Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

Geplaatst op 30 april 2022 om 08:02 uur

Binnen de horlogerie is er een breed scala watchwinders verkrijgbaar. Deze onmisbare horlogeaccessoire is steeds verder ontwikkeld en daarmee moderner en functioneler geworden. Maar ook op het gebied van stijl is er steeds meer variatie verkrijgbaar. Er zijn vele gerenommeerde merken die watchwinders produceren die prachtige designs hebben en echte eyecatchers zijn. Vaak vergt de aanschaf van een dergelijke watchwinder wel een groter budget. Toch zijn er ook kwaliteitsmerken die een breder publiek weten te bereiken door een combinatie van hoge kwaliteit met een uitnodigende prijs. Het Nederlandse merk Benson is er daar één van. Benson weet de prijzen van de watchwinders interessant te houden door de watchwinders in eigen beheer te laten vervaardigen. Hiermee houden ze direct ook de lijntjes kort wat betreft de kwaliteit en controle. Tijd dus om dit veelbelovende merk beter te leren kennen!

De collectie van Benson is onderverdeeld in verschillende series. De Benson Black Series is hiervan de meest luxe lijn. De watchwinders afkomstig uit deze serie zijn voorzien van Japanse motoren. Deze motoren maken de watchwinders betaalbaar, maar hebben daarnaast ook verschillende eigenschappen die bijdragen aan het gebruikscomfort van de watchwinders. Zo zijn deze motoren van Japanse komaf natuurlijk zeer duurzaam waardoor je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Daarnaast zijn ze ook energiezuinig in het gebruik. Tot slot functioneren de motoren in stilte. Hierdoor is het mogelijk de watchwinders te plaatsen op plekken waar stilte gewenst of zelfs noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slaapkamer of aan het kantoor. Doordat de vormgeving van de Benson Black Series watchwinders bovendien compact is, zijn ze handzaam en gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Benson maakt voor hun watchwinders enkel gebruik van de beste materialen. Kenmerkend voor de watchwinders van Benson zijn verder de perfecte afwerking en het oog voor detail dat duidelijk naar voren komt in de verschillende series watchwinders.

De Benson Black Series watchwinders worden met de hand gemaakt door experts op dit gebied. Dit resulteert in watchwinders die van alle gemakken voorzien zijn, herkenbaar zijn door een stukje technische finesse en de eigenaar ervan lang plezier bezorgen. De Benson Black Series zijn bovendien geschikt voor het opwinden van ieder merk, type of formaat automatische horloges. Heb je een Omega, Breitling of Rolex horloge? Opwinden in een Benson watchwinder is geen enkel probleem.

We nemen graag als voorbeeld de Benson Black Series 8.16.B watchwinder. Dit model is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur zwart, maar ook verkrijgbaar in andere prachtige kleuren zoals blauw, rood, wit en macassar look. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges en daarmee uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Daarnaast biedt dit model ook nog opbergruimte voor 6 extra horloges. Deze opbergruimte is aan de bovenkant van de watchwinder afsluitbaar met het speciale soft close deksel. De ruimte waar de horloges kunnen worden opgewonden is eveneens afsluitbaar met de glazen deur. Er is hierbij gedacht aan bescherming van jouw horloges tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Maar ook tegen beschadigingen zijn jouw horloges optimaal beschermd. De watchwinder is namelijk aan de binnenkant ingelegd met een speciaal soft velvet.

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

De Benson Black Series 8.16.B watchwinder is uitgerust met een innovatief touchscreen. Deze maakt het mogelijk de rotoren één voor één in te stellen voor een optimale opwinding voor ieder horloge apart. Ook de handige ingebouwde LED verlichting kan worden bediend met dit touchscreen. Met de LED verlichting ingeschakeld heb je een fantastisch zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces of in het donker. Met de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een speedwinding functie is deze watchwinder zeer compleet. Met de laatste optie is het mogelijk jouw horloges in korte tijd op te winden. Handig als je niet veel tijd ter beschikking hebt. De energievoorziening van deze watchwinder loopt middels het gebruik van een adapter. Tot slot is de watchwinder voorzien van een USB aansluiting. Al met al is de Benson Black Series 8.16.B een perfecte watchwinder voor de verzamelaar met een voorkeur voor een watchwinder met klasse.

Naast de watchwinders uit de Black Series van Benson, bieden wij de gehele overige collectie van dit unieke watchwinder merk. Zo is er de keuze uit watchwinders met Japanse- of Zwitserse motoren. Daarnaast zijn er ook watchwinders beschikbaar voor 1 of 2 automatische horloges. Ook wat betreft materiaalgebruik is er veel mogelijk. De collectie van Benson biedt onder andere watchwinders gemaakt van hout, maar ook bijvoorbeeld van leder. Daardoor is er altijd een Benson watchwinder die goed bij jou en je horloges past.

Één ding is zeker, met een Benson watchwinder kies je altijd voor waar voor je geld. Bestel jouw Benson watchwinder nu gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Vrijwel alle Benson watchwinders zijn uit voorraad leverbaar en snel bij je thuis!