Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Swiss Series watchwinder

Geplaatst op 18 augustus 2024 om 09:00 uur

Een stijlvol horloge van hoge kwaliteit is voor vele liefhebbers hiervan een vorm van pure luxe. Daarbij geniet het automatische horloge voor menig liefhebber of verzamelaar de voorkeur. Een automatisch horloge is voorzien van een uiterst geavanceerd hoogwaardig uurwerk, dat kan functioneren door enkel de beweging van de pols van de drager ervan. Het automatische uurwerk is vervaardigd door echte vaktechnici, het is dan ook niet voor niets een stukje techniek van de bovenste plank. Het vak van de horlogemaker komt bij dit uurwerk dan ook in zijn meest pure vorm tot zijn recht.

Benson Swiss Series watchwinder

Wanneer je in het bezit bent van een luxe automatisch horloge dan wil je daar natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omspringen. Dit doe je onder meer door deze veilig op te bergen wanneer je hem niet draagt, maar ook door het voorkomen van stilstand van het horloge. Een automatisch horloge heeft namelijk altijd de beweging van de pols nodig om te kunnen blijven functioneren. Dit betekent dat het horloge wanneer het niet gedragen wordt een andere vorm van beweging nodig heeft om stilstand te voorkomen. Hiervoor kun je een goede watchwinder inzetten. Deze voorziet het automatische horloge van de benodigde beweging, zodat deze ook wordt opgewonden wanneer het niet om de pols zit. Bovendien zorgt een hoogwaardige watchwinder er direct ook voor dat de olie in het horloge op juiste wijze wordt verdeeld, wat het behoud van jouw automatische horloge ten goede komt.

Wanneer je meerdere automatische horloges in het bezit hebt is het ook mogelijk een passende watchwinder aan te schaffen met ruimte voor het opwinden van meerdere automatische horloges tegelijk. Net zoals de echte liefhebber een gevoel van luxe ervaart door het dragen van een mooi horloge, kan ook een passende watchwinder hieraan bijdragen. Naast de opwindfunctie en opbergfunctie, biedt een horloge met een stijlvolle en chique uitstraling bovendien een display voor jouw automatische horloge of horloges, wat het gevoel van luxe nog eens benadrukt.

Watchwinders zijn dus verkrijgbaar met een diverse capaciteit, maar ook in uiteenlopende stijlvolle designs. Ook wat betreft het materiaalgebruik van de verkrijgbare watchwinders is er heel veel mogelijk. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar gemaakt van uiterst fraaie houtsoorten, watchwinders bekleed met prachtig leder en watchwinders gemaakt van bijvoorbeeld aluminium. Je kunt daarnaast kiezen uit de meer neutrale kleuren, maar ook uit watchwinders die zijn uitgevoerd in levendige en opvallende kleuren. Bovendien heb je de keuze uit modellen in verschillende prijsklassen. Een Nederlands merk met een indrukwekkende collectie watchwinders, die bovendien bekend staan om hun goede prijs-/kwaliteitverhouding, is het merk Benson.

In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifieke serie watchwinders uit de collectie van Benson, namelijk de Benson Swiss Series Triple. Deze watchwinders zijn geschikt voor het opwinden van drie automatische horloges tegelijk. De modellen binnen deze serie van Benson zijn allen voorzien van Swiss made motoren. Zwitserse motoren staan wereldwijd bekend als het beste van het beste op dit gebied. Hiermee voorzie je jouw automatische horloges niet alleen op veilige en betrouwbare wijze van energie, watchwinders die worden aangedreven door Swiss made motoren doen dit bovendien ook in stilte. Dit maakt dat een watchwinder voorzien van Swiss made motoren een hoog gebruikerscomfort bieden. De Zwitserse motoren waarvan de Benson Swiss Series Triple zijn voorzien, zorgen dan ook voor een uitstekende basis van deze watchwinders. Bovendien zijn deze watchwinders voorzien van een speciaal veiligheidssysteem, wat ervoor zorgt dat de motor ontkoppelt wanneer een horloge wordt geplaatst of verwijderd.

Een mooi voorbeeld van een watchwinder uit de Benson Swiss Series Triple, is de Benson Swiss Series Triple 3.20 Light Brown Leather. Deze watchwinder is bekleed met fraai leder in de kleur lichtbruin, wat dit model een zeer luxe uitstraling geeft. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een zachte stof in de kleur zwart. De watchwinder is voorzien van flexibele horlogehouders, die ervoor zorgen dat je gemakkelijk ieder formaat automatisch horloge in de watchwinder kunt plaatsen. Bovendien biedt dit model van Benson extra bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen, doordat deze is voorzien van een deurtje van protectieglas.

De watchwinder is uiteraard voorzien van Swiss made motoren en is daarnaast volledig per rotor afzonderlijk instelbaar. Zo kun je met behulp van het handige LCD scherm de instellingen voor ieder horloge individueel bepalen. Je stelt hiermee onder meer gemakkelijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in. Doordat de watchwinder is voorzien van een moderne ingebouwde LED verlichting, heb je te allen tijde een goed zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces. De Benson Swiss Series Triple Light Brown Leather biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening van deze watchwinder verloopt middels netstroom met behulp van een adapter.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de Benson Swiss Series watchwinders? Bekijk dan nu de modellen binnen deze serie bij ons in de webshop. Wij leveren dit model van Benson met een ruime garantietermijn van maar liefst 3 jaar, een certificaat en uiteraard een duidelijke handleiding. Wij leveren deze Benson Swiss Series watchwinders vanuit voorraad, zodat jij jouw automatische horloges zeer snel veilig en professioneel kan opwinden.