Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Waarom gebruik je een watchwinder?

Geplaatst op 12 oktober 2024 om 07:43 uur

Wanneer je in het bezit bent van één of meerdere automatische horloges, kun je niet zonder een goede watchwinder. De liefhebber van automatische horloges kent de watchwinder vast en zeker, maar we leggen graag het nut van de watchwinder nog eens uit voor diegene die nieuw is op dit gebied. Want waarvoor dient een watchwinder nu eigenlijk? Een goede watchwinder dient verschillende doelen, met als belangrijkste taak het opwinden van automatische horloges die niet gedragen worden. Een automatisch horloge, het woord zegt het al, wordt automatisch opgewonden wanneer je hem om de pols hebt. Dit komt door de bewegingen die jij met je pols maakt. Wanneer je een automatisch horloge niet draagt, kan het echter stil komen te staan en dit wil je te allen tijde voorkomen. Dit kan namelijk onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken. Bovendien wil je je automatische horloge niet steeds opnieuw hoeven instellen. Naast de belangrijke opwindfunctie biedt een goede watchwinder direct ook een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of horloges. Bovendien kan een watchwinder met een luxe uitstraling ook dienen als display voor jouw horloge. In dit artikel vertellen we je graag meer over een drietal watchwinders van kwaliteit, geschikt voor het opwinden van 1, 2 of 3 automatische horloges tegelijk.

De eerste watchwinder waar we je graag nader over informeren, is de Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather. Dit betreft een limited edition die gelimiteerd is op 250 stuks wereldwijd. De watchwinder is in zijn geheel in Nederland geassembleerd. Deze Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather is een model geschikt voor het opwinden van drie automatische horloges. De vormgeving van de watchwinder is strak en modern. Het exterieur van deze Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather is bekleed met groen leder, wat de watchwinder niet alleen een luxe uitstraling geeft, maar ook een geheel eigen karakter. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur, wat een heel mooi contrast biedt met de groene buitenkant. Dit model is verder afsluitbaar met een deurtje van protectieglas, waarmee je je automatische horloges bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De flexibele horlogehouders in de watchwinder zorgen ervoor dat vrijwel ieder formaat horloge perfect in de watchwinder past.

De basis van de Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather wordt gevormd door drie Swiss made motoren, die van absolute wereldkwaliteit zijn. Deze motoren zijn niet alleen betrouwbaar, maar daarnaast ook krachtig genoeg voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. Daarnaast staan deze motoren erom bekend zeer stil in gebruik te zijn. Je plaatst de Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather dan ook zonder problemen in ruimtes waar stilte gewenst is, zoals de studeerkamer of werkkamer. De watchwinder is bovendien voorzien van een modern veiligheidssysteem, waardoor de motor ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst wordt of juist verwijderd. De watchwinder kan worden ingesteld met het handige LCD scherm wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. De speciale ingebouwde LED verlichting zorgt voor een goed zicht op je horloges gedurende de gehele dag. De Benson Swiss Series Triple 3.20 Green Leather beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Een tweede watchwinder die we graag benoemen is afkomstig van het merk Orbita. Orbita staat zeer goed bekend en biedt dan ook watchwinders van topkwaliteit. De watchwinder waar we je meer over willen vertellen, is de Orbita Sparta Bold 2 Black W05527. Dit model is geschikt voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk. Deze specifieke watchwinder is een model dat eenvoudiger is vormgegeven, waardoor deze betaalbaar blijft, zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit. De Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 watchwinder is gemaakt van kunststof en uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model is ook in verschillende andere kleuren verkrijgbaar, zoals groen of rood. De watchwinder is verder voorzien van Swiss made motoren, waarmee je er zeker van kunt zijn dat jouw automatische horloges op efficiënte en veilige wijze van energie worden voorzien. De Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 watchwinder is compact vormgegeven en functioneert bovendien op batterij. Dit maakt dit model gemakkelijk mee te nemen op reis of naar kantoor. Daarnaast kun je er ook voor kiezen de watchwinder en jouw automatische horloges in een kluis op te bergen. De watchwinder beschikt over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Orbita is een zeer vooruitstrevend merk en biedt daarmee iets dat andere merken niet hebben. Orbita biedt namelijk niet alleen het programmable system, dat de opwinding van automatische horloges verzorgt door middel van rotatie, maar ook het zogenaamde Rotorwind system. Dit systeem is door Orbita zelf ontwikkeld en gepatenteerd en wind ieder type en merk automatisch horloge op door het zachtjes schudden van het horloge.

De derde en laatste watchwinder die we graag voor je uitlichten, is van het merk Swiss Kubik. Swiss Kubik biedt high-end watchwinders voorzien van Swiss made motoren. De watchwinders van het merk kenmerken zich daarnaast door de kubusvormige en compacte designs. De Swiss Kubik Startbox Black is een model dat afkomstig is uit de lijn met instapmodellen van het merk. Hiermee biedt Swiss Kubik betaalbare watchwinders in een eenvoudig design, die de best mogelijke wijze van opwinding bieden. Deze Swiss Kubik Startbox Black watchwinder is gemaakt van polyamide en uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder werkt op batterij en kan tot wel drie jaar op een set AA batterijen functioneren. Ook dit model kan door deze combinatie van eigenschappen prima in een kluis worden bewaard. De Swiss Kubik Startbox Black is tot slot voorzien van een overwind protectie, ter bescherming van jouw automatische horloge tegen overspanning. De Swiss Kubik Startbox Black is geschikt voor het opwinden van ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge.

Wij bieden in onze webshop een zeer uitgebreide collectie hoogwaardige watchwinders van uiteenlopende merken. Ook de drie hierboven genoemde modellen vind je bij ons in de webshop.

Wil je weten welke watchwinder het best past bij jou, je horloges en je budget? Wij helpen je graag verder! Met meer dan 18 jaar ervaring en als officieel dealer ben je bij ons aan het goede adres.