek waar je deze horlogeaccessoire neerzet.

Aanvullend op bovenstaande is het ook belangrijk om te kijken naar jouw verzekering, en met name dan de bepalingen ten aanzien van de automatische horloges. Vraag jouw verzekeraar naar de mogelijkheden en condities. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn omdat er nogal veel verschillen zijn en je echt niet vrolijk wordt wanneer jouw favoriete horloges gestolen zijn en je niet (of slecht) verzekerd blijkt te zijn. De uitspraak “better safe than sorry” gaat hier zeker op.

Hoe onderhoud je een watchwinder?

Als je wilt dat jouw watchwinder voor langere tijd meegaat dan is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Maar hoe onderhoud je deze horlogeaccessoire? Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen? In het vervolg geven we antwoord op deze vragen, zodat jij lang kan genieten van jouw watchwinder met daarin ronddraaiende horloges.

Qua onderhoud is het belangrijk dat de rotatie van elke motor vloeiend is. Dit betekent namelijk dat de motor zonder (veel) weerstand kan draaien hetgeen de duurzaamheid van de motor en gearbox ten goede komt. Zorg ervoor dat jouw horloges goed bevestigd zitten in de watchwinder, met andere woorden dat ze goed vast zitten op de horlogehouder die je vervolgens vastklikt in de watchwinder. Hierdoor kan het horloge er niet per ongelijk uitvallen waardoor je risico loopt op beschadigingen op jouw horloge en de watchwinder. Als de rotatie niet helemaal optimaal is dan adviseren we deze horlogeaccessoire even te laten nakijken bij een specialist.

Een andere tip is om de watchwinder goed schoon te houden. Je kan de buitenkant en binnenkant schoonmaken met een doekje zodat stof en ander vuil geen kans krijgt. Je houdt hierdoor alles netjes schoon wat ook ten goede komt aan de horloges binnenin. Wij zien vaak modellen die al eventjes gebruikt worden die terug komen voor service of reparatie waarbij de watchwinder er niet schoon uitziet. Wij maken deze vervolgens volledig schoon en ontdoen deze horlogeaccessoire van stof en ander vuil. De houten buitenkant behandelen we met een microvezel doek die iets nat mag zijn. Eigenlijk net zoals je een meubelstuk zoals een tafel, dressoir of stoel schoonmaakt.

Ook het eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld één keer per jaar, resetten van de watchwinder is een goed idee. Je kan hiervoor de adapter verwijderen (minimaal 30 minuten) en alles opnieuw opstarten en instellen. Handig is bijvoorbeeld om de posities van de horloges te veranderen zodat alle motoren redelijk gelijkmatig belast worden. Als jouw watchwinder een deur of deksel heeft adviseren wij je om deze zoveel mogelijk gesloten te houden. Ten eerste omdat het geluidsniveau van de motoren minder waarneembaar is. Ten tweede omdat een gesloten deur of deksel andere invloeden zoals stof en condens buiten bereik van de horloges houden.

Sowieso kan je altijd een watchwinder specialist vragen om een check en eventuele vervanging van onderdelen. Vaak is het insturen van een video al voldoende voor een eerste indruk op basis waarvan daarna besloten kan worden dat de specialist de watchwinder daadwerkelijk fysiek nakijkt.

Conclusie

Wil jij langere tijd genieten van jouw watchwinder die ervoor zorgt dat jouw automatische horloges netjes op tijd lopen? Dan is het raadzaam om de watchwinder op de juiste wijze te gebruiken en regelmatig even na te kijken of alles soepel functioneert. Het belangrijkste advies is om de specifieke motoren altijd te stoppen op het moment dat je een horloge plaatst of eruit haalt. Dit voorkomt slijtage van de motoren en draagt bij aan de duurzaamheid. Het schoonhouden van deze horlogeaccessoire is een andere belangrijke tip. Hierdoor zorgt je het beste voor jouw horloges en blijft de watchwinder als nieuw. Handig als je bijvoorbeeld een groter model wilt aankopen en dit model wilt verkopen.

Heb je nog vragen of opmerkingen aan de hand van dit artikel over het onderhoud van een watchwinder? Neem gerust contact met ons op. Met meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van deze horlogeaccessoire en als officieel dealer van meer dan 12 merken bieden wij je professioneel advies.

Watchwinder voor 12 horloges

Geplaatst op 14 december 2023 om 14:38 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Als horlogeliefhebber of verzamelaar kan je eigenlijk niet zonder deze accessoire. Deze horlogeaccessoire is een must have wanneer je het beste wilt voor jouw automatische horloges.

Maar als je best veel automatische horloges hebt dan is het vinden van een geschikte watchwinder niet zo makkelijk. Modellen met een grote capaciteit zijn niet zoveel beschikbaar. Er zijn maar enkele merken die watchwinders produceren voor het opwinden van bijvoorbeeld 8 of meer automatische horloges. In dit artikel gaan we op zoek naar een goede watchwinder voor 12 horloges. Lees dus snel verder wanneer je op zoek bent naar deze horlogeaccessoire en meerdere automatische horloges in je bezit hebt.

Met 12 automatische horloges in het bezit mag je jezelf een fervent verzamelaar noemen. Daar hoort natuurlijk een watchwinder van hetzelfde kaliber bij. Dit betekent niet alleen een model van goede kwaliteit, maar ook met een design dat jouw horloges eer aan weet te doen. Er zijn vele high-end merken die modellen bieden die hieraan voldoen. Het is echter niet altijd nodig de hoofdprijs te betalen voor een hoogwaardige watchwinder met een luxe uitstraling.

De merken Benson en Paul Design bieden namelijk modellen van zeer goede kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar komt bij dat de watchwinders van deze merken een zeer stijlvolle uitstraling hebben. Bovendien biedt zowel Benson als Paul Design watchwinders met een diverse capaciteit, waardoor zowel de liefhebber met één automatisch horloge als de fanatieke verzamelaar er terecht kan. Voor dit artikel hebben we een drietal modellen van de beiden merken uitgekozen, om te laten zien dat je voor een aantrekkelijke prijs een hoogwaardig model met een hoog gebruikerscomfort kunt aanschaffen.

De eerste watchwinder die we graag bespreken, is de Benson Black Series Pro 12.19.B. Deze watchwinder van Benson biedt de capaciteit voor het opwinden van maar liefst 12 automatische horloges tegelijk. Daarnaast is er ook nog een extra opbergruimte voorzien in de vorm van een lade. Hierin kun je nog 10 horloges of eventuele andere sieraden of manchetknopen opbergen. Op deze manier bewaar je al je sieraden netjes en overzichtelijk bij elkaar. Dit model van Benson is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die zorgen voor een betrouwbare wijze van opwinding. De Benson Black Series Pro 12.19.B is met de hand gemaakt en zeer fraai afgewerkt. De watchwinder is namelijk voorzien van 12 verflagen en een beschermende laklaag, waardoor deze er zeer lang perfect uit blijft zien. Dit model is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Ter bescherming van jouw horloges is de binnenkant van de watchwinder ingelegd met een speciaal soft velvet. Dit zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor krasjes of andere beschadigingen, wanneer je jouw horloges in de watchwinder opbergt. Doordat Benson bovendien gebruik maakt van flexibele horlogehouders, kan vrijwel ieder formaat horloge zonder problemen in de watchwinder geklikt worden.

Benson Black Series 12.19.B watchwinder

Deze watchwinder is afsluitbaar via de glazen deur met optimaal zicht op de ronddraaiende horloges. De deur is extra veilig door het slot met sleutel. Je bergt jouw automatische horloges dan ook altijd met een gerust gevoel op in de watchwinder. De Benson Black Series Pro 12.19.B is verder geheel instelbaar. Je gebruikt hiervoor het moderne touchscreen. Zo stel je voor ieder horloge apart gemakkelijk en snel de draairichting en het aantal rotaties in. Met de fraaie ingebouwde LED verlichting kun  je jouw horloges indien gewenst in de spotlight plaatsen. Hiermee is deze watchwinder in combinatie met jouw horlogeverzameling een echte eyecatcher te noemen. Dit model van Benson biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met deze watchwinder over een USB aansluiting en een handige powerwinding functie. Met deze laatste optie kun je jouw automatische horloges in korte tijd opwinden.

Een tweede watchwinder die we graag voor je onder de loep nemen is de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot. Dit model biedt eveneens de capaciteit voor het opwinden van maar liefst 12 horloges tegelijk. De watchwinder is gemaakt van hout en heeft een zeer stijlvolle uitstraling. Dit model van Paul Design is afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Zo bescherm je jouw horloges tegen externe invloeden en heb je toch gedurende de gehele dag een goed zicht op je horloges. Dit wordt nog eens benadrukt door de ingebouwde LED verlichting.

De watchwinder is verder voorzien van Japanse Mabuchi motoren. Deze bieden verschillende voordelen. Zo staan deze erom bekend betrouwbaar, energiezuinig en stil in gebruik te zijn. Doordat de deur van de watchwinder extra veilig kan worden afgesloten met het speciale vingerprint slot, hoef je je nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van je horloges wanneer je ze hebt opgeborgen in deze horlogeaccessoire. De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot kan worden ingesteld wat betreft de draairichting en het aantal turns per day. Het is mogelijk dit te doen per horloge afzonderlijk, waardoor ieder horloge precies de juiste wijze van opwinding krijgt. Voor het instellen gebruik je het moderne touchscreen. Hiermee is het instellen van de watchwinder een fluitje van een cent. Tot slot biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een handige afstandsbediening.

Als laatste vertellen we je graag meer over de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Dit model voor 12 automatische horloges is gemaakt van hout en uitgevoerd in een Macassar look. Dit geeft de watchwinder een chique uitstraling. Dit model is afsluitbaar met een fraai glazen deurtje. Doordat deze bovendien is voorzien van een vingerprint slot, weet je zeker dat jouw horloges altijd veilig zijn opgeborgen in de watchwinder. Ook dit model van Paul Design is wederom voorzien van hoogwaardige Japanse Mabuchi motoren. De watchwinder is instelbaar met behulp van het handige touchscreen. Je kunt hiermee gemakkelijk de instellingen wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag wijzigen. Op deze manier bepaal je deze waarden voor ieder horloge individueel. Met de ingebouwde LED verlichting kies je met deze watchwinder direct ook voor een fraaie en stijlvolle display voor jouw automatische horloges. Tot slot beschik je met de Paul Design Gentlemen 12 Macassar over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De watchwinder wordt geleverd met een afstandsbediening, voor een optimaal gebruikerscomfort.

Wil jij je ook nooit meer zorgen hoeven maken over stilstand van één van jouw automatische horloges? Ben je op zoek naar een watchwinder voor 12 horloges? Neem dan een kijkje in onze webshop waarin je makkelijk zoekt naar deze horlogeaccessoire voor 12 horloges.

Wij hebben verschillende modellen op voorraad en snel leverbaar. Verzenden doen we via Fedex, PostNL en DPD. Wij verzenden aangetekend en verzekerd voor optimale veiligheid. Uiteraard is elk model voorzien van minimaal 2 jaar garantie.

Bekijk nu snel onze collectie watchwinders. Heb je vragen of opmerkingen dan vernemen we het graag om je te voorzien van een goed advies.

Swiss Kubik Aluminium watchwinders

Geplaatst op 9 december 2023 om 16:06 uur

Waarom zijn wij fan van Swiss Kubik watchwinders? Het antwoord op die vraag geven we in dit artikel. Lees dus snel verder.

Ben jij als trotse bezitter van één of meerdere automatische horloges ook al in het bezit van een watchwinder? Zo niet, dan is het verstandig je daar eens in te verdiepen. Een goede watchwinder maakt deze liefhebberij namelijk nog veel leuker en vooral makkelijker voor de eigenaar. Bovendien kun je er met een goede watchwinder voor zorgen dat je automatische horloge de juiste verzorging krijgt.

Een watchwinder zorgt er middels het simuleren van de natuurlijke bewegingen van de pols voor, dat jouw automatische horloge wordt opgewonden en zodoende niet stil komt te staan. Daarnaast zorgen deze bewegingen ervoor dat de olie in het uurwerk van het automatische horloge gelijkmatig verdeeld wordt, wat de levensduur van je automatische horloge of horloges zeker ten goede komt.

Er zijn allerlei varianten watchwinders verkrijgbaar, zowel wat betreft het design als wat betreft de technische eigenschappen van de watchwinder. Bovendien kun je een watchwinder aanschaffen die ruimte biedt voor een enkel automatisch horloge, maar ook een watchwinder die een gehele verzameling automatische horloges tegelijk van energie kan voorzien.

Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen, is het daarbij belangrijk te kiezen voor kwaliteit. Bedenk bovendien wat jij belangrijk vindt. Wil je een groots en meeslepend design om bijvoorbeeld jouw hele horlogeverzameling tentoon te kunnen stellen? Of geniet een meer compacte watchwinder jouw voorkeur, die je eventueel ook mee zou kunnen nemen op (zaken)reis? Ook op het gebied van prijs is er van alles mogelijk. Daarbij zijn er merken die specifiek bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de producten, maar ook meer exclusieve merken in een hogere prijsklasse die watchwinders bieden gemaakt van de meest bijzondere materialen.

In dit artikel vestigen wij graag jouw aandacht op een Zwitsers merk dat al jaren een begrip te noemen is op dit gebied. We hebben het dan over het vooruitstrevende merk Swiss Kubik. Swiss Kubik heeft ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan en heeft in 10 jaar tijd dan ook al de zesde generatie watchwinders op de markt gezet. Zij willen op dit gebied op kop lopen en staan daarbij dan ook nooit stil. Steeds opnieuw zoeken zij naar verbeteringsmogelijkheden. Dit betekent dan ook dat je met een watchwinder van Swiss Kubik kiest voor het beste van het beste. De watchwinders van het merk voorzien moeiteloos ieder merk en type automatisch horloge van de benodigde energie. De Swiss Kubik watchwinders zijn zeer herkenbaar, doordat ieder design een perfecte kubus is. De watchwinders zijn bovendien compact en handzaam en werkzaam op batterijen. Hierdoor kun je de watchwinders van het merk niet alleen gemakkelijk meenemen naar waar je wilt, maar ook plaatsen in een kluis omdat je geen stroom nodig hebt. Zowel de liefhebber met een enkel automatisch horloge in bezit, als de echte verzamelaar kan zeer goed terecht bij Swiss Kubik. In dit artikel vertellen we je graag meer over twee watchwinders afkomstig uit een specifieke serie van Swiss Kubik, namelijk de Swiss Kubik Aluminium watchwinders.

De eerste watchwinder van Swiss Kubik die wat ons betreft zeker jouw aandacht verdient, is de Swiss Kubik Aluminium Carbon. Deze watchwinder is gemaakt van aluminium en hierdoor zowel sterk als licht in gewicht. Dit model is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. De watchwinder is uitgevoerd in een carbon look, maar hetzelfde model is ook in verschillende andere uitvoeringen verkrijgbaar. De Swiss Kubik Aluminium Carbon is voorzien van een Swiss made motor, die verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo maakt deze motor de watchwinder niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook energiezuinig. De watchwinder kan namelijk tot wel 3 jaar functioneren op een set batterijen. Daarnaast is deze Swiss made motor zeer stil in gebruik, waardoor je je watchwinder met een gerust hart bijvoorbeeld op kantoor of op de slaapkamer neer kunt zetten. Verder is de watchwinder instelbaar wat betreft het aantal toeren. Het instellen van de watchwinder gaat gemakkelijk en snel met behulp van de handige USB aansluiting. Tot slot is de watchwinder voorzien van een overwind protectie, die ervoor zorgt dat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van jouw automatische horloge.

Een tweede model van Swiss Kubik, eveneens afkomstig uit de Aluminium serie, is de Swiss Kubik Aluminium Navy Blue. Deze watchwinder is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in een aansprekende kleur blauw. De watchwinder is compact (10x10x10cm) en voorzien van een Swiss made stille motor. Verder functioneert ook dit model op batterijen en is deze voorzien van een overwind protectie. Het instellen van de watchwinder wat betreft het aantal toeren, gebeurt op een gemakkelijke manier met behulp van de USB aansluiting.

De watchwinders van Swiss Kubik zijn indien gewenst uit te breiden met glazen deurtjes die apart te bestellen zijn. Hiermee maak je je watchwinder afsluitbaar, zodat je je automatische horloge bescherming kunt bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil. De watchwinders van Swiss Kubik zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar. Wij leveren deze als officieel dealer van het merk met maar liefst 3 jaar garantie en uiteraard een overzichtelijke handleiding.

RDI Prestige K10-5 watchwinder

Geplaatst op 2 december 2023 om 13:09 uur

De echte liefhebber weet dat een watchwinder onlosmakelijk is verbonden met het automatische horloge. Wanneer je jouw geliefde horloge niet om de pols hebt maar ergens veilig wilt opbergen, is een horlogedoos voor een automatisch horloge niet voldoende. De natuurlijke bewegingen van de pols zorgen er bij het dragen van het automatische horloge immers voor dat het horloge van energie wordt voorzien. Wanneer het horloge niet gedragen wordt heeft het deze beweging echter ook nodig om te voorkomen dat het stil komt te staan.

Wanneer je je horloge in een geschikte watchwinder plaatst, zorgt deze voor de benodigde beweging via rotatie. Op deze manier wordt je horloge wanneer je deze veilig opbergt direct ook opgewonden. Zo voorkom je onnodige slijtage aan je horloge. Bovendien verzorgt de watchwinder ook een goede verdeling van de olie in het uurwerk van het horloge.

Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen kijk je natuurlijk in de eerste plaats naar de kwaliteit. Swiss made watchwinders zijn wat betreft kwaliteit ongeëvenaard en zijn dan ook wereldwijd bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit. Zwitserland herbergt diverse merken, die allen hun eigen unieke eigenschappen en kenmerken hebben. Een merk dat afkomstig is uit Zwitserland waar we je graag nader kennis mee laten maken is het merk RDI.

RDI staat niet alleen bekend om de uiterst hoge kwaliteit van de watchwinders die zij leveren, maar daarnaast ook vanwege de unieke en zeer creatieve designs. Zij bieden onder andere regelmatig speciale Limited Editions in hun watchwinder collectie, waarmee je een absoluut uniek stuk in handen hebt. Zo maakt het merk regelmatig gebruik van sprekende kleuren, maar ook van bijzonder mooie patronen op de watchwinders. Andere watchwinders van het merk vallen juist weer op door hun speciale vormgeving. Zo biedt RDI ook diversiteit in de verschillende designs. Wanneer jij iemand bent die graag iets bijzonders in huis heeft, is een watchwinder van RDI dan ook een erg goede keuze. In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifieke watchwinder uit de collectie van RDI. We hebben het over de RDI Prestige K10-5.

De RDI Prestige K10-5 watchwinder is gemaakt van edelstaal en uitgevoerd in de kleur zwart. De vierkante watchwinder is bij de vier hoeken versierd met een pilaar, die eveneens zwart is. Het interieur van de watchwinder is daarnaast ook zwart, wat het geheel zeer mooi in elkaar doet overvloeien. De watchwinder is afsluitbaar met een speciaal glazen deurtje. Hiermee berg je je horloge met een veilig gevoel op. Zo krijgen vocht, stof en condens geen kans. De RDI Prestige K10-5 is uitgerust met een Zwitserse motor, die verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo zijn deze Swiss made motoren energiezuinig en uiterst duurzaam. Daarnaast zijn ze erg betrouwbaar en degelijk. Ze behoren bovendien tot de meest stille watchwinders ter wereld. Tot slot zijn ze krachtig genoeg om het zwaarste automatische horloge te kunnen opwinden. Ieder type en/of merk automatisch horloge kan dan ook op de juiste wijze worden opgewonden met behulp van deze watchwinder. De watchwinder is instelbaar en beschikt over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Doordat de RDI Prestige K10-5 zowel op batterijen als met een adapter kan functioneren, kun je de watchwinder gemakkelijk in een kluis plaatsen. Hiermee kies je voor de meest optimale veiligheid voor je watchwinder en je horloge. Met de RDI Prestige K10-5 kies je voor een complete watchwinder van de ultieme Zwitserse kwaliteit. Voorzien van de Swiss made motoren en Zwitserse techniek zal deze watchwinder er altijd voor zorgen dat jouw automatische horloge de beste verzorging krijgt. Je kunt je horloge altijd met een gerust gevoel opbergen in de watchwinder, zonder dat je bang hoeft te zijn voor beschadiging of slijtage. Daarnaast is deze watchwinder met zijn unieke uitstraling een absolute eyecatcher voor in ieder interieur. De watchwinder fungeert daarmee direct ook als display voor jouw horloge.

Het is altijd slim een watchwinder aan te schaffen bij een officieel dealer van het merk. Dit heeft als voordeel dat je de beste service krijgt. Daarnaast is een officieel dealer betrouwbaar en kan deze jou van een passend advies voorzien wanneer nodig. Wij zijn al diverse jaren officieel dealer van onder andere het merk RDI. Dit betekent ook dat wij dit merk in Zwitserland bezoeken. Wij kunnen je dan ook alles over het merk vertellen en helpen je graag bij het maken van een keuze betreffende een watchwinder.

Iedere RDI watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie. Bovendien kunnen wij de watchwinders wereldwijd leveren, doordat wij gebruik maken van de diensten van DPD, Fedex en PostNL. Natuurlijk verpakken wij iedere watchwinder zorgvuldig voordat deze op weg gaat. Ook de betaling van de watchwinder gaat op veilige wijze met creditcard, PayPal, iDeal of bankoverschrijving.

Een bestelling plaats je bij ons in de webshop dus met een gerust hart. Wanneer er vragen zijn, helpen wij je graag verder!

Welke watchwinder is het beste voor een Omega horloge?

Geplaatst op 23 november 2023 om 14:49 uur

Op gebied van horloges is niet alleen de keuze enorm wat betreft luxe horloges, maar ook wanneer we kijken naar de watchwinder die onlosmakelijk verbonden is met het automatische horloge is er veel mogelijk. Een automatisch horloge heeft beweging nodig om te kunnen functioneren. Waar dat vanzelf gaat wanneer het horloge gedragen wordt door de natuurlijke beweging van de pols, heeft het horloge hier hulp bij nodig wanneer het niet gedragen wordt. Dit is waar een goede watchwinder voor dient. Deze simuleert de beweging die de pols normaliter maakt waardoor het horloge niet stil komt te staan. Daarnaast biedt een goede watchwinder een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of horloges en dient het soms zelfs als display. Maar wanneer je een goede watchwinder wilt aanschaffen voor een uiterst luxe horloge als dat van het merk Omega, wat is dan een goede keuze? Je wilt tenslotte het beste voor jouw luxe Omega horloges. Er zijn meerdere watchwinders die perfect geschikt zijn voor jouw Omega horloges. Wij bieden je graag een paar voorbeelden van watchwinders die jou op dat gebied het beste van het beste bieden.

Een eerste watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is van het merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat wereldwijd bekend als gerenommeerd merk en biedt op dit gebied dan ook het neusje van de zalm. Binnen de collectie van Swiss Kubik is er de keuze tussen meer luxe modellen en instapmodellen die wel een perfecte opwinding bieden, maar tegelijkertijd ook betaalbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n instapmodel van Swiss Kubik is de Swiss Kubik Startbox Gray. Deze watchwinder is klein van stuk en gemaakt van polyamide. Door de compacte vormgeving past deze watchwinder vrijwel overal. Bovendien is deze werkzaam op batterijen, waardoor je de watchwinder indien gewenst ook in een kluis kunt bewaren. Dit specifieke instapmodel is grijs van kleur, maar Swiss Kubik biedt hetzelfde model ook in verschillende andere kleuren, zoals rood, oranje en blauw. De Swiss Kubik Startbox Gray is uitgerust met een Swiss made motor. Deze motoren hebben verschillende eigenschappen waardoor ze een hoog gebruikerscomfort bieden. Zo zijn ze natuurlijk betrouwbaar, maar daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik. Met deze watchwinder van Swiss Kubik voorzie je jouw Omega horloge op efficiënte en veilige wijze van energie. De Swiss Kubik Startbox Gray is verkrijgbaar in onze webshop en wordt geleverd met de brede garantietermijn van maar liefst 3 jaar.

Een tweede watchwinder die zeer geschikt is voor de opwinding van jouw Omega horloges, is de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Deze watchwinder is speciaal geschikt voor de liefhebber met meerdere luxe horloges. Zo biedt dit model van Paul Design de ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges. Daarnaast voorziet deze watchwinder echter ook in een extra opbergruimte voor nog eens 6 horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en geheel zwart van kleur. Aan de binnenkant is dit model voorzien van een zachte stof, ter bescherming van je horloges. De watchwinder is verder afsluitbaar. Aan de voorkant sluit deze met het glazen deurtje en aan de bovenkant met een luxe deksel. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van hoogwaardige Japanse Mabuchi motoren, die ieder type en merk automatisch horloge van energie kunnen voorzien. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunnen worden ingesteld met behulp van het handige touchscreen. Het is bovendien mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, zodat ieder individueel horloge exact de juiste wijze van opwinding krijgt. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een extra mooi zicht op jouw horloges. Dit maakt deze watchwinder bovendien perfect geschikt als display voor jouw verzameling. Verder biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt. De overwind protectie zorgt ervoor dat jouw horloges beschermd zijn tegen overspanning. Deze watchwinder kun je eveneens bij ons in de webshop bestellen en wordt geleverd met 2 jaar garantie en een handige afstandsbediening!

Het derde en laatste model watchwinder dat we zeker aanraden voor jouw Omega horloge(s), is van het merk Benson. De Benson Black Series 4.16.CF behoort tot de meest luxe lijn van dit merk en biedt dan ook een hoge mate van gebruikscomfort. Dit model is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Aan de binnenkant is dit model voorzien van een speciaal soft velvet, dat jouw horloges beschermt tegen krasjes of andere beschadigingen. Doordat de watchwinder afsluitbaar is, hou je bovendien schadelijke invloeden van buitenaf bij je horloges vandaan. Aan de voorkant is de watchwinder afsluitbaar met het glazen deurtje. Aan de bovenkant is de watchwinder voorzien van een luxe soft-close deksel. Daaronder bevindt zich een mooie extra, namelijk een handige opbergruimte voor maar liefst drie andere horloges. Natuurlijk kun je deze opbergruimte ook benutten voor eventuele andere sieraden. Deze watchwinder is voorzien van Japanse kwaliteitsmotoren. Hiermee voorzie je jouw Omega horloge(s) moeiteloos van de benodigde energie. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag is instelbaar, per rotor afzonderlijk. Dit is gemakkelijk te doen met het handige en moderne touchscreen. De ingebouwde LED verlichting is een mooie extra. Hiermee zet je jouw horloges echt in het zonnetje. Met de speciale speedwinding functie kun je je horloges desgewenst in korte tijd van de benodigde energie voorzien. Tot slot biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, duidelijke handleiding en certificaat.

Of je nu een liefhebber bent met een enkel Omega horloge in bezit, of een echte verzamelaar, met de bovengenoemde opties vind je bij ons in de webshop altijd de perfecte watchwinder voor jouw Omega horloges. wij hebben bovendien veel ervaring en kennis op dit gebied paraat, waardoor we je bij een gewenst advies of bij vragen altijd van dienst kunnen zijn.

Ben jij op zoek naar een watchwinder voor een Omega horloge? Bekijk onze website en contacteer ons gerust met jouw vraag. We helpen je graag verder!