Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 voor 2 horloges

Geplaatst op 11 september 2024 om 12:04 uur

De liefhebber van luxe automatische horloges heeft vaak meer dan één automatisch horloge in het bezit. Zo zijn er momenten dat je graag een goed sporthorloge draagt, waar je op andere momenten een meer zakelijk of casual horloge meer passend vindt. Naast de liefhebber met een aantal verschillende automatische horloges, zijn er bovendien ook de echte verzamelaars, die in het bezit zijn van een fraaie collectie automatische horloges.

Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 watchwinder

Aangezien een automatisch horloge afhankelijk is van de willekeurige bewegingen van de pols voor zijn functioneren, geeft dit problemen wanneer er een aantal automatische horloges ongedragen in de kast liggen. Deze horloges worden op dit moment namelijk niet voorzien van de benodigde beweging, waardoor zij uiteindelijk stil komen te staan. Als echte liefhebber en/of fervent verzamelaar wil je dit te allen tijde voorkomen. Het is namelijk erg vervelend wanneer je je automatische horloge of horloges steeds moet resetten wanneer je het wilt kunnen dragen. Dit is al storend wanneer dit enkel de tijd en bijvoorbeeld de datum betreft, maar er zijn steeds meer horloges met meer functionaliteiten die dan ook opnieuw moeten worden ingesteld. Zo bieden veel automatische horloges bijvoorbeeld ook een maanfase indicatie of bijvoorbeeld een GMT functie. Naast het resetten van het horloge, kan een ander nadelig gevolg van stilstand van een automatisch horloge onnauwkeurigheid in de tijdsweergave zijn. Ook dit is natuurlijk een zeer ongewenst mogelijk effect van stilstand. Om te voorkomen dat jouw automatische horloges stil komen te staan, is er een horloge-accessoire die zijn investering zeker waard is, namelijk de hoogwaardige watchwinder.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen, maar ook met een groot verschil in kwaliteit. Het is belangrijk te kiezen voor een hoogwaardige watchwinder, om een veilige wijze van opwinding van jouw automatische horloges te kunnen garanderen. Continue rotatie in een horloge-accessoire van minder goede kwaliteit, kan onnodige slijtage opleveren voor jouw automatische horloges, waardoor de keuze voor een goede watchwinder erg belangrijk is. Een watchwindermerk dat op dit gebied zeer vooruitstrevend te noemen is, is het gerenommeerde merk Orbita.

Orbita is een watchwinder merk uit de Verenigde Staten, die horloge-accessoires produceert van topkwaliteit. Daarbij staat Orbita bekend om de drang naar innovatie en ontwikkeling. Het merk staat op dit gebied nooit stil en heeft derhalve al verschillende patenten op haar naam weten te zetten. Zo ontwikkelde Orbita het speciale en uiterst milde ‘Rotorwind System’. Dit systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door het horloge zachtjes te schudden. Naast het ‘Rotorwind System’ biedt Orbita ook watchwinders die voorzien zijn van het ‘Programmable System’, waarbij automatische horloges worden opgewonden door middel van rotatie. Deze laatste wijze van opwinding wordt gebruikt door de meeste andere watchwindermerken. Binnen de collectie van Orbita kun je terecht voor watchwinders geschikt voor gehele verzamelingen automatische horloges. Deze watchwinders zijn uiterst luxe en vallen in de hogere prijsklasse. Daarnaast biedt het merk echter ook meer eenvoudige modellen, voor het opwinden van één of twee automatische horloges tegelijk. Deze watchwinders bieden dezelfde hoogwaardige wijze van opwinding als de luxere en grotere modellen, maar hebben een eenvoudiger design, waardoor ze tegen scherpere prijzen worden aangeboden. We hebben het dan over de Orbita Sparta Bold modellen.

In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifieke Sparta Bold watchwinder, namelijk de Orbita Sparta Bold 2 Black W05527. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges en is daarmee uitermate geschikt voor de liefhebber met twee of drie automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van kunststof en uitgevoerd in de kleur zwart. Hetzelfde model is eventueel ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals rood, blauw en groen.

Deze horloge-accessoire van Orbita heeft twee high-end Swiss made motoren als basis. Deze motor biedt verschillende belangrijke positieve eigenschappen. Zo functioneert deze in stilte, waardoor je niet bang hoeft te zijn gestoord te worden door vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Daarnaast zijn deze Zwitserse motoren zeer betrouwbaar, krachtig en energiezuinig. Met deze basis kun je er dan ook van op aan dat jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik.

De Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 functioneert daarnaast op batterijen (longlife battery system). Dit maakt dit model van Orbita uitermate geschikt wanneer je je watchwinder en horloges graag in een kluis wilt kunnen bewaren. Ook het meenemen op vakantie of naar kantoor bijvoorbeeld, is hiermee een prima mogelijkheid. De Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Kortom, een hoogwaardig horloge-accessoire dat exact biedt wat je nodig hebt om jouw automatische horloges op veilige en efficiënte wijze op te kunnen winden.

De watchwinders van Orbita zijn verkrijgbaar in onze webshop. Wij leveren deze zeer hoogwaardige horloge-accessoires met een garantie van twee jaar en natuurlijk een duidelijke handleiding. Bekijk nu ons fraaie aanbod Orbita watchwinders en kies voor jouw favoriet!