Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Waarvoor gebruik je een watchwinder?

Geplaatst op 11 april 2023 om 15:24 uur

De liefhebber van het automatische horloge is vast bekend met de populaire horlogeaccessoire die ze een watchwinder noemen. Zo niet, dan wordt het zeker tijd om hier meer over te weten te komen. Een watchwinder is namelijk een absoluut onmisbaar accessoire wanneer je één of meerdere automatische horloges in het bezit hebt. Een automatisch horloge functioneert namelijk op een andere wijze dan een quartz horloge of een mechanisch horloge. Waar een quartz horloge werkt op batterij, fungeert een mechanisch horloge door middel van handmatige opwinding. Een automatisch horloge echter, kan alleen functioneren door middel van de juiste beweging of handmatige opwinding via de kroon. Deze beweging wordt normaliter verzorgt door de beweging van jouw pols, zonder dat je daar zelf erg in hebt.

Bij een horloge met een automatisch uurwerk komt de hand van de vakman dan ook het meest duidelijk tot uiting, door de ingenieuze wijze waarop deze door middel van beweging kan functioneren. Veel liefhebbers van luxe horloges hebben hierdoor dan ook een voorkeur voor automatische horloges. Er zit echter ook een nadeel aan. Als je je horloge niet om de pols hebt, dan krijgt het ook niet de beweging die het nodig heeft. Op dat moment kun je de watchwinder inzetten. Wanneer je je horloge afdoet, plaats je hem in een hoogwaardige watchwinder. De watchwinder verzorgt dan de beweging die het horloge normaal gesproken door jouw eigen bewegingen krijgt. Hierdoor wordt het horloge toch opgewonden wanneer jij het niet draagt. Je voorkomt hiermee dat jouw automatische horloge stil komt te staan. Daarmee ben je ook eventuele onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave voor en voorkom je bovendien dat je je horloge steeds opnieuw zult moeten instellen. Beweging zorgt naast opwinding ook voor een optimale olieverdeling in het horloge. Door je automatische horloge in een watchwinder te plaatsen wanneer je het niet draagt, wordt deze olieverdeling direct ook geoptimaliseerd.

In de eerste plaats dient een watchwinder voor de bovengenoemde opwindfunctie. Daarnaast biedt een goede watchwinder echter direct ook een plek waar je je automatische horloge of je horlogeverzameling op veilige wijze kunt opbergen. Tenslotte wil je het beste voor jouw luxe horloges, om ervoor te zorgen dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Het is hiermee zeker ook belangrijk te kiezen voor kwaliteit wanneer je overgaat tot aanschaf van een watchwinder. Een hoogwaardige watchwinder zorgt tenslotte voor een opwinding die veilig is voor jouw automatische horloge(s) en biedt daarnaast een veilige opbergplaats. Met een watchwinder van kwaliteit kies je dan ook voor het behoud van jouw automatische horloge of horlogeverzameling. Voor de meeste liefhebbers en/of verzamelaar zal de uitstraling en het design van een watchwinder bovendien ook een belangrijke rol spelen. Er zijn dan ook veel verschillende watchwindermerken die watchwinders bieden met een luxe uitstraling en/of een uniek design. Hiermee kun je je horloges op gepaste wijze presenteren. Ook zijn er bijvoorbeeld verschillende watchwinders verkrijgbaar met een ingebouwde LED verlichting. Hiermee kun je jouw horloges verlichten, zodat ze extra mooi uitkomen en goed zichtbaar zijn in de watchwinder. Met een watchwinder met een fraai design en bijvoorbeeld een ingebouwde LED verlichting, bekleedt deze ook de functie van een display voor jouw horloge of horloges.

We benoemen graag een watchwinder geschikt voor het opwinden van een enkel horloge, die naast een perfecte wijze van opwinding ook een zeer fraaie display biedt voor jouw automatische horloge. We hebben het dan over een model watchwinder van het exclusieve merk Bernard Favre. Bernard Favre biedt watchwinders met een zeer uniek en elegant design, dat het hart van iedere liefhebber van automatische horloges zeker sneller zal doen kloppen. De Bernard Favre Planet Gold & White leather watchwinder is een zeer fraai voorbeeld van een watchwinder uit de collectie van Bernard Favre, die ervoor zal zorgen dat alle ogen op jouw horloge en watchwinder gericht zullen zijn. Deze Planet watchwinder van het merk is gemaakt van edelstaal. De voet van de watchwinder is bekleed met een hoge kwaliteit soort leder, in de kleur wit. Dit biedt een prachtig contrast met de goudkleurige ringen daarboven, waarin als stralend middelpunt het horloge geplaatst kan worden. Bij de watchwinder wordt een glazen stolp geleverd. Deze zorgt voor het puntje op de i, waarbij deze stolp het zeer luxe karakter van deze watchwinder benadrukt. Bovendien bied je je horloge de beste bescherming wanneer je de stolp over de watchwinder plaatst, omdat hierdoor vocht en stof geen kans krijgen. De watchwinder is voorzien van een high end Swiss made motor, die probleemloos ieder type en merk automatisch horloge van de benodigde energie voorziet. Dit gebeurt bovendien in stilte, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Doordat deze watchwinder is uitgerust met een speciale ingebouwde accu voor 100 dagen, kun je dit model desgewenst ook in een kluis bewaren. Opladen gaat gemakkelijk met behulp van de USB aansluiting en is mogelijk middels netstroom, PC of smartphone. De watchwinder wordt geleverd in een fraai lederen etui, wat het luxe gevoel dat bij deze watchwinder past benadrukt.

De Bernard Favre Planet Gold & White leather watchwinder is een exclusief voorbeeld van een watchwinder die alles biedt wat je maar kunt wensen voor jouw automatische horloge. Natuurlijk zijn er nog vele andere mooie merken waaruit je kunt kiezen, in verschillende prijsklassen. In ieder geval is jouw liefhebberij niet compleet zonder een goede watchwinder!