Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinders voor Rolex horloges

Geplaatst op 16 september 2024 om 14:43 uur

Betaal jij liever ook niet teveel voor een goede watchwinder? Een goede watchwinder, voor het opwinden van horloges van Rolex, Breitling of IWC, hoeft helemaal geen fortuin te kosten. Een watchwinder die horloges van deze merken veilig en professioneel opwindt koop je al vanaf 250 euro. Dan heb je een kwalitatief goed model dat je geheel naar wens kan instellen zodat jouw automatische horloge of horloges niet meer stil komen te staan.

Zwitserland staat bekend als zijnde het horlogeland pur sang. De Zwitserse horlogerie herbergt dan ook bijzondere horlogemerken en designs, die over de gehele wereld geroemd en geliefd zijn. Voor vrijwel iedere horlogeliefhebber en/of verzamelaar is een Zwitsers horloge de Rolls Royce onder de luxe horloges. Een vooraanstaand en uiterst hoogwaardig horlogemerk binnen de Zwitserse horlogerie is natuurlijk het alom bekende horlogemerk Rolex.

Rolex is een merk met geschiedenis en allure, dat door alle jaren heen zijn populariteit tot de dag van vandaag heeft weten te behouden. De modellen binnen de collectie van Rolex zijn dan ook tijdloos en uiterst stijlvol. Een horloge van het merk Rolex is een stuk dat door de liefhebber met de grootst mogelijke zorg wordt uitgezocht. Daarnaast is een horloge van dit bijzondere horlogemerk natuurlijk ook best een investering. Het is dan ook belangrijk voor de eigenaar ervan, dat het Rolex horloge een goede verzorging krijgt. Tenslotte wil iedere liefhebber het beste voor zijn horloges.

Voor een automatisch horloge van het merk Rolex, is de aanschaf van een goede watchwinder dan ook zeker een aanrader. Wanneer je je Rolex niet om de pols hebt, berg je deze veilig op in de watchwinder. Deze zorgt er dan voor dat jouw Rolex horloge wordt opgewonden door het bieden van de juiste wijze van beweging. Dit gebeurt bij de meeste watchwinders door middel van rotatie. Jouw Rolex horloge is hiermee altijd klaar voor gebruik wanneer je hem wilt dragen. Daarnaast wordt de olie in het horloge ook op juiste wijze verdeeld door deze bewegingen, waarmee de watchwinder ook een positieve invloed heeft op de levensduur van jouw Rolex horloge.

Watchwinder Rolex horloge

Een goede watchwinder biedt jouw automatische Rolex horloge bovendien bescherming tegen beschadiging of onnodige slijtage. Zo zijn er modellen die bijvoorbeeld afsluitbaar zijn met een slotje of zelfs een modern vingerprint slot. Daarnaast zijn ze veelal voorzien van een zachte beschermende stof aan de binnenkant en flexibele horlogehouders of horlogekussentjes. Naast het bieden van de juiste wijze van opwinding en een veilige opbergplaats, kun je bij het kiezen van een model voor jouw Rolex horloge ook kijken naar de uitstraling ervan. De meest fraaie en exclusieve designs bieden namelijk voor jouw Rolex horloge direct ook een aansprekend podium. Hiermee kun je jouw Rolex horloge op professionele en zeer stijlvolle wijze presenteren. Kortom, voor iedere eigenaar van een automatisch horloge van het merk Rolex, is een goede watchwinder absoluut onmisbaar te noemen.

Wanneer je voor jouw Rolex horloge of voor meerdere automatische horloges een goede watchwinder wilt aanschaffen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. In de eerste plaats is het belangrijk om te kiezen voor een design van kwaliteit. Tenslotte wil je enkel een veilige wijze van opwinding voor jouw automatische horloges. Daarnaast is het van belang voor hoeveel horloges je een watchwinder wilt aanschaffen. Er zijn designs verkrijgbaar met ruimte voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook tal van modellen met ruimte voor enkele- of zelfs een gehele verzameling automatische horloges. Naast kwaliteit en capaciteit zijn er ook verschillende mogelijkheden voor handige extra functionaliteiten, zoals een ingebouwde LED verlichting of bijvoorbeeld een extra opbergruimte. Wanneer je optimaal gebruik wilt maken van het budget dat je hebt voor de aanschaf van een watchwinder, is het een goed idee te kijken naar merken die op dit gebied uitblinken in de prijs-/kwaliteitverhouding die zij weten te bieden. In dit artikel vertellen we je graag meer over een aantal zeer goede modellen voor het opwinden van jouw automatische Rolex horloges, waaronder een aantal designs afkomstig van merken die hoge kwaliteit bieden tegen scherpe prijzen. Voorbeelden hiervan zijn het Nederlandse merk Benson en een merk uit het UK, het merk Paul Design.

Een eerste model waarover we je graag meer vertellen, is de Benson Black Series 4.16.B. Dit design van Benson biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst vier automatische horloges tegelijk. Daarnaast voorziet dit model echter ook nog in een extra opbergruimte, waarin nog drie andere horloges kunnen worden opgeborgen. Je kunt hierbij denken aan mechanische horloges of quartz horloges, maar deze ruimte kan uiteraard ook worden benut om eventuele andere sieraden in op te bergen. Deze watchwinder is uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren, die de opwinding van jouw automatische Rolex horloges op veilige en stille wijze verzorgd. Benson staat er verder bekend om designs te bieden met een uiterst luxe uitstraling en perfecte afwerking. Bij dit model komt dit onder meer tot uiting in de vele mooie extra’s die het ontwerp te bieden heeft, maar ook in de gedetailleerde afwerking. Zo is dit design voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is bovendien voorzien van een luxe soft velvet, dit benadrukt niet alleen het luxe karakter van dit design, maar zorgt er ook voor dat jouw horloges niet beschadigen wanneer je ze opbergt in dit horloge-accessoire. Daarnaast biedt de watchwinder een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges extra in het zonnetje kunt zetten.

De Benson Black Series 4.16.B watchwinder is verder voorzien van flexibele horlogehouders. Hierdoor past vrijwel ieder formaat (Rolex) horloge perfect in de houders. Doordat de watchwinder daarnaast voor ieder horloge individueel instelbaar is wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag, kun jij jouw (Rolex) horloge(s) hiermee de perfecte wijze van opwinding bieden. Voor het instellen van de watchwinder kan het handige touchscreen worden gebruikt, hiermee is dit in een handomdraai gebeurd. Dit design is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deurtje en aan de bovenkant is de extra opbergruimte toegankelijk, voorzien van een speciaal soft-close deksel. De Benson Black Series 4.16.B biedt de programma’s CW, CC en Alt, een USB aansluiting en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model over een handige powerwinding functie. Hiermee is het met dit design mogelijk jouw automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien. Tot slot functioneert dit model met behulp van een adapter, welke meegeleverd wordt. Deze watchwinder wordt geleverd met twee jaar garantie en certificaat.

Een tweede design die we graag benoemen, is eveneens afkomstig uit de collectie van Benson. We hebben het dan over de Benson Black Series Pro 16.19.B. Dit model is perfect geschikt voor de fervent verzamelaar van automatische Rolex horloges, die zijn trots op professionele wijze wil kunnen opwinden, opbergen en presenteren. Met zijn uiterst luxe uitstraling is de Benson Black Series Pro 16.19.B namelijk zeer geschikt als display voor jouw automatische horloges. Dit design is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De binnenkant van dit ontwerp is voorzien van zacht fluweel, waarmee je niet bang hoeft te zijn voor beschadiging van je horloges. Daarnaast is dit model afsluitbaar, met een fraai deurtje van mineraalglas. Hiermee bied je jouw automatische horloges bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en heb je toch gedurende de gehele dag een goed zicht op jouw horloges. Het slot met sleutel waarvan de deur is voorzien, zorgt bovendien voor een optimaal veilig gevoel.

De Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder is een model dat ruimte biedt voor het opwinden van maar liefst zestien automatische horloges tegelijk. Daarnaast beschik je met dit design echter ook nog over een extra opbergruimte, voor nog eens twaalf andere horloges. Dit maakt dit model ideaal wanneer je een grotere verzameling automatische horloges in het bezit hebt. De watchwinder wordt aangedreven door Japanse motoren van topkwaliteit. Deze motoren staan erom bekend zeer betrouwbaar te zijn en zijn bovendien krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge. Dit model is daarnaast eveneens voorzien van de flexibele horlogehouders. Bovendien kan de watchwinder worden ingesteld wat betreft draairichting en het aantal turns per day, voor ieder horloge afzonderlijk. Deze combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat de Benson Black Series Pro 16.19.B geschikt is voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge, dus ook voor jouw geliefde Rolex horloges.De ingebouwde LED verlichting maakt de uitstraling van dit design helemaal compleet. Je beschikt met dit model over de programma’s CW, CC en Alt , een USB aansluiting en een overwind protectie. Ook dit model van Benson voorziet daarnaast in een speedwinding functie. De Benson Black Series Pro 16.19.B fungeert met behulp van een adapter en wordt geleverd met twee jaar garantie en een certificaat.

De derde watchwinder die wat ons betreft zeker in dit rijtje thuishoort, is een model van het merk Paul Design. Paul Design biedt een ruime collectie watchwinders, met ieder een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Verder staat het merk bekend om het hoge gebruikerscomfort en de luxe uitstraling van de verschillende modellen. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 watchwinder is een mooi voorbeeld van een design uit de collectie van het merk. Dit model biedt ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk. Daarnaast voorziet dit design echter ook in een extra opbergruimte voor nog drie andere horloges. Dit specifieke ontwerp is uitgevoerd in de tint Black Shadow, maar is daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende andere uitvoeringen. Het interieur van de watchwinder is zwart van kleur en ingelegd met een zachte stof. Dit model is afsluitbaar. Zo is het design aan de voorkant voorzien van een deurtje van glas en aan de bovenkant van een fraaie deksel.

De basis van de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 wordt gevormd door kwalitatieve motoren van het Japanse merk Mabuchi. Dit model is verder instelbaar met het handige bedieningspaneel. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge wijzigen. Dit model is dan ook geschikt voor ieder merk en type automatisch horloge, waaronder ook jouw Rolex horloge(s). Met de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 kun je namelijk altijd rekenen op een veilige en efficiënte wijze van opwinding.  Daarnaast kies je met dit design voor een echte eyecatcher in je interieur, wat nog eens wordt benadrukt door de fraaie ingebouwde LED verlichting. Met de Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow 2023 beschik je tot slot over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit dient ervoor bescherming te bieden aan jouw horloges tegen overspanning. Dit model van Paul Design wordt geleverd met twee jaar garantie en kan zowel op batterij als adapter functioneren.

Het laatste design waarover we je graag meer vertellen, is een model geschikt voor het opwinden van een enkel Rolex horloge, van een gerenommeerd merk binnen de horlogerie. We hebben het dan over het Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat bekend om de productie van uiterst hoogwaardige modellen die compact zijn vormgegeven. De watchwinders van het merk zijn voorzien van de welbekende Swiss made motoren, die uiterst betrouwbaar, energiezuinig en stil in gebruik zijn. De Swiss Kubik Aluminium Black watchwinder is een fraai voorbeeld van een hoogwaardig model uit de collectie van Swiss Kubik. Dit design is klein van stuk, gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur zwart. Hetzelfde model is eveneens verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals groen, rood en blauw. Dit design biedt zoals gezegd ruimte voor een enkel automatisch horloge en is voorzien van een high-end Swiss made motor. Ieder merk en type automatisch horloge kan daardoor zonder problemen worden opgewonden in deze watchwinder. Doordat dit model kan functioneren op batterijen, is dit een uitstekende keuze wanneer je je (Rolex) horloge en watchwinder graag in een kluis wilt kunnen opbergen. Daarnaast is dit ontwerp door deze eigenschap in combinatie met de compacte vormgeving zeer makkelijk mee te nemen op reis of naar kantoor. De Swiss Kubik Aluminium Black is tot slot instelbaar met de handige USB aansluiting en beschikt over een overwind protectie. Dit model wordt geleverd met de ruime garantietermijn van maar liefst drie jaar.

Alle vier de eerder genoemde high-end watchwinders voor onder meer automatische Rolex horloges, zijn verkrijgbaar bij ons in de webshop. Wij kunnen je bovendien met onze brede kennis en ervaring op dit gebied bovendien zeer goed van dienst zijn met een antwoord op je vragen of een passend advies. Bekijk daarom nu snel deze- en vele andere hoogwaardige watchwinder modellen in de webshop en kies het model dat het beste bij jouw automatische horloges past.