Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinders geschikt voor een IWC horloge

Geplaatst op 4 september 2024 om 12:02 uur

De watchwinder is een ontzettend handige accessoire voor automatische horloges. Sinds de ontwikkeling van de watchwinder is het leven van de eigenaar van automatische horloges een stuk makkelijker geworden.

Met een automatisch horloge, van bijvoorbeeld het merk IWC, maakte je je steeds zorgen over stilstand van je horloge wanneer het niet gedragen werd. Een horloge met een automatisch uurwerk moet tenslotte zijn energie halen uit de beweging die het horloge geboden wordt. Wanneer het horloge om de pols zit gaat dit automatisch. Jij maakt ongemerkt bepaalde bewegingen met jouw pols, waardoor het horloge als vanzelf wordt opgewonden. Een automatisch horloge heeft hiermee een bepaalde aantrekkingskracht en charme voor de echte liefhebber en/of verzamelaar. Je hoeft het horloge bovendien niet handmatig op te winden en er zijn ook geen batterijen voor nodig.

Wanneer je je automatische horloge niet om de pols hebt, is het een ander verhaal. Op dit moment ligt het horloge namelijk stil en krijgt het dus de benodigde beweging voor opwinding niet, waardoor stilstand van het automatische horloge op de loer ligt. Stilstand is vervelend, jouw horloge is niet klaar voor gebruik wanneer jij dat wilt en je zult het opnieuw moeten instellen. Ook kunnen er door stilstand van een automatisch horloge onnauwkeurigheden in de tijdsweergave optreden. Om dit allemaal voor te zijn plaats je jouw automatische horloge, of misschien wel een verzameling automatische horloges, in een goede watchwinder. Deze is zo ontworpen dat het jouw automatische horloges de benodigde beweging kan bieden, waardoor jouw horloge ook gewoon blijft functioneren als het niet gedragen wordt. Daarnaast kies je met een watchwinder van kwaliteit ook voor een veilige opbergplaats voor je horloges. Ook kan een watchwinder met een fraai design jouw horloge of horloges een podium bieden, waardoor je ze op stijlvolle wijze kunt presenteren. Kortom, een goede watchwinder is absoluut een onmisbaar accessoire te noemen wanneer je één of meerdere automatische horloges in het bezit hebt.

Benson Black Series 6.16.B watchwinder

Door de jaren heen zijn de watchwinders steeds verder ontwikkeld. Dit maakt dat je als liefhebber van fraaie automatische horloges steeds meer keuze hebt. Op technisch gebied is de opwinding van automatische horloges steeds verder verfijnd. Bovendien zijn er steeds meer functionaliteiten bijgekomen. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar met een handige powerwinding functie, waarmee je jouw automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien. Daarnaast zijn er ook watchwinders met een modern vingerprint slot, met een ingebouwde LED verlichting of met een afstandsbediening en watchwinders met een extra opbergruimte voor andere horloges of eventuele sieraden.

Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige watchwinder voor bijvoorbeeld jouw automatische IWC horloges, met handige functionaliteiten en met een fraai en stijlvol design, dan zijn er verschillende watchwinders die zeker je aandacht verdienen. Zo hebben wij voor dit artikel drie specifieke watchwinders geselecteerd waarover we je graag meer vertellen. De eerste watchwinder die we met plezier even in het zonnetje zetten, is afkomstig van het Nederlandse merk Benson.

Benson is een merk dat watchwinders produceert van een erg goede kwaliteit. Bovendien is het merk sterk in het bieden van modellen met een zeer hoog gebruikerscomfort. Ook kun je bij Benson terecht voor watchwinders met een diverse capaciteit en watchwinders met een aansprekend design. De Benson Black Series 6.16.B watchwinder is een mooi voorbeeld van een watchwinder uit de collectie met een uiterst luxe karakter. Deze watchwinder heeft ruimte voor het opwinden van zes automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt dit model een extra opbergruimte voor nog vijf horloges of eventuele andere sieraden. Deze opbergruimte is te vinden onder de speciale soft-close deksel aan de bovenkant van de watchwinder.

De Benson Black Series 6.16.B watchwinder is met de hand gemaakt. Daarvoor is gebruik gemaakt van hout van zeer goede kwaliteit. Bovendien is de watchwinder afgewerkt met maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag, waarmee Benson niets aan het toeval heeft overgelaten. De watchwinder is in zijn geheel zwart, zowel wat betreft het exterieur als het interieur. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een speciaal zacht fluweel. Dit benadrukt niet alleen het chique karakter van deze watchwinder, maar biedt jouw horloges bovendien bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. De watchwinder is daarnaast ook afsluitbaar, met het fraaie deurtje van mineraalglas. Hierdoor zijn je horloges goed beschermd opgeborgen en heb je toch gedurende de gehele dag een goed zicht op je horloges. Bovendien is deze watchwinder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waardoor je je horloges ook bij schemer of donker goed kunt zien.

De Benson Black Series 6.16.B is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze motoren staan erom bekend energiezuinig en betrouwbaar te zijn. Bovendien zijn ze ook stil in gebruik, wat een belangrijke bijdrage levert aan het gebruikerscomfort van deze watchwinder. Je kunt dit model hierdoor namelijk plaatsen waar je maar wilt, zonder bang te hoeven zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De Benson Black Series 6.16.B is geschikt voor ieder merk en type automatisch horloge. Dit komt onder meer doordat de watchwinder is voorzien van speciale flexibele horlogehouders. Daarnaast is de watchwinder instelbaar voor ieder horloge wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. Zo krijgt ieder horloge precies de juiste wijze van opwinding. Het instellen is gemakkelijk met behulp van het innovatieve touchscreen. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatstgenoemde functionaliteit dient als bescherming van jouw automatische horloges tegen overspanning. Daarnaast biedt dit model van Benson ook nog een powerwinding functie en een handige USB aansluiting. Al met al biedt Benson met deze watchwinder veel waar voor je geld. Zowel op technisch gebied als op het gebied van gebruikerscomfort en het design is dit een absolute topper!  De Benson Black Series 6.16.B wordt geleverd met twee jaar garantie, een duidelijke handleiding, certificaat en adapter.

De tweede watchwinder die wat ons betreft perfect geschikt is voor jouw IWC horloges, is de Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow. Paul Design is een merk afkomstig uit het UK, dat vanaf het begin de ambitie heeft gehad hoogwaardige watchwinders te produceren tegen een scherpe prijs. Je kunt bij Paul Design dus net als bij Benson goed terecht voor luxe watchwinders met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow is een watchwinder met de capaciteit voor het opwinden van vier automatische horloges tegelijk. Daarnaast beschik je met dit model ook over een extra opbergruimte, met plaats voor nog zes horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de prachtige ‘Black Shadow’ look. Dit geeft deze watchwinder een absoluut unieke en luxe uitstraling. De watchwinder is verder afsluitbaar met een glazen deur. Dit zorg ervoor dat jouw automatische horloges in deze watchwinder goed beschermd zijn tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een zachte zwarte stof, waardoor je ook niet bang hoeft te zijn voor beschadiging van je horloges wanneer je ze in de watchwinder opbergt. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow is in de basis voorzien van vier Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze krachtige motoren zijn sterk genoeg voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge, waardoor deze hoogwaardige watchwinder geschikt is voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. De watchwinder is bovendien instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag, met behulp van het handige bedieningspaneel. Het is daarnaast mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, waardoor ieder afzonderlijk automatisch horloge de meest ideale wijze van opwinding ontvangt. De watchwinder biedt als mooie extra een ingebouwde LED verlichting, waarmee je van deze watchwinder in combinatie met je horlogeverzameling een echte blikvanger maakt. Tot slot beschik je met de Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De watchwinder functioneert middels netstroom met behulp van een adapter. Deze watchwinder van Paul Design biedt kort samengevat alles wat je maar te wensen hebt als liefhebber en trotse eigenaar van luxe automatische horloges en dat tegen een scherpe prijs! Deze watchwinder wordt geleverd met twee jaar garantie, duidelijke handleiding en adapter.

De laatste watchwinder die we graag nader uitlichten, is van het Duitse merk Heisse & Söhne. Dit vooruitstrevende watchwindermerk staat bekend om de uiterst luxe ogende watchwinders binnen de collectie. De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 is hier een zeer mooi voorbeeld van. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden van acht automatische horloges tegelijk. De watchwinder heeft een prachtige uitstraling en zeer chique karakter door het fraaie houten exterieur in combinatie met de kleur zwart. De watchwinder is bovendien glanzend afgewerkt en geplaatst op een fraaie voet, geheel passend bij de luxe uitstraling van deze watchwinder. De binnenkant van deze watchwinder is voorzien van een zachte zwarte stof, die ervoor zorgt dat je jouw automatische horloges goed beschermd opbergt in deze watchwinder. Bovendien is dit model van Heisse & Söhne extra veilig af te sluiten met behulp van de glazen deur die is voorzien van een high-end vingerprint slot.

De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 heeft een betrouwbare en solide basis in de vorm van hoogwaardige Japanse motoren, die probleemloos ieder merk en type automatisch horloge van de benodigde energie voorzien. Daarnaast is dit model geheel instelbaar wat betreft de draairichting en het aantal turns per day. Uiteraard is het mogelijk dit te doen voor ieder horloge individueel, voor een optimale wijze van opwinding van ieder automatisch horloge. Het instellen van de watchwinder gebeurt met behulp van een modern LCD scherm, waarmee je in een handomdraai deze instellingen kunt aanpassen.  De fraaie ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je jouw automatische horloges op spectaculaire wijze kunt presenteren in deze watchwinder. Bovendien heb je hiermee zelf ook gedurende de dag altijd een goed zicht op je horloges. Tot slot biedt Heisse & Söhne met de Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 een watchwinder met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een sleep mode. Met deze laatste functionaliteit kun je je automatische horloges wat rust bieden door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Heisse & Söhne biedt met de Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 een bijzonder fraai en hoogwaardig model, waarin je jouw gehele verzameling automatische horloges altijd met een gerust gevoel kunt opbergen en opwinden. Met deze watchwinder in het bezit kies je dan ook voor één van de beste opties voor jouw automatische horloges! De Heisse & Söhne Triton 70019-131.33.37 wordt geleverd met twee jaar garantie, handleiding en adapter.

Met de drie bovengenoemde modellen hebben we je een klein inkijkje gegeven in de fraaie en uiterst luxe modellen watchwinders die verkrijgbaar zijn voor jouw IWC horloges. Met de aanschaf van één van deze watchwinders kies je gegarandeerd voor kwaliteit en bovendien voor een betrouwbare, veilige en doeltreffende wijze van opwinding van jouw automatische horloges. Je hoeft hiermee dan ook niet meer bang te zijn voor stilstand van je automatische horloges en je weet zeker dat jouw horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Dit zal het plezier dat je beleeft aan je automatische horloges zeker weten te verhogen. Daarnaast bieden alle drie de genoemde kwalitatieve watchwinders met de luxe uitstraling en het met zorg vormgegeven design in combinatie met de fraaie LED verlichting, een zeer goede mogelijkheid om jouw horlogeverzameling in tentoon te kunnen stellen.

De drie watchwinders uit dit artikel zijn alle drie verkrijgbaar bij ons in de webshop. Wij leveren daarnaast nog vele andere hoogwaardige watchwinders van het merk Benson, Paul Design en Heisse & Söhne. Je kunt daarnaast ook bij ons terecht voor kwalitatieve watchwinders van andere gerenommeerde watchwindermerken. Voor jouw mechanische- en quartz horloges vind je bij ons in de webshop bovendien fraaie horlogeboxen en horloge-etuis van het merk Benson.

Wij bieden dan ook voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van luxe horloges een passende oplossing voor de verzorging en het opbergen van de horloges. Wanneer je een passend advies nodig hebt, kun je hiervoor ook bij ons terecht. Wij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen je dan ook bijstaan met een antwoord op je vragen of een specifiek advies. Bekijk daarom nu ons uitgebreide en hoogwaardige aanbod horloge-accessoires en overtuig jezelf!