Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Swiss Kubik Aluminium watchwinders

Geplaatst op 9 december 2023 om 16:06 uur

Waarom zijn wij fan van Swiss Kubik watchwinders? Het antwoord op die vraag geven we in dit artikel. Lees dus snel verder.

Ben jij als trotse bezitter van één of meerdere automatische horloges ook al in het bezit van een watchwinder? Zo niet, dan is het verstandig je daar eens in te verdiepen. Een goede watchwinder maakt deze liefhebberij namelijk nog veel leuker en vooral makkelijker voor de eigenaar. Bovendien kun je er met een goede watchwinder voor zorgen dat je automatische horloge de juiste verzorging krijgt.

Een watchwinder zorgt er middels het simuleren van de natuurlijke bewegingen van de pols voor, dat jouw automatische horloge wordt opgewonden en zodoende niet stil komt te staan. Daarnaast zorgen deze bewegingen ervoor dat de olie in het uurwerk van het automatische horloge gelijkmatig verdeeld wordt, wat de levensduur van je automatische horloge of horloges zeker ten goede komt.

Er zijn allerlei varianten watchwinders verkrijgbaar, zowel wat betreft het design als wat betreft de technische eigenschappen van de watchwinder. Bovendien kun je een watchwinder aanschaffen die ruimte biedt voor een enkel automatisch horloge, maar ook een watchwinder die een gehele verzameling automatische horloges tegelijk van energie kan voorzien.

Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen, is het daarbij belangrijk te kiezen voor kwaliteit. Bedenk bovendien wat jij belangrijk vindt. Wil je een groots en meeslepend design om bijvoorbeeld jouw hele horlogeverzameling tentoon te kunnen stellen? Of geniet een meer compacte watchwinder jouw voorkeur, die je eventueel ook mee zou kunnen nemen op (zaken)reis? Ook op het gebied van prijs is er van alles mogelijk. Daarbij zijn er merken die specifiek bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de producten, maar ook meer exclusieve merken in een hogere prijsklasse die watchwinders bieden gemaakt van de meest bijzondere materialen.

In dit artikel vestigen wij graag jouw aandacht op een Zwitsers merk dat al jaren een begrip te noemen is op dit gebied. We hebben het dan over het vooruitstrevende merk Swiss Kubik. Swiss Kubik heeft ontwikkeling en innovatie hoog in het vaandel staan en heeft in 10 jaar tijd dan ook al de zesde generatie watchwinders op de markt gezet. Zij willen op dit gebied op kop lopen en staan daarbij dan ook nooit stil. Steeds opnieuw zoeken zij naar verbeteringsmogelijkheden. Dit betekent dan ook dat je met een watchwinder van Swiss Kubik kiest voor het beste van het beste. De watchwinders van het merk voorzien moeiteloos ieder merk en type automatisch horloge van de benodigde energie. De Swiss Kubik watchwinders zijn zeer herkenbaar, doordat ieder design een perfecte kubus is. De watchwinders zijn bovendien compact en handzaam en werkzaam op batterijen. Hierdoor kun je de watchwinders van het merk niet alleen gemakkelijk meenemen naar waar je wilt, maar ook plaatsen in een kluis omdat je geen stroom nodig hebt. Zowel de liefhebber met een enkel automatisch horloge in bezit, als de echte verzamelaar kan zeer goed terecht bij Swiss Kubik. In dit artikel vertellen we je graag meer over twee watchwinders afkomstig uit een specifieke serie van Swiss Kubik, namelijk de Swiss Kubik Aluminium watchwinders.

De eerste watchwinder van Swiss Kubik die wat ons betreft zeker jouw aandacht verdient, is de Swiss Kubik Aluminium Carbon. Deze watchwinder is gemaakt van aluminium en hierdoor zowel sterk als licht in gewicht. Dit model is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. De watchwinder is uitgevoerd in een carbon look, maar hetzelfde model is ook in verschillende andere uitvoeringen verkrijgbaar. De Swiss Kubik Aluminium Carbon is voorzien van een Swiss made motor, die verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo maakt deze motor de watchwinder niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook energiezuinig. De watchwinder kan namelijk tot wel 3 jaar functioneren op een set batterijen. Daarnaast is deze Swiss made motor zeer stil in gebruik, waardoor je je watchwinder met een gerust hart bijvoorbeeld op kantoor of op de slaapkamer neer kunt zetten. Verder is de watchwinder instelbaar wat betreft het aantal toeren. Het instellen van de watchwinder gaat gemakkelijk en snel met behulp van de handige USB aansluiting. Tot slot is de watchwinder voorzien van een overwind protectie, die ervoor zorgt dat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van jouw automatische horloge.

Een tweede model van Swiss Kubik, eveneens afkomstig uit de Aluminium serie, is de Swiss Kubik Aluminium Navy Blue. Deze watchwinder is gemaakt van aluminium en uitgevoerd in een aansprekende kleur blauw. De watchwinder is compact (10x10x10cm) en voorzien van een Swiss made stille motor. Verder functioneert ook dit model op batterijen en is deze voorzien van een overwind protectie. Het instellen van de watchwinder wat betreft het aantal toeren, gebeurt op een gemakkelijke manier met behulp van de USB aansluiting.

De watchwinders van Swiss Kubik zijn indien gewenst uit te breiden met glazen deurtjes die apart te bestellen zijn. Hiermee maak je je watchwinder afsluitbaar, zodat je je automatische horloge bescherming kunt bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en vuil. De watchwinders van Swiss Kubik zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar. Wij leveren deze als officieel dealer van het merk met maar liefst 3 jaar garantie en uiteraard een overzichtelijke handleiding.