Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray

Geplaatst op 21 oktober 2023 om 08:00 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder voor jouw automatische horloges dan is er best wat keuze. Maar je moet goed nadenken wat voor jou belangrijk is. Wat heb je precies nodig voor jouw automatische horloges?

Wij zijn met onze webshops specifiek gericht op watchwinders. Als specialist op het gebied van deze horlogeaccessoire hebben wij meer dan 18 jaar ervaring. Wij bezoeken de specifieke merken, fabrieken en diverse horlogefairs om onze kennis en kunde op peil te houden. Dit is erg belangrijk, omdat we dan weten wat de innovaties zijn op gebied van techniek, functionaliteit en design.

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray

Maar waar moet je nu precies zoeken naar een goede watchwinder? Ons advies is om altijd te kopen bij een expert. Dit kan een juwelier zijn of een specialist op gebied van deze horlogeaccessoire.

In landen als bijvoorbeeld Zwitserland en Duitsland zijn tal van hoogwaardige merken te vinden met het Swiss made of German made label. Deze modellen zijn van topkwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze modellen zitten echter vaak wel in een hogere prijsklasse. Dan zijn er de zeer goedkope watchwinders uit bijvoorbeeld Azië, deze modellen zijn veel lager geprijsd, maar niet altijd van de gewenste kwaliteit.

Wanneer je een watchwinder zoekt met een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding zijn er echter ook verschillende mooie merken die je zeker aan zullen spreken. Een voorbeeld van zo’n merk is het merk Paul Design. Paul Design is een merk uit het Verenigd Koninkrijk, met watchwinders die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Ook hier in Nederland kun je daarnaast zeer goed terecht voor een model van uitstekende kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs.

Het vooruitstrevende merk Benson biedt in dit kader een zeer uitgebreide en fraaie collectie watchwinders, waar vrijwel iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges wel een passend model zal kunnen vinden. Zo vind je bijvoorbeeld in de Benson Black Series zeer luxe modellen met een handige extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting en powerwinding functie. Deze watchwinders zijn voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. In de Swiss Series van Benson zien we modellen met een moderne uitstraling, voorzien van de welbekende Swiss made motoren. Naast deze twee series zijn er nog veel meer mogelijkheden binnen de collectie van Benson, ook wat betreft de capaciteit van de watchwinders.

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een serie watchwinders van Benson, die compact zijn vormgegeven en van aluminium zijn gemaakt. De Benson Compact Aluminium watchwinders zijn net vers van de pers en een waardevolle aanvulling te noemen aan de toch al uitgebreide en gevarieerde collectie van Benson. Deze modellen hebben een kubusvormig design en zijn bovendien zeer handzaam. Doordat de watchwinders zijn gemaakt van aluminium, zijn ze niet alleen duurzaam, maar ook licht in gewicht. We vertellen je graag meer over een specifiek model uit de Benson Compact Aluminium serie, namelijk de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray. Deze watchwinder is uiteraard ook gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur donkergrijs. Naast dit model is ditzelfde model ook verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, zwart, wit en blauw. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur, waardoor het automatisch horloge extra in het oog springt. Door de speciale ingebouwde LED verlichting zet je je horloge desgewenst nog eens extra in de schijnwerpers. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray is uitgerust met een handige flexibele horlogehouder. Dit zorgt ervoor dat vrijwel ieder formaat horloge zonder problemen in de watchwinder geplaatst kan worden. Je hoeft hierbij dan ook niet bang te zijn voor krasjes of andere onnodige beschadigingen van je automatische horloge.

De solide basis van de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray wordt gevormd door een Japanse motor van zeer goede kwaliteit. Deze motor verzorgt moeiteloos de opwinding van ieder type en merk automatisch horloge, ook als het een zeer zwaar horloge is. Bovendien staan deze motoren erom bekend energiezuinig en daarmee duurzaam te zijn. Tot slot doet de motor zijn werk in stilte. Hierdoor kun je de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray prima op plekken zetten waar stilte gewenst is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de werkkamer of de slaapkamer. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray biedt verder de programma’s CW, CC en Alt. Uiteraard beschikt de watchwinder ook over een overwind protectie, zodat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van je automatische horloge. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray is werkzaam met behulp van een adapter, maar kan ook op batterijen functioneren. Zo kan dit model tot wel 6 à 9 maanden functioneren op een enkele set batterijen. Dit verhoogt niet alleen het gebruikerscomfort van de modellen doordat je er nauwelijks omkijken naar hebt, maar maakt het daarnaast ook mogelijk de watchwinder en daarmee jouw luxe horloge in een kluis te plaatsen. Al met al is de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray een watchwinder die een zeer doeltreffende en veilige wijze van opwinding verzorgt voor ieder automatisch horloge. In combinatie met het fraaie en moderne design en de aantrekkelijke prijs, is deze watchwinder voor iedere liefhebber van automatische horloges absoluut een uitstekende keuze te noemen.

Wanneer je graag de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray wilt bestellen, kan dit gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Omdat wij vrijwel de gehele collectie van Benson op voorraad hebben, is je bestelling lekker snel in huis! Wanneer je een passend advies wenst over welke watchwinder het beste bij jou en je automatische horloge of horloges past, helpen wij je bovendien graag verder.

Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder

Geplaatst op 2 oktober 2023 om 14:54 uur

In onze collectie watchwinders hebben we veel verschillende merken, modellen en kleuren. Maar grotere watchwinders voor bijvoorbeeld 12 of 16 horloges zijn er niet zoveel. Vooral niet modellen die van uitstekende kwaliteit zijn. Kijk je op Ebay, Amazon of Bol.com dan zie je modellen van B-merken die kwalitatief niet in de schaduw mogen staan van bekende merken zoals Benson, Paul Design, Orbita en Swiss Kubik. Bekijk dus eerst goed wat je koopt, want bij watchwinders is het vaak dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is.

Een fraaie verzameling automatische horloges verdient een passende stijlvolle watchwinder. Natuurlijk wil je in eerste instantie dat de watchwinder jouw automatische horloges op doeltreffende en vooral ook veilige wijze van energie voorziet. Daarnaast dient een watchwinder voor een verzameling automatische horloges echter ook als veilige opbergplaats en in veel gevallen is het een elegante manier om jouw automatische horloges in te kunnen presenteren.

Wanneer je dan ook een watchwinder gaat aanschaffen om jouw verzameling in te kunnen opwinden, opbergen en presenteren, zal je zeker kijken naar de uitstraling van de watchwinder. Er zijn veel watchwinders op de markt met een luxe uitstraling die een waar compliment te noemen zijn voor jouw verzameling. Daarbij zijn watchwinders die in de hoogste prijsklasse vallen, maar zeker ook watchwinders die zeer betaalbaar zijn. Voor een hoogwaardige watchwinder tegen een aantrekkelijke prijs kun je zeer goed terecht bij het innovatieve merk Paul Design.

Paul Design biedt watchwinders met een uiterst luxe uitstraling, die zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn veel watchwinders van het merk van alle gemakken voorzien, zoals een handige extra opbergruimte of een ingebouwde LED verlichting. De collectie van Paul Design herbergt naast de zeer luxe watchwinders, ook meer basic modellen. Daarnaast biedt het merk ook wat capaciteit betreft diversiteit, waardoor Paul Design absoluut een merk te noemen is dat geschikt is voor een breed publiek van horlogeliefhebbers.

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een Paul Design watchwinder die speciaal geschikt is voor de echte verzamelaar. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 12 horloges! De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder biedt namelijk ruimte voor het opwinden van maar liefst 12 automatische horloges tegelijk, waarmee je een ruime verzameling automatische horloges tegelijkertijd van de benodigde energie kunt voorzien. Dit uiterst fraaie model van Paul Design is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur Black Apricot. Deze kleurstelling geeft de watchwinder een geheel eigen identiteit en maakt deze uniek. De watchwinder is verder voorzien van een glazen deurtje, dat bovendien is af te sluiten met een high-end vingerprint slot. Dit maakt deze watchwinder zeer veilig. Niet alleen bescherm je je horloges door het deurtje tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof, daarnaast ben jij ook daadwerkelijk de enige die bij je horloges kan komen. Dit speciale en moderne slot is een mooi voorbeeld van de vooruitstrevende bedrijfsgeest van Paul Design. De watchwinder is verder uitgerust met Japanse motoren. Deze motoren zijn afkomstig van het merk Mabuchi en van zeer goede kwaliteit. Met motoren van dit kaliber als basis, kun je er altijd van op aan dat je op je watchwinder kunt rekenen. Dit zorgt ervoor dat je met dit model van Paul Design nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je automatische horloges.

De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder is in zijn geheel instelbaar. Dit betekent dat je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag voor ieder horloge apart kunt bepalen. Het instellen van de watchwinder is bovendien zeer gebruiksvriendelijk doordat de watchwinder is voorzien van een handig touchscreen. Een ander voorbeeld van het hoge gebruikerscomfort dat deze watchwinder te bieden heeft, is de meegeleverde afstandsbediening. Een mooie extra van de watchwinder is daarnaast de ingebouwde LED verlichting. Hiermee zet je desgewenst jouw automatische horloges in de schijnwerpers, waarmee jouw watchwinder en horlogeverzameling alle ogen zullen weten te trekken. Verder biedt de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, waarmee jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik. De energievoorziening van de watchwinder zelf verloopt middels netstroom, met behulp van een adapter. Kortom, met de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot kies je voor een watchwinder met een chique uitstraling, die ook op technisch gebied alles te bieden heeft wat je nodig hebt om jouw automatische horloges van energie te voorzien. Bovendien zul je door de mooie extra’s heel veel plezier beleven aan je nieuwe watchwinder. Jouw verzameling automatische horloges wordt hiermee zeer fraai gepresenteerd en is altijd veilig opgeborgen in dit high-end model van Paul Design.

Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder

Je bestelt de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder gemakkelijk, veilig en snel bij ons in de webshop. Je doet dit bovendien altijd met een gerust gevoel, want wij zijn officieel dealer van het merk Paul Design. We leveren de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot met 2 jaar garantie, handleiding en afstandsbediening goed verpakt bij je thuis. Naast de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot bieden wij nog vele andere mooie modellen van dit merk. Betalen kan bij ons met verschillende veilige betaalwijzen, zoals iDeal, Paypal, creditcard en met gewone bankoverschrijving. Bij vragen of een gewenst passend advies staan wij altijd voor je klaar! Neem nu een kijkje bij ons in de webshop en bekijk ons fraaie aanbod Paul Design watchwinders. Er is er altijd één verkrijgbaar die past bij jou en je horlogeverzameling!

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Geplaatst op 29 september 2023 om 14:25 uur

Wanneer je voor het eerst een automatisch horloge aanschaft, hoort daar eigenlijk direct een andere aankoop bij. Een automatisch horloge is namelijk voorzien van een automatisch uurwerk, dat geen batterij nodig heeft om te kunnen functioneren. Een automatisch uurwerk heeft enkel beweging nodig om te kunnen functioneren.

Wanneer je een automatisch horloge om de pols hebt wordt dit horloge vanzelf opgewonden door de natuurlijke beweging van de pols. Op dit moment is dit ideaal en heb je er geen omkijken naar. Wanneer het horloge niet wordt gedragen, is er echter risico op stilstand van je automatische horloge. Dit is een risico dat je wilt minimaliseren. Een automatisch horloge dat stil komt te staan, kan namelijk een minder nauwkeurige tijdsweergave bieden. Bovendien is het natuurlijk niet gewenst dat je je automatische horloge steeds opnieuw moet instellen wat betreft tijdsweergave en bijvoorbeeld datumaanduiding, GMT of maanfase indicatie.

Om te zorgen dat jouw automatische horloge ook wordt opgewonden wanneer je het niet om de pols hebt, kies je voor een hoogwaardige watchwinder. Een watchwinder van goede kwaliteit biedt jouw automatische horloge namelijk de juiste wijze van opwinding wanneer deze niet gedragen wordt, door de bewegingen van de pols te simuleren. Hiermee wordt bovendien de olie in het uurwerk van het horloge direct ook op de meest optimale wijze verdeeld, wat de levensduur van jouw horloge ten goede komt.

Bij de aanschaf van een watchwinder wil je natuurlijk net zo secuur en zorgvuldig te werk gaan als wanneer je dat doet wanneer je je luxe automatische horloge uitzoekt. Tenslotte is het belangrijk dat de opwinding van jouw automatische horloge op juiste en veilige wijze verzorgd wordt. Met een Zwitserse watchwinder zit je wat dat betreft altijd goed. Swiss made watchwinders staan wereldwijd bekend als zijnde het neusje van de zalm. Het is hierbij overigens niet altijd nodig heel diep in de buidel te tasten voor een Swiss made watchwinder. Een gerenommeerd Zwitsers merk dat wereldwijd zeer goed bekend staat, is het merk Swiss Kubik.

Swiss Kubik biedt naast uitgebreide en zeer luxe ogende watchwinders ook modellen die wat eenvoudiger zijn. Deze zijn zeer goed betaalbaar en doen wat betreft kwaliteit uiteraard niet onder voor de luxere modellen. Deze zogenaamde instapmodellen (vroeger de ABS watchwinders) bieden geen toeters en bellen, maar wel een doeltreffende en milde wijze van opwinding. Wij nemen voor dit artikel graag de Swiss Kubik Startbox blue als voorbeeld.

Deze Swiss Kubik Startbox blue watchwinder is gemaakt van polyamide en uitgevoerd in een levendige kleur blauw. Naast deze kleur kun je bij dit model ook kiezen voor de kleuren aqua, rood, oranje, zwart, grijs en brons. Hiermee is er altijd een passende Swiss Kubik startbox voor jou beschikbaar. De watchwinder is geschikt voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge. Uiteraard is dit model voorzien van een Swiss made motor, die verschillende belangrijke voordelen te bieden heeft. Allereerst zijn Zwitserse motoren zeer betrouwbaar, je zult dus altijd op je watchwinder kunnen rekenen. Daarnaast zijn ze energiezuinig, zo kan dit model van Swiss Kubik tot wel 3 jaar functioneren op een set AA batterijen. Tot slot is de motor geluidsarm, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Door de werking van de Swiss Kubik Startbox blue watchwinder op batterijen in combinatie met het compacte formaat, is deze gemakkelijk mee te nemen. Zo neem je je watchwinder en horloge indien gewenst probleemloos mee naar kantoor of op (zaken)reis. Ook het plaatsen in een kluis is met deze eigenschappen een zeer goede optie.

De Swiss Kubik startbox blue is voorzien van een overwind protectie. Swiss Kubik biedt daarnaast een aantal mogelijkheden om deze watchwinder wanneer gewenst verder uit te breiden. Zo kun je een ook losse kleinere horlogehouders bestellen voor bijvoorbeeld dameshorloges of herenhorloges met een kleine omvang.

Kortom, de Swiss Kubik Startbox blue watchwinder biedt alles wat jij als horlogeliefhebber nodig hebt om jouw horloge de juist verzorging te kunnen bieden. Je kiest met dit model voor een high-end watchwinder in een eenvoudig design, tegen een aantrekkelijke prijs. Je bestelt jouw nieuwe Swiss Kubik Startbox blue gemakkelijk, veilig en snel bij ons in de webshop.

Wij helpen jou met onze ervaring bovendien graag met een antwoord op je vragen, of een passend advies. Betalen kan bij ons met verschillende veilige betaalwijzen, zoals creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving, waardoor je jouw bestelling altijd met een goed gevoel plaatst. Daarbij worden de Swiss Kubik watchwinders geleverd met een garantie van maar liefst 3 jaar, wat het vertrouwen in de producten van het merk nog eens extra benadrukt.

Welke watchwinder is het beste voor mijn Tag Heuer horloge?

Geplaatst op 19 september 2023 om 19:40 uur

Er zijn watchwinders verkrijgbaar voor vele mooie horlogemerken, die niet alleen kwaliteit bieden, maar ook designs waar met hart en ziel en oog voor detail aan is gewerkt. Voor een luxe horloge wil je tenslotte niet alleen uit technisch oogpunt, maar ook in esthetisch opzicht het neusje van de zalm op dit gebied.

Mooie horloges van merken als Rolex, Breitling of Tag Heuer verdienen een watchwinder die ze niet alleen de beste wijze van opwinding biedt, maar ze ook extra mooi doet uitkomen. Wil jij weten welke watchwinder het beste is voor jouw luxe horloge van bijvoorbeeld het exclusieve merk Tag Heuer? Dan is dit het artikel voor jou!

Afhankelijk van hoeveel horloges je wilt kunnen opwinden, bieden we jou hiervoor verschillende mooie opties in onze webshop. Wij hebben een ruim assortiment watchwinders in onze collectie van hoge kwaliteit. We hebben er hiervan drie voor je geselecteerd, waarmee je jouw Tag Heuer horloge of je verzameling horloges zonder problemen van energie kunt voorzien.

De eerste watchwinder die hiervoor uitermate geschikt is, is een watchwinder van het merk Bernard Favre. Bernard Favre biedt fantastische en unieke designs, die op zichzelf al een lust voor het oog zijn. Zo is de Bernard Favre Planet Black watchwinder een zeer luxe model. Deze watchwinder is voorzien van een Swiss made motor, die ieder type of merk automatisch horloge op de juiste wijze van energie kan voorzien. De watchwinder is gemaakt van edelstaal PVD en in zijn geheel uitgevoerd in mat zwart. Wanneer je jouw Tag Heuer horloge in de watchwinder plaatst, draait deze tijdens het opwindproces om zijn eigen as. Dit is een uitermate fascinerend gezicht. De luxe glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden maakt het helemaal af. Het biedt daarnaast bovendien ook bescherming tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Wanneer je je watchwinder en je Tag Heuer horloge graag wilt kunnen meenemen op reis, of in een kluis wilt plaatsen, is de Bernard Favre Planet Black watchwinder ook perfect geschikt. De watchwinder is namelijk voorzien van een ingebouwde accu, die tot wel 100 dagen kan functioneren. Opladen van de watchwinder kan middels netstroom, PC of smartphone, met behulp van de handige USB aansluiting. De speciale LED indicator geeft de status van de watchwinder weer. Deze watchwinder van Bernard Favre biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Wanneer je een echte eyecatcher zoekt voor het opwinden van jouw Tag Heuer horloge, is deze watchwinder van Bernard Favre absoluut een uitstekende keuze. De watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe lederen etui.

De tweede watchwinder die we je zeker aanraden voor je Tag Heuer horloge, is van het merk Benson. Het gaat dan specifiek om de Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather. Het betreft een special edition, waardoor deze watchwinder extra bijzonder is. De watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijkertijd. Met het groene lederen exterieur is deze watchwinder een plaatje om te zien. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een zachte zwarte stof. Dit benadrukt het luxe karakter van de watchwinder en biedt bovendien bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. De watchwinder is bovendien afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas. Benson maakt gebruik van flexibele horlogehouders, waardoor vrijwel ieder formaat horloge feilloos in de houders past. De Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather is voorzien van Swiss made motoren. Met deze motoren weet je zeker dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Bovendien doen ze hun werk in stilte, waardoor je deze watchwinder ook prima op plaatsen kunt neerzetten waar stilte gewenst is, zoals op de slaapkamer of op kantoor. Het speciale veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst of verwijderd wordt. Met het moderne LCD scherm stel je per rotor afzonderlijk gemakkelijk en eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. De ingebouwde LED verlichting zet jouw horloges desgewenst letterlijk in de spotlight. Tot slot biedt de Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Met deze watchwinder van Benson kies je voor een model dat zeer gebruiksvriendelijk is en eigenlijk  alles biedt dat de liefhebber van mooie automatische horloges maar te wensen heeft. Wij leveren deze watchwinder met de ruime garantietermijn van maar liefst 3 jaar, een duidelijke handleiding en een certificaat.

De derde watchwinder die ideaal is voor jouw Tag Heuer horloge en daarnaast de ruimte biedt voor een gehele verzameling automatische horloges, is de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van maar liefst 12 horloges tegelijk. Het design is zeer luxe, de watchwinder is dan ook een echte blikvanger. Dit model van Paul Design is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd van bijzonder mooi hout. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur, wat een erg mooi contrast biedt met het exterieur. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door hoogwaardige motoren van het Japanse merk Mabuchi. Deze motoren zijn uiterst krachtig en daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik. Het handige touchscreen zorgt ervoor dat je de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge afzonderlijk gemakkelijk kunt instellen. Met de ingebouwde LED verlichting zet je jouw horloges letterlijk in de spotlight. Voor een optimaal veilig gevoel biedt deze watchwinder een uiterst modern vingerprint slot, waarmee je zeker bent dat jij de enige bent die bij je horloges kan komen. Met het innovatieve touchscreen kun je voor ieder horloge apart de instellingen wijzigen wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. Op deze manier krijgt elk horloge de meest ideale wijze van opwinding. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De Paul Design Gentlemen 12 Macassar is niet zomaar een watchwinder voor jouw horlogeverzameling. Het dient direct ook als een luxe display, waardoor alle ogen op jouw horloges gericht zullen zijn. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en afstandsbediening.

Jouw Tag Heuer horloge zal met iedere genoemde watchwinder op perfecte wijze van energie kunnen worden voorzien. Daarnaast bied je jouw horloge een veilige en stijlvolle opbergplaats. Bekijk de watchwinders nu bij ons in de webshop en maak je keuze!

Tips bij aankoop van een watchwinder

Geplaatst op 9 september 2023 om 14:10 uur

Ben jij een fan van automatische horloges? Vind je het ook vervelend als jouw automatische horloge weer eens stilstaat, waarschijnlijk omdat je een ander automatisch horloge hebt gedragen? Als je beide vragen positief kan beantwoorden dan is een watchwinder een absolute “must have” voor jou. Deze horlogeaccessoire lost het probleem van stilstand van jouw automatische horloges eenvoudig op. Maar wat is een watchwinder en wat doet deze precies? Welke merken zijn het beste? Waarop moet je letten bij aankoop en is een watchwinder gevaarlijk voor een automatisch horloge? Wij geven je antwoord op deze bovenstaande vragen in het onderstaande artikel.

Wat is een watchwinder?

Als je op straat aan 100 mensen vraagt wat een watchwinder is dan krijg je waarschijnlijk van 95 mensen het antwoord dat ze geen idee hebben. En dat is logisch, want deze horlogeaccessoire is eigenlijk niet zo heel bekend, vooral niet onder mensen die geen horloge hebben of alleen een quartz horloge dragen. Toch is deze horlogeaccessoire onder fans van automatische horloges erg bekend. Echter zijn automatische horloges vaak aanzienlijk duurder dan quartz horloges. Merken als Rolex, Omega, Breitling, IWC, Panerai en Oris produceren voornamelijk automatische horloges. En als je weleens van één of meerdere van deze horlogemerken hebt gehoord dan weet je ook dat de horloges van deze merken niet goedkoop zijn. Liefhebbers van horloges zullen vaak één of meerdere automatische horloges in hun bezit hebben en waarschijnlijk ook een watchwinder. Deze accessoire is ontzettend belangrijk voor automatische horloges. Het belang wordt vaak onderschat. In het vervolg zullen we uitleggen waarom.

Wat doet een watchwinder?

Een automatisch horloge verkrijgt energie door het bewegen van het horloge. De beweging wordt door de rotor omgezet in spanning op een veer in het uurwerk. Wanneer deze veer ontspant dan begint het horloge te lopen. Er zit geen batterij in een automatisch horloge. Het uurwerk is volledig automatisch en kan ook opgewonden worden door middel van draaiing aan de kroon. Hiermee wind je het uurwerk handmatig op. Dit doe je bijvoorbeeld als het horloge even stil heeft gestaan.

Waarom heb je dan een watchwinder nodig? Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat één of meer automatische horloges in beweging blijven, door middel van rotatie in de watchwinder. Hierdoor blijft de energie in het uurwerk behouden en blijven de horloges dus lopen. Dit heeft een paar grote voordelen. Ten eerste zijn de horloges in de watchwinder altijd gereed om direct te dragen. De tijd, datum en eventuele andere functies staan direct goed. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook voorkomt het risico’s op beschadigingen aan het horloge wanneer je het telkens opnieuw moet instellen. Ten tweede zorgt een watchwinder ervoor dat het automatische horloge op een rustige wijze in beweging blijft. Hierdoor blijven de mechanische onderdelen in beweging en wordt de olie in het uurwerk mooi over deze onderdelen verdeeld. Dit komt ten goede aan de duurzaamheid van de automatische horloges waardoor je er langer van kan genieten. Ten derde kan je de automatische horloges goed opbergen in deze horlogeaccessoire, waardoor ze veilig opgeborgen zijn. Immers, horloges blootstellen aan stof, kinderhandjes en vocht is nooit een goed idee. Deze combinatie van voordelen maakt de watchwinder een horlogeaccessoire die je moet gebruiken als je het beste wilt voor jouw automatische horloges.

Een watchwinder draait de automatische horloges rond. Dit gebeurt op een rustige wijze waarbij het horloge goed bevestigt zit op een horlogehouder die vervolgens wordt vastgeklikt in de watchwinder. Elk horloge kan je naar keuze een gewenste richting en aantal omwentelingen per dag laten ronddraaien. De meeste automatische horloges verkrijgen energie wanneer deze rechtsom (met de klok mee) op 900 TPD (turns per day) ronddraaien. Echter zijn er ook horloges die bijvoorbeeld linksom op 600 TPD energie verkrijgen. Een goede watchwinder biedt de mogelijkheid om de draairichting en het aantal omwentelingen per dag (oftwel TPD) te kiezen per individueel horloge. Hierdoor krijgt elk horloge precies de benodigde energie.

Een watchwinder simuleert als het ware gewone polsbeweging alsof je het horloge zelf zou dragen. Dit is de meest veilige en optimale wijze om een automatisch horloge van energie te voorzien.  

Welke watchwinder merken zijn het beste?

Wanneer je een goede watchwinder wilt kopen voor jouw automatische horloges dan moet je wel weten waarop je moet letten. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een bekend merk omdat dit de beste kwaliteit en veiligheid voor jouw horloges biedt. Wij hebben al jarenlang ervaring met merken zoals Benson, Swiss Kubik, Bernard Favre, Paul Design, RDI en Heisse & Söhne. Deze merken zijn een goed voorbeeld van merken die we je aanraden als je op zoek bent naar een goede watchwinder waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Deze merken investeren in design, innovaties, techniek en gebruikscomfort. Elk merk heeft haar eigen voordelen ten opzichte van andere merken. Maar over het algemeen kan je bij bovenstaande merken probleemloos slagen voor een uitstekende watchwinder.

Het Nederlandse merk Benson produceert al ruim 18 jaar watchwinders van een ontzettend goede kwaliteit. Deze horlogeaccessoires voldoen aan de hoogste normen en zijn ook betaalbaar. Deze combinatie maakt de Benson watchwinders uniek en een erg goede keuze.

Swiss Kubik is een Zwitsers merk dat compacte watchwinders produceert met Swiss made techniek. Deze techniek is zeer goed maar de modellen zijn niet goedkoop. Het grote voordeel van Swiss Kubik is dat de watchwinders tot wel 3 jaar functioneren op één set batterijen. Hierdoor zijn deze horlogeaccessoires dus uitermate geschikt om in een kluis te plaatsen of mee te nemen op reis.

Bernard Favre is een bijzonder merk, dat ook uit Zwitserland afkomstig is. Dit watchwinder merk heeft een unieke wijze van opwinding, namelijk door draaiing om haar as. Niet alleen is dit een prachtige aanblik, het is ook effectief. De Bernard Favre watchwinders vallen in het hogere segment door de unieke wijze van opwinding, het luxe design en de prachtige materialen.

Het merk Paul Design komt uit het Verenigd Koninkrijk. Dit merk produceert net als Benson watchwinders van een uitstekende kwaliteit tegen relatief betaalbare prijzen. Waar Benson een meer modern design heeft zijn de Paul Design watchwinders iets meer klassiek vormgegeven. Wel beschikken de Paul Design modellen over de nieuwste techniek en functionaliteit.

Een ander Zwitsers merk is RDI. Dit is een relatief nieuw en klein merk, maar zeker een interessante optie wanneer je een goede watchwinder zoekt voor jouw automatische horloges. RDI heeft Swiss made techniek en luxere designs. Het voordeel van RDI is dat je absoluut top kwaliteit in huis haalt.

Heisse & Söhne is afkomstig uit Duitsland en biedt een ruime collectie van fraaie watchwinders. De motoren zijn Japans en zijn prima geschikt voor het opwinden van elk automatisch horloge. Interessant is dat Heisse & Söhne net zoals Benson een ruime collectie heeft van verschillende capaciteiten, designs en kleuren. Hierdoor vind je altijd een geschikte watchwinder bij dit merk.

Welk merk uit het bovenstaande rijtje je ook koopt, je zit altijd goed omdat deze merken een uitstekende reputatie hebben en veel tijd, moeite en geld investeren om hun producten te verbeteren.

Waarop moet letten bij aankoop van een watchwinder?

Als specialist in watchwinders voor meer dan 17 jaar adviseren wij altijd om te kiezen voor een bekend merk dat actief is qua innovatie, design, upgrades en een goede reputatie heeft. Merken zoals Benson, Swiss Kubik, Bernard Favre en Paul Design zijn dergelijke merken.

Daarnaast moet je goed kijken wat past bij jouw horlogecollectie en budget. Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ook zijn er grote verschillen in prijs. Deze verschillen worden voornamelijk bepaald door merkbeleving, type motoren en de capaciteit. Een goede watchwinder hoeft helemaal niet duur te zijn. Een goedkope watchwinder hoeft ook niet persé slecht te zijn. Echter zijn wij wel van mening dat een goede watchwinder voor 1 horloge minimaal 200 a 250 euro kost. Goedkopere modellen hebben meestal een minder goede motor, minder functies en worden veelal niet verkocht door professionals met veel kennis van deze horlogeaccessoires.

Het is uiteraard belangrijk dat je de watchwinder kunt instellen naar de vereisten van het specifieke automatische horloge. Met andere woorden, dat je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan bepalen per individueel horloge. Hiermee kan je namelijk elk horloge probleemloos voorzien van voldoende energie. Op internet zijn er verschillende databases van horlogemerken met daarin voor individuele horloges de draairichting en TPD (turns per day). Dit is erg handig omdat je op deze wijze de watchwinder exact kan instellen naar de behoeften van jouw horloges.

Als laatste tip adviseren wij je om deze horlogeaccessoire altijd bij een expert te kopen. Een watchwinder is niet goedkoop en je wilt hem zo goed mogelijk benutten voor de energievoorziening van jouw automatische horloges. Daarom kan een expert jou van goed advies voorzien zodat je de beste keuze maakt. Daarnaast zal een expert op gebied van watchwinders ook zeker officieel dealer zijn waarbij je diverse zekerheden hebt als klant. Bijvoorbeeld duidelijke garantie, reparatiemogelijkheden en snelle service.

Is een watchwinder gevaarlijk voor automatische horloges?

Een watchwinder windt automatische horloges op door ze te laten ronddraaien. Dit is een gecontroleerde beweging op een hele matige snelheid. De draaiing bootst het normale dragen van een horloge om de pols na. Het opwinden van een automatisch horloge is derhalve volledig veilig en komt zelfs ten goede van de duurzaamheid en accuratesse van het horloge.

Een watchwinder is dus een absoluut veilige accessoire voor automatische horloges, echter moeten we uiteraard wel zeggen dat de kwaliteit, functionaliteit en afwerking van deze horlogeaccessoire ook een rol spelen. Er zijn watchwinders verkrijgbaar van Chinese herkomst die veelal worden verkocht via dubieuze handelaren, platforms als Amazon en juweliers die geen kennis hebben van deze horlogeaccessoire. Deze modellen hebben niet de hoge standaard die bovenstaande merken wel bieden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Chinese motoren en essentiële functies ontbreken. Hierdoor loop je de kans dat een horloge beschadigd raakt door teveel en slechte opwinding. Wij adviseren daarom altijd om een watchwinder van een bekend merk te kopen. Goedkoop is vaak duurkoop!

Vooral wanneer je een horloge van Rolex, IWC, Breitling, Omega, Tag Heuer, Panerai of Oris hebt dan kies je toch voor een goede horlogeaccessoire en bespaar je hier niet op?! Kies voor kwaliteit en een goed verkooppunt waardoor je jarenlang plezier hebt van je watchwinder en duidelijke garantie en service ontvangt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede watchwinder voor jouw automatische horloges? Kies dan voor een bekend merk met duidelijke garantie en service. Kies voor een model dat beide richtingen opwindt en instelbaar is qua aantal omwentelingen per dag. Bespaar niet op een watchwinder want dit apparaat draait dag en nacht om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloges direct gereed zijn om te dragen. Je zal een goede watchwinder gaan waarderen en na aankoop niet meer zonder willen.

Heb je advies nodig bij aankoop? Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Als officieel dealer met meer dan 17 jaar ervaring zijn we je graag van dienst.