Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder: ultieme accessoire voor automatische horloges

Geplaatst op 27 mei 2022 om 16:43 uur

Of je nu een fervent verzamelaar van automatische horloges bent of een liefhebber met een enkel automatisch horloge in jouw bezit, een watchwinder is absoluut de onmisbare accessoire bij deze liefhebberij. De charme van een echt automatisch horloge uit zich met name door de toepassing van de authentieke werking van het uurwerk en het oude ambacht van de horlogemaker dat hier duidelijk in naar voren komt. Je wilt als eigenaar van één of meerdere automatische horloges dan ook te allen tijde voorkomen dat deze stil komen te staan. Dit kan namelijk onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaken. Een watchwinder voorziet in de eerste plaats in de benodigde energievoorziening van jouw horloge. Een automatisch horloge is afhankelijk van beweging. Waar normaliter bij het dragen van het horloge de natuurlijk beweging van de pols het horloge automatisch opwindt, doet een watchwinder dit door deze beweging te simuleren. Zo kun je je automatische horloge opwinden wanneer je deze niet draagt. Wanneer je kiest voor de aanschaf van een watchwinder kies je niet alleen voor een optimale levensduur van jouw horloge, maar ook voorkom je hiermee een hoop frustratie. Je horloges zijn tenslotte altijd direct klaar voor gebruik wanneer je ze opbergt in deze horlogeaccessoire.

Naast de opwindfunctie biedt een goede watchwinder ook een opbergplaats voor jouw automatische horloges, die beschermt tegen invloeden van buitenaf en waarin je je horloges met een goed gevoel achterlaat. Over het algemeen wordt er bij het ontwerpen van een hoogwaardige watchwinder ook veel aandacht besteed aan het design en de vormgeving. Watchwinders zijn wat dat betreft ook verkrijgbaar in diverse stijlen en vervaardigd uit verscheidene eersteklas materialen. Een watchwinder met allure laat jouw horloges extra mooi uitkomen en dient dan ook behalve als opbergplaats ook zeer goed als display voor een eventuele verzameling. Wat betreft capaciteit zijn er eveneens veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er modellen verkrijgbaar voor het opwinden van een enkel horloge, maar ook voor een hele verzameling.

Graag brengen we in dit artikel een drietal modellen bij je onder de aandacht van het Nederlandse merk Benson. Benson biedt horlogeaccessoires van een superieure kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bovendien weet dit veelbelovende merk diversiteit te bieden wat betreft uitstraling en capaciteit en zijn er watchwinders met Japanse of Zwitserse motoren verkrijgbaar. Een eerste model die je zeker moet hebben gezien is de Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather. Kenmerkend voor deze stijlvolle horlogeaccessoire zijn onder meer de strakke vormgeving en het klassieke leder met patroon dat voor het exterieur is gebruikt. De watchwinder is verder geschikt voor het opwinden van een enkel horloge en uitgerust met een duurzame Swiss made motor. Dit zorgt ervoor dat ieder type of merk automatisch horloge probleemloos opgewonden kan worden. Bovendien zorgen deze motoren ervoor dat het opwindproces vrijwel geluidloos verloopt en zijn ze zuinig wat betreft energieverbruik. Deze horlogeaccessoire is afsluitbaar met een glazen deurtje en voorzien van een ingebouwde LED verlichting. Zo kun je je horloge op elk moment bekijken en zorg je er toch voor dat deze beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Met behulp van het moderne LCD scherm, kun je de instellingen eenvoudig wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal omwentelingen per dag instellen, net zoals de draairichting. Doordat deze watchwinder is uitgerust met een speciaal veiligheidssysteem, ontkoppelt de motor wanneer een horloge wordt geplaatst of juist verwijderd. De Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot maakt Benson gebruik van flexibele horlogehouders, zodat vrijwel ieder formaat horloge feilloos in de houder past.

Een tweede model uit de collectie van Benson is de Benson Black Series 4.16.RD Limited Edition. Deze watchwinder valt op doordat deze is uitgevoerd in een helderrode kleur. Bovendien betreft het hier een special edition, waar er maar 250 van gemaakt zijn. Je hebt hiermee dus een uniek stuk in handen. Deze horlogeaccessoire is vervaardigd uit hout en vervolgens voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, zodat je niet snel beschadigingen zult zien. Deze watchwinder van Benson biedt niet alleen de mogelijkheid tot het opwinden van 4 horloges tegelijkertijd, daarnaast beschikt deze namelijk ook nog over een extra opbergruimte voor nog eens 3 horloges. Deze opbergruimte is afsluitbaar met een luxe soft close deksel. Dit model is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deur. Aan de binnenkant is de watchwinder bekleed met een speciaal soft velvet, voor een optimale bescherming tegen krasjes of eventuele andere beschadigingen.

Ook deze watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting voor een optimaal zicht op jouw horloges. De Japanse motoren van hoge kwaliteit zorgen voor een zeer solide. De watchwinder is uitgerust met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model echter ook een speedwinding functie, waardoor je je horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien. Ideaal als je weinig tijd hebt! Ook dit model van Benson is instelbaar met een handig touchscreen wat betreft het aantal turns per day en de draairichting.

Last but not least noemen we graag de Benson Compact Triple 3.WAS. Deze watchwinder is compact vormgegeven en uitgevoerd in een lichte kleur hout. De combinatie van het houten exterieur met het zwarte interieur geven deze horlogeaccessoire een elegante en chique uitstraling. Dit design van Benson is geschikt voor het opwinden van 3 automatische horloges, maar is eveneens verkrijgbaar met een capaciteit voor 1 of 2 horloges. Het touchscreen maakt de bediening van de watchwinder eenvoudig en snel, voor een optimaal gebruikscomfort. Ook hier is het weer mogelijk het aantal rotaties per dag en de draairichting in te stellen. Met deze watchwinder beschik je verder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Ook de LED verlichting en flexibele horlogehouders ontbreken bij dit model niet. Kortom, een zeer compleet model met een stijlvolle uitstraling.

Met een Benson watchwinder kies je voor een watchwinder van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Het merk staat niet voor niets bekend als een merk dat een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding weet te bieden. Bovengenoemde modellen worden geleverd met minimaal 2 jaar garantie en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Daarnaast vind je bij ons in de webshop nog vele andere modellen van het merk Benson.