Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet Carbon watchwinder

Geplaatst op 16 november 2023 om 15:55 uur

Zwitserland staat al sinds jaar en dag bekend als het land van de luxe horloges. Verschillende Zwitserse horlogemerken die vandaag de dag bekend staan als grote en gerenommeerde horlogemerken, vinden dan ook hun oorsprong in Zwitserland.

Wanneer je een luxe horloge wilt aanschaffen is een Swiss made horloge altijd een goede keuze. Omdat deze horloges moeten voldoen aan hoge eisen en voorwaarden, weet je zeker dat je met een Zwitsers horloge gaat voor kwaliteit. Door de jaren heen is daar een belangrijk product binnen de horlogerie bijgekomen.

Wij hebben het dan over de hoogwaardige watchwinder, die onlosmakelijk verbonden is met het luxe automatische horloge. Een watchwinder voorziet in de bewegingsbehoefte van een automatisch horloge wanneer deze niet gedragen wordt. Over het algemeen wordt het horloge dan van energie voorzien door middel van rotatie. Op deze manier hoef je niet bang te zijn voor stilstand van je automatische horloge en wordt bovendien de olie in het horloge op optimale wijze verdeeld. Ook hoogwaardige watchwinders zijn in allerlei soorten en maten te vinden bij verschillende bekende Zwitserse merken. Hierbij zijn Swiss made watchwinders te vinden voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook watchwinders met ruimte voor het opwinden van meerdere- of zelfs een hele verzameling automatische horloges. Bovendien is er veel mogelijk op het gebied van materiaalkeuze. Ook op het gebied van watchwinders geldt dat een Zwitsers exemplaar altijd een goede keuze is. Wat betreft techniek zit je hiermee altijd goed, deze watchwinders zijn voorzien van high-end Swiss made motoren, die de opwinding van jouw automatische horloge of horloges verzorgen op betrouwbare en veilige wijze.

Ook wat betreft design is er voor iedereen een passende watchwinder te vinden bij de verschillende Zwitserse merken. Zo zijn er ontwerpen die meer strak en modern zijn vormgegeven, maar ook designs met juist meer organische vormen of bijvoorbeeld  bijzondere patronen. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een merk dat op dit gebied het neusje van de zalm te bieden heeft, in de vorm van unieke en uiterst luxe designs. We hebben het dan over het Zwitserse exclusieve merk Bernard Favre. Binnen de collectie van Bernard Favre vinden we de zogenaamde ‘Planet watchwinders’. Deze watchwinders verzorgen de energiebehoefte van jouw automatisch horloge door deze rond zijn eigen as te laten draaien, vandaar ook de naam ‘Planet’. Bernard Favre biedt met deze Planet watchwinders een zeer fraai en exclusief stukje vakwerk, dat op zichzelf al een ‘piece of art’ genoemd mag worden. Wanneer het horloge echter in de watchwinder wordt opgewonden, is het plaatje compleet. Dit is voor iedere liefhebber namelijk een zeer fascinerend gezicht. Een mooi voorbeeld van een high-end watchwinder uit de collectie van Bernard Favre, is de Bernard Favre Planet Carbon. Deze watchwinder is gemaakt van carbon en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. Wanneer je je horloge in de watchwinder hebt geplaatst, kun je daaroverheen de fraaie glazen stolp plaatsen. Dit is niet alleen een heel mooi plaatje, het biedt daarnaast ook bescherming tegen bijvoorbeeld vocht en vuil.

De Bernard Favre Planet Carbon is uiteraard voorzien van een hoogwaardige Swiss made motor, die de opwinding van jouw automatische horloge op zowel energiezuinige als stille wijze verzorgt. Bovendien is dit model uitgerust met een kwalitatieve accu voor 100 dagen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heb je weinig omkijken naar de energievoorziening van je watchwinder en ben je er altijd zeker van dat je automatische horloge klaar is voor gebruik. Daarnaast maakt deze accu het mogelijk de watchwinder met je mee te nemen of bijvoorbeeld te plaatsen in een kluis. Verder is de watchwinder op te laden met behulp van de USB aansluiting middels netstroom, PC of smartphone. Bovendien biedt de Bernard Favre Planet Carbon de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van je automatische horloge. Uiteraard is de Bernard Favre Planet Carbon instelbaar wat betreft het aantal toeren, zodat je jouw automatische horloge de meest ideale wijze van opwinding kunt bieden.  De speciale LED indicator geeft tot slot de status van de watchwinder weer, waardoor je altijd weet waar je aan toe bent.

Bernard Favre Planet Carbon

Ben je nieuwsgierig  geworden en wil je een fraaie Planet watchwinder zoals de Bernard Favre Planet Carbon echt aan het werk zien? Je kunt een filmpje van deze watchwinder bekijken bij ons in de webshop. Wij weten zeker dat je direct verkocht zult zijn als echte liefhebber van fraaie automatische horloges! Wij leveren de Bernard Favre Planet Carbon en vele andere exclusieve modellen van Bernard Favre met 2 jaar garantie, een overzichtelijke handleiding en luxe lederen etui. Bekijk dus nu de mogelijkheden bij ons in de webshop en overtuig jezelf!