Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series watchwinders voor 2 horloges

Geplaatst op 25 april 2023 om 19:36 uur

De ultieme horlogeaccessoire voor automatische horloges is de watchwinder. Dit apparaat zorgt ervoor dat jouw automatische horloges keurig op tijd blijven lopen. Handig en absoluut een aanrader voor je horloges.

Benson Black Series 2.16.W watchwinder

Een goede watchwinder is belangrijk wanneer je één of meerdere automatische horloges in je bezit hebt. Dit heeft meerdere redenen. Een automatisch horloge wordt alleen vanzelf opgewonden wanneer het gedragen wordt. Op dit moment wordt het horloge namelijk voorzien in de bewegingsbehoefte die het nodig heeft voor opwinding. Wanneer het horloge niet gedragen wordt, kun je hem opwinden door hem in een goede watchwinder te plaatsen. Deze verzorgt (meestal door middel van rotatie) de benodigde beweging, waardoor het horloge van energie wordt voorzien. Hiermee voorkom je dat je automatische horloge stil komt te staan wanneer je het niet draagt. Dit kan namelijk resulteren in onnauwkeurigheden in de tijdsweergave en maakt bovendien dat je horloge steeds opnieuw moet worden ingesteld. Door de beweging die jouw pols maakt, of bij het niet dragen de beweging die de watchwinder maakt, wordt bovendien de olie in het automatisch uurwerk van het horloge goed verdeeld. Daarnaast biedt een hoogwaardige watchwinder een veilige opbergplaats en soms zelfs een fraai display voor jouw automatische horloges.

Een mooi en bijzonder Nederlands merk dat hoogwaardige watchwinders biedt tegen een aantrekkelijke prijs, is het merk Benson. Benson biedt een uitgebreide collectie watchwinders waarmee het al jaren een breed publiek weet aan te spreken. De Benson Black Series is de meest luxe lijn van dit merk.

Wij laten je in dit artikel graag kennismaken met twee verschillende watchwinders afkomstig uit deze serie van Benson. De eerste watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is de Benson Black Series 2.16.W. Dit model uit de Black Series is geschikt voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk. Daarnaast beschik je met deze watchwinder echter ook nog over een extra opbergruimte voor nog drie horloges. Je kunt deze opbergruimte ook gebruiken voor andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De opbergruimte is afsluitbaar aan de bovenkant van de watchwinder, met behulp van het speciale soft-close deksel. Deze watchwinder is gemaakt van hout en het exterieur van de watchwinder is uitgevoerd in de kleur wit. De watchwinder is daarbij voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van dit design is voorzien van een speciaal soft velvet. Hiermee berg je je horloges goed beschermd op tegen beschadigingen. De watchwinder is aan de voorkant voorzien van een glazen deurtje. Je kunt zo de horloges die opgewonden worden altijd goed bekijken. Dit wordt nog eens benadrukt door de handige ingebouwde LED verlichting. Hiermee zet je je automatische horloges indien gewenst letterlijk in de spotlight, waardoor je deze watchwinder ook kunt inzetten als display om je horloges in te presenteren. De Benson Black Series 2.16.W is verder voorzien van flexibele horlogehouders. Hierdoor kun je vrijwel ieder formaat horloge eenvoudig in de houders klikken. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door twee Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Deze zorgen voor een betrouwbare en efficiënte wijze van opwinding voor ieder merk en type automatisch horloge. Bovendien kun je voor ieder horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen, met behulp van het handige touchscreen. De watchwinder beschikt verder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot biedt dit model een powerwinding functie en een USB aansluiting en wordt deze geleverd met een adapter.

Een tweede fraaie watchwinder uit de Benson Black Series, is de Benson Black Series 2.16.WA Limited Edition. Doordat deze watchwinder is uitgevoerd in een walnoten look en doordat dit een limited edition betreft, kies je met dit model voor een unieke watchwinder. Ook dit design is gemaakt van hoogwaardig hout en afgewerkt met 12 verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met het speciale soft velvet, ter bescherming van je horloges. Dit model biedt eveneens de ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk en heeft daarnaast een extra opbergruimte voor nog drie horloges. Met de hoogwaardige Japanse motoren waarmee deze watchwinder is uitgerust, weet je zeker dat jouw automatische horloges op veilige en energiezuinige wijze van energie worden voorzien. Ook bij dit model zijn beide rotoren afzonderlijk instelbaar wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. De bediening van de watchwinder verloopt vlot en gemakkelijk door middel van het innovatieve touchscreen. Ook deze watchwinder beschikt verder over een ingebouwde LED verlichting, USB aansluiting en powerwinding functie. Tot slot biedt dit model de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De Benson Black Series watchwinders worden geleverd met twee jaar garantie, adapter, gebruiksaanwijzing en certificaat. Je bestelt de gehele collectie watchwinders van Benson bij ons in de webshop. Hier vind je bovendien duidelijke foto’s en filmpjes van verschillende watchwinders en natuurlijk een duidelijk overzicht. Met de uitgebreide collectie watchwinders van Benson is er altijd een Benson watchwinder te vinden die bij jou en je automatische horloges past. Bekijk dan ook nu het verrassende aanbod en kies voor jouw favoriet!