Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita watchwinder collectie 2024

Geplaatst op 11 juli 2024 om 08:48 uur

Op het gebied watchwinders kun je alle kanten op. Zowel wanneer we kijken naar kwaliteit, als prijsklasse en uitstraling is er heel veel mogelijk. Er zijn watchwinders verkrijgbaar die met name zijn ontworpen om functioneel en betrouwbaar te zijn. Deze watchwinders zijn uiterst doeltreffend en veilig in gebruik voor jouw automatische horloges, maar hebben een eenvoudig design. De watchwinders die in deze categorie vallen zijn vaak scherper geprijsd. Hiermee kan ook de liefhebber met een minder breed budget, of met minder hoge eisen qua uitstraling, een passende watchwinder aanschaffen.

Er zijn wereldwijd echter ook merken die uiterst luxe watchwinders bieden, gemaakt van de beste materialen. Deze watchwinders vallen in het hogere prijssegment en bieden dan ook niet alleen een functionele wijze van opwinding, maar daarnaast ook het gevoel van luxe en een zeer hoog gebruikerscomfort.

Orbita Avanti 12 watchwinder

In dit artikel richten wij ons op een merk uit de Verenigde Staten, die zowel deze uiterst luxe, als meer basic modellen in de collectie voert. We hebben het dan over het exclusieve en gerenommeerde merk Orbita. Orbita watchwinders is een merk dat werd opgericht door Chuck Agnoff, in Wilmington, North Carolina. Dit gebeurde in het jaar 1996. Het team van Orbita herbergt zeer veel kennis en ervaring op het gebied van automatische horloges.

Bij het starten van de onderneming leerde men bij Orbita eerst alles dat er te weten viel over automatische horloges, om zo op zoek te kunnen gaan naar de meest milde en veilige wijze om deze horloges van opwinding te voorzien. De bedrijfsfilosofie van Orbita luidt al vanaf het begin:  ‘het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijke aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken’. Daarnaast staat ook innovatie zeer hoog op het prioriteitenlijstje bij Orbita. Het is dan ook een merk dat steeds in ontwikkeling blijft en bovendien verschillende patenten op haar naam heeft staan. Zo ontwikkelde Orbita het geavanceerde ‘Rotorwind System’. Met dit systeem worden automatische horloges opgewonden door het horloge zachtjes te schudden. Hiermee introduceerde Orbita een geheel nieuwe wijze van opwinding van automatische horloges. Automatische horloges werden daarvoor echter enkel door rotatie van de benodigde energie voorzien (Programmable System). Binnen de collectie van Orbita vinden we vandaag de dag zowel watchwinders voorzien van het ‘Rotorwind System’ als watchwinders uitgerust met het ‘Programmable System’. Hiermee weet Orbita een breed publiek aan te spreken.

Binnen de collectie van Orbita kan men zowel met een zeer uitgebreid- als minder breed budget terecht. Zo biedt het merk de watchwinders uit de Orbita Sparta serie, die geschikt zijn voor het opwinden van één of twee automatische horloges tegelijk. Deze watchwinders zijn compact en eenvoudig vormgegeven en gemaakt van kunststof. De solide basis van deze watchwinders in de vorm van high-end Swiss made motoren, zorgt ervoor dat ieder merk en type automatisch horloge op efficiënte  en veilige wijze van energie kan worden voorzien. Door de materiaalkeuze en het eenvoudige design zijn deze hoogwaardige watchwinders tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Naast de Sparta modellen kun je binnen de collectie van Orbita echter ook terecht voor de meest luxe modellen met alles erop en eraan. Zo vinden we binnen de Orbita Avanti serie watchwinders in de vorm van prachtige houten kasten, al dan niet geplaatst op een fraaie voet. Deze zeer exclusieve watchwinders zijn gemaakt van de beste materialen en bovendien afsluitbaar, voor een optimale bescherming van jouw automatische horloges. Deze serie watchwinders herbergt bovendien modellen geschikt voor de echte verzamelaar met ruimte voor meerdere automatische horloges, met een capaciteit oplopend voor tot wel 36 horloges.

Daarnaast zijn er ook modellen verkrijgbaar met een extra opbergruimte voor andere horloges (quartz- of mechanische horloges) of eventuele andere sieraden of manchetknopen. Uiteraard zijn ook deze modellen van Orbita uitgerust met de welbekende Swiss made motoren, waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken over stilstand van jouw geliefde automatische horloges. Orbita maakt verder gebruik van zeer luxe horlogekussentjes, waarop de horloges kunnen worden vastgemaakt. Deze kussentjes zijn gemaakt van een soort foam en zorgen ervoor dat je jouw automatische horloges veilig kunt opbergen in de watchwinder, zonder bang te hoeven zijn voor beschadiging. De kussentjes zijn geschikt voor vrijwel ieder formaat automatisch horloge, maar er zijn voor erg kleine horloges ook kleinere horlogekussentjes te verkrijgen.

Al met al is Orbita een watchwindermerk te noemen dat kwaliteit biedt voor iedere liefhebber van automatische horloges. Het is dan ook niet voor niets een watchwindermerk dat geliefd is over de gehele wereld. Met een watchwinder van het merk Orbita kies je voor het beste voor jouw automatische horloge of horloges. De hoogstaande techniek achter de watchwinders zorgt ervoor dat jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Bovendien ontvangen zij hiermee de beste verzorging. De bewegingen van de watchwinder zorgen er namelijk ook voor dat de olie in het horloge juist verdeeld wordt.

Wanneer je graag een Orbita watchwinder wilt bestellen, kun je dit bij ons als officieel dealer van dit gerenommeerde merk met een gerust hart doen. Wij leveren de modellen van dit merk met een duidelijke handleiding en twee jaar garantie. De meeste Orbita watchwinders hebben wij op voorraad en daardoor extra snel leverbaar. Wij verzenden aangetekend over de hele wereld via DPD, PostNL en Fedex.

Heb jij interesse in een fraaie Orbita watchwinder? Bekijk dan snel de collectie die zeker een geschikt model voor jou als horlogeliefhebber biedt.Kies je liever voor een ander merk watchwinder? Dan bieden wij je veel keuze met merken zoals Benson, Swiss Kubik, Heisse & Söhne, Paul Design en Scatola del Tempo.