Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De watchwinder: de beste accessoire voor automatische horloges

Geplaatst op 4 oktober 2022 om 11:54 uur

Een watchwinder is de ultieme oplossing voor het grootste probleem van de liefhebber van automatische horloges. Als eigenaar van een automatisch horloge wil je koste wat kost voorkomen dat jouw horloge stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt. Een automatisch horloge is tenslotte afhankelijk van beweging voor functioneren. Wanneer een automatisch horloge niet gedragen wordt en daardoor geen beweging krijgt, komt het stil te staan. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld dat je je horloge opnieuw moet instellen. Daarnaast kan het ook zorgen voor onnauwkeurigheden in de tijdsweergave bijvoorbeeld. Beweging zorgt bovendien voor een goede olieverdeling in het uurwerk van het horloge.

Met een goede watchwinder kun je ervoor zorgen dat je horloge toch de juiste beweging krijgt wanneer je het niet om de pols hebt. Over het algemeen wordt deze beweging gerealiseerd door middel van rotatie. Jouw horloge wordt op deze manier veilig en doeltreffend opgewonden. Daarnaast biedt een watchwinder direct ook een mooie en veilige opbergplaats voor je horloge. Vele watchwinders zijn bovendien geschikt als een display voor jouw horloge of horloges, doordat er over het algemeen veel aandacht wordt besteed aan het design en de uitstraling van een watchwinder.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten en natuurlijk met een kwaliteit- en prijsverschil. In dit artikel vertellen we je graag meer over een drietal watchwinders die uitermate geschikt zijn voor het opwinden van jouw horloges, omdat deze van onberispelijke kwaliteit zijn. De eerste watchwinder die in dit rijtje thuishoort, is de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Het merk Orbita biedt watchwinders van perfecte kwaliteit en diversiteit wat betreft designs. Op het gebied van innovatie en ontwikkeling loopt Orbita voorop, het merk heeft dan ook verschillende patenten op haar naam staan.  De Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 is een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van een enkel horloge. Deze watchwinder is gemaakt van kunststof en zwart van kleur. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals rood, groen en blauw. Deze watchwinder is voorzien van een motor van Zwitserse origine. Dit maakt deze watchwinder betrouwbaar, zuinig in energieverbruik en geluidsarm. Doordat de watchwinder werkzaam is op batterijen en bovendien compact is vormgegeven, is deze perfect geschikt voor het plaatsen in een kluis. Dit model biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie en is geschikt voor ieder type en merk automatisch horloge.

De tweede watchwinder die we willen benoemen, is er één van het Nederlandse merk Benson. De Benson Swiss Series Double 2.20 Macassar is een stijlvolle watchwinder geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijkertijd. De watchwinder is gemaakt van bijzonder mooi hout en uitgevoerd in de kleur Macassar. De watchwinder is afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas. Hiermee voorkom je dat jouw horloges nadelige gevolgen ondervinden van schadelijke invloeden van buitenaf. De watchwinder is verder voorzien van flexibele horlogehouders, waardoor vrijwel ieder formaat horloge gemakkelijk in deze houders te plaatsen is. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door Swiss made motoren. Deze staan erom bekend zeer betrouwbaar en van exclusieve kwaliteit te zijn. Bovendien doen ze hun werk in stilte, waardoor je de watchwinder kunt plaatsen waar je wilt, zonder bang te hoeven zijn voor storende geluiden. Door het speciale veiligheidssysteem ontkoppelt de motor wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist verwijderd. De watchwinder kan verder worden ingesteld met behulp van het moderne LCD scherm. Zo kun je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per horloge afzonderlijk instellen. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waardoor jouw horloges extra mooi uitkomen. De Benson Swiss Series Double 2.20 Macassar biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De laatste watchwinder in dit artikel waarmee je verzekerd bent van een goede aankoop, is de RDI Prestige K10-1. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Hij is gemaakt van edelstaal. Het design bestaat uit een kubus, omringd door 4 pilaren, met een bijzonder mooi patroon. Wat betreft kleur is deze watchwinder een combinatie van de kleur van het staal met de kleur zwart. De watchwinder biedt je horloge extra bescherming door het deurtje van glas. Deze watchwinder is voorzien van een Swiss made motor en biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze watchwinder kan zowel met adapter als op batterijen functioneren, waardoor dit model uitermate geschikt is voor het plaatsen in een kluis. Deze met de hand gemaakte watchwinder biedt de beste opwinding voor ieder type en merk automatisch horloge.

Met bovengenoemde modellen van verschillende mooie watchwindermerken, hebben we je een kleine selectie laten zien van hoogwaardige watchwinders uit onze collectie. In onze webshop vind je echter nog vele andere kwalitatieve en stijlvolle designs, die absoluut het bekijken waard zijn!