Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Welke watchwinder is het beste voor een Omega horloge?

Geplaatst op 23 november 2023 om 14:49 uur

Op gebied van horloges is niet alleen de keuze enorm wat betreft luxe horloges, maar ook wanneer we kijken naar de watchwinder die onlosmakelijk verbonden is met het automatische horloge is er veel mogelijk. Een automatisch horloge heeft beweging nodig om te kunnen functioneren. Waar dat vanzelf gaat wanneer het horloge gedragen wordt door de natuurlijke beweging van de pols, heeft het horloge hier hulp bij nodig wanneer het niet gedragen wordt. Dit is waar een goede watchwinder voor dient. Deze simuleert de beweging die de pols normaliter maakt waardoor het horloge niet stil komt te staan. Daarnaast biedt een goede watchwinder een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of horloges en dient het soms zelfs als display. Maar wanneer je een goede watchwinder wilt aanschaffen voor een uiterst luxe horloge als dat van het merk Omega, wat is dan een goede keuze? Je wilt tenslotte het beste voor jouw luxe Omega horloges. Er zijn meerdere watchwinders die perfect geschikt zijn voor jouw Omega horloges. Wij bieden je graag een paar voorbeelden van watchwinders die jou op dat gebied het beste van het beste bieden.

Een eerste watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is van het merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat wereldwijd bekend als gerenommeerd merk en biedt op dit gebied dan ook het neusje van de zalm. Binnen de collectie van Swiss Kubik is er de keuze tussen meer luxe modellen en instapmodellen die wel een perfecte opwinding bieden, maar tegelijkertijd ook betaalbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n instapmodel van Swiss Kubik is de Swiss Kubik Startbox Gray. Deze watchwinder is klein van stuk en gemaakt van polyamide. Door de compacte vormgeving past deze watchwinder vrijwel overal. Bovendien is deze werkzaam op batterijen, waardoor je de watchwinder indien gewenst ook in een kluis kunt bewaren. Dit specifieke instapmodel is grijs van kleur, maar Swiss Kubik biedt hetzelfde model ook in verschillende andere kleuren, zoals rood, oranje en blauw. De Swiss Kubik Startbox Gray is uitgerust met een Swiss made motor. Deze motoren hebben verschillende eigenschappen waardoor ze een hoog gebruikerscomfort bieden. Zo zijn ze natuurlijk betrouwbaar, maar daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik. Met deze watchwinder van Swiss Kubik voorzie je jouw Omega horloge op efficiënte en veilige wijze van energie. De Swiss Kubik Startbox Gray is verkrijgbaar in onze webshop en wordt geleverd met de brede garantietermijn van maar liefst 3 jaar.

Een tweede watchwinder die zeer geschikt is voor de opwinding van jouw Omega horloges, is de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Deze watchwinder is speciaal geschikt voor de liefhebber met meerdere luxe horloges. Zo biedt dit model van Paul Design de ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges. Daarnaast voorziet deze watchwinder echter ook in een extra opbergruimte voor nog eens 6 horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en geheel zwart van kleur. Aan de binnenkant is dit model voorzien van een zachte stof, ter bescherming van je horloges. De watchwinder is verder afsluitbaar. Aan de voorkant sluit deze met het glazen deurtje en aan de bovenkant met een luxe deksel. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van hoogwaardige Japanse Mabuchi motoren, die ieder type en merk automatisch horloge van energie kunnen voorzien. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunnen worden ingesteld met behulp van het handige touchscreen. Het is bovendien mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, zodat ieder individueel horloge exact de juiste wijze van opwinding krijgt. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een extra mooi zicht op jouw horloges. Dit maakt deze watchwinder bovendien perfect geschikt als display voor jouw verzameling. Verder biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt. De overwind protectie zorgt ervoor dat jouw horloges beschermd zijn tegen overspanning. Deze watchwinder kun je eveneens bij ons in de webshop bestellen en wordt geleverd met 2 jaar garantie en een handige afstandsbediening!

Het derde en laatste model watchwinder dat we zeker aanraden voor jouw Omega horloge(s), is van het merk Benson. De Benson Black Series 4.16.CF behoort tot de meest luxe lijn van dit merk en biedt dan ook een hoge mate van gebruikscomfort. Dit model is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Aan de binnenkant is dit model voorzien van een speciaal soft velvet, dat jouw horloges beschermt tegen krasjes of andere beschadigingen. Doordat de watchwinder afsluitbaar is, hou je bovendien schadelijke invloeden van buitenaf bij je horloges vandaan. Aan de voorkant is de watchwinder afsluitbaar met het glazen deurtje. Aan de bovenkant is de watchwinder voorzien van een luxe soft-close deksel. Daaronder bevindt zich een mooie extra, namelijk een handige opbergruimte voor maar liefst drie andere horloges. Natuurlijk kun je deze opbergruimte ook benutten voor eventuele andere sieraden. Deze watchwinder is voorzien van Japanse kwaliteitsmotoren. Hiermee voorzie je jouw Omega horloge(s) moeiteloos van de benodigde energie. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag is instelbaar, per rotor afzonderlijk. Dit is gemakkelijk te doen met het handige en moderne touchscreen. De ingebouwde LED verlichting is een mooie extra. Hiermee zet je jouw horloges echt in het zonnetje. Met de speciale speedwinding functie kun je je horloges desgewenst in korte tijd van de benodigde energie voorzien. Tot slot biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, duidelijke handleiding en certificaat.

Of je nu een liefhebber bent met een enkel Omega horloge in bezit, of een echte verzamelaar, met de bovengenoemde opties vind je bij ons in de webshop altijd de perfecte watchwinder voor jouw Omega horloges. wij hebben bovendien veel ervaring en kennis op dit gebied paraat, waardoor we je bij een gewenst advies of bij vragen altijd van dienst kunnen zijn.

Ben jij op zoek naar een watchwinder voor een Omega horloge? Bekijk onze website en contacteer ons gerust met jouw vraag. We helpen je graag verder!

Bernard Favre Planet Carbon watchwinder

Geplaatst op 16 november 2023 om 15:55 uur

Zwitserland staat al sinds jaar en dag bekend als het land van de luxe horloges. Verschillende Zwitserse horlogemerken die vandaag de dag bekend staan als grote en gerenommeerde horlogemerken, vinden dan ook hun oorsprong in Zwitserland.

Wanneer je een luxe horloge wilt aanschaffen is een Swiss made horloge altijd een goede keuze. Omdat deze horloges moeten voldoen aan hoge eisen en voorwaarden, weet je zeker dat je met een Zwitsers horloge gaat voor kwaliteit. Door de jaren heen is daar een belangrijk product binnen de horlogerie bijgekomen.

Wij hebben het dan over de hoogwaardige watchwinder, die onlosmakelijk verbonden is met het luxe automatische horloge. Een watchwinder voorziet in de bewegingsbehoefte van een automatisch horloge wanneer deze niet gedragen wordt. Over het algemeen wordt het horloge dan van energie voorzien door middel van rotatie. Op deze manier hoef je niet bang te zijn voor stilstand van je automatische horloge en wordt bovendien de olie in het horloge op optimale wijze verdeeld. Ook hoogwaardige watchwinders zijn in allerlei soorten en maten te vinden bij verschillende bekende Zwitserse merken. Hierbij zijn Swiss made watchwinders te vinden voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook watchwinders met ruimte voor het opwinden van meerdere- of zelfs een hele verzameling automatische horloges. Bovendien is er veel mogelijk op het gebied van materiaalkeuze. Ook op het gebied van watchwinders geldt dat een Zwitsers exemplaar altijd een goede keuze is. Wat betreft techniek zit je hiermee altijd goed, deze watchwinders zijn voorzien van high-end Swiss made motoren, die de opwinding van jouw automatische horloge of horloges verzorgen op betrouwbare en veilige wijze.

Ook wat betreft design is er voor iedereen een passende watchwinder te vinden bij de verschillende Zwitserse merken. Zo zijn er ontwerpen die meer strak en modern zijn vormgegeven, maar ook designs met juist meer organische vormen of bijvoorbeeld  bijzondere patronen. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een merk dat op dit gebied het neusje van de zalm te bieden heeft, in de vorm van unieke en uiterst luxe designs. We hebben het dan over het Zwitserse exclusieve merk Bernard Favre. Binnen de collectie van Bernard Favre vinden we de zogenaamde ‘Planet watchwinders’. Deze watchwinders verzorgen de energiebehoefte van jouw automatisch horloge door deze rond zijn eigen as te laten draaien, vandaar ook de naam ‘Planet’. Bernard Favre biedt met deze Planet watchwinders een zeer fraai en exclusief stukje vakwerk, dat op zichzelf al een ‘piece of art’ genoemd mag worden. Wanneer het horloge echter in de watchwinder wordt opgewonden, is het plaatje compleet. Dit is voor iedere liefhebber namelijk een zeer fascinerend gezicht. Een mooi voorbeeld van een high-end watchwinder uit de collectie van Bernard Favre, is de Bernard Favre Planet Carbon. Deze watchwinder is gemaakt van carbon en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. Wanneer je je horloge in de watchwinder hebt geplaatst, kun je daaroverheen de fraaie glazen stolp plaatsen. Dit is niet alleen een heel mooi plaatje, het biedt daarnaast ook bescherming tegen bijvoorbeeld vocht en vuil.

De Bernard Favre Planet Carbon is uiteraard voorzien van een hoogwaardige Swiss made motor, die de opwinding van jouw automatische horloge op zowel energiezuinige als stille wijze verzorgt. Bovendien is dit model uitgerust met een kwalitatieve accu voor 100 dagen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo heb je weinig omkijken naar de energievoorziening van je watchwinder en ben je er altijd zeker van dat je automatische horloge klaar is voor gebruik. Daarnaast maakt deze accu het mogelijk de watchwinder met je mee te nemen of bijvoorbeeld te plaatsen in een kluis. Verder is de watchwinder op te laden met behulp van de USB aansluiting middels netstroom, PC of smartphone. Bovendien biedt de Bernard Favre Planet Carbon de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van je automatische horloge. Uiteraard is de Bernard Favre Planet Carbon instelbaar wat betreft het aantal toeren, zodat je jouw automatische horloge de meest ideale wijze van opwinding kunt bieden.  De speciale LED indicator geeft tot slot de status van de watchwinder weer, waardoor je altijd weet waar je aan toe bent.

Bernard Favre Planet Carbon

Ben je nieuwsgierig  geworden en wil je een fraaie Planet watchwinder zoals de Bernard Favre Planet Carbon echt aan het werk zien? Je kunt een filmpje van deze watchwinder bekijken bij ons in de webshop. Wij weten zeker dat je direct verkocht zult zijn als echte liefhebber van fraaie automatische horloges! Wij leveren de Bernard Favre Planet Carbon en vele andere exclusieve modellen van Bernard Favre met 2 jaar garantie, een overzichtelijke handleiding en luxe lederen etui. Bekijk dus nu de mogelijkheden bij ons in de webshop en overtuig jezelf!

Hoe werkt een watchwinder?

Geplaatst op 9 november 2023 om 12:12 uur

Misschien heb je weleens gehoord van een watchwinder. Deze horlogeaccessoire wordt steeds populairder en de meeste horlogeliefhebbers en verzamelaars hebben er één of meerdere in hun bezit. Maar wat is een watchwinder? En hoe werkt een watchwinder? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en bespreken we een mooi voorbeeld van deze horlogeaccessoire.

Het is een bekend probleem voor liefhebbers van automatische horloges: stilstand van je automatische horloge. Dit is erg vervelend, aangezien dit betekent dat je je horloge steeds opnieuw moet instellen. Je kunt hierbij denken aan de tijd zelf, maar ook aan de datum, een maanfase- of GMT functie bijvoorbeeld. Naast deze ergernis, kan stilstand van je automatische horloge ook onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave betekenen. Een automatisch horloge is afhankelijk van de juiste beweging voor de opwinding ervan. Wanneer je je automatische horloge draagt, is dit geen enkel probleem. Door de natuurlijke beweging van je pols, wordt je horloge dan automatisch van de benodigde opwinding voorzien. Naast de opwindfunctie, zorgt de juiste beweging er ook voor dat de olie in het uurwerk van het automatische horloge juist wordt verdeeld. Dit zorgt voor een behoud van de levensduur van jouw horloge. Hier heb je geen omkijken naar wanneer je je horloge draagt. Wanneer je hem echter niet draagt, omdat je bijvoorbeeld meerdere horloges hebt, dan is er een andere oplossing voor nodig. Daar komt de watchwinder om de hoek kijken.

Een goede watchwinder zorgt ervoor dat ieder type en merk automatisch horloge van de juiste wijze van beweging wordt voorzien, waardoor deze automatisch wordt opgewonden. Afhankelijk van het merk gebeurt dit door middel van rotatie, of bijvoorbeeld door het zachtjes schudden van het horloge. Verschillende merken zijn op onderzoek uitgegaan om de meest milde en efficiënte wijze van beweging te ontwikkelen. Zo weet je zeker dat je horloge in goede handen is wanneer je deze in je watchwinder plaatst voor opwinding. Zo zorg je met een hoogwaardige watchwinder voor de benodigde opwinding en voor de juiste verdeling van de olie in je automatische horloge. Naast de opwindfunctie biedt een goede watchwinder echter nog meer mogelijkheden. Zo biedt een model van kwaliteit een veilige en overzichtelijke opbergplaats voor je automatische horloge of horloges.

Een kwalitatieve watchwinder is daarbij voorzien van goede horlogehouders die ervoor zorgen dat jouw horloge gemakkelijk en zonder beschadigingen in de watchwinder geplaatst kan worden. De meeste modellen zijn bovendien ook voorzien van een zachte stof aan de binnenkant, om krasjes of andere beschadigingen te voorkomen. Wanneer je wilt kan je daarnaast kiezen voor een watchwinder die afsluitbaar is. Hiermee voorkom je onnodige schade of slijtage aan je horloges door schadelijke invloeden van buitenaf.

Een laatste mooie functie die een goede watchwinder kan vervullen, is de functie van een display. Zo kun je jouw automatische horloge of horlogeverzameling op een fraaie wijze presenteren. Veel merken besteden veel zorg en aandacht aan het design, om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloge of horloges extra goed uitkomen in de watchwinder. Zo zijn er ook merken die bijvoorbeeld een ingebouwde LED verlichting hebben voorzien in hun watchwinders. Hiermee zet je jouw horloges desgewenst in de spotlight, voor een extra mooi zicht op je horloges.

Een mooi voorbeeld van een merk dat watchwinders biedt die zeer geschikt zijn voor het vervullen van alle drie de bovengenoemde functies, is het Nederlandse merk Benson. We vertellen je graag meer over een specifieke watchwinder van dit merk, die speciaal geschikt is voor de verzamelaar. We hebben het dan over de Benson Black Series 4.16.W. Dit model biedt de ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast heeft Benson bij dit model ook een extra opbergruimte voorzien, voor nog 3 extra horloges. Deze ruimte kun je natuurlijk ook gebruiken voor eventuele andere sieraden, of bijvoorbeeld manchetknopen. De watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De kleur van de watchwinder is wit. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een speciaal soft velvet, ter bescherming van jouw horloges. Doordat Benson gebruik maakt van flexibele horlogehouders, is vrijwel ieder horloge probleemloos in de watchwinder te plaatsen. Dit model is eveneens afsluitbaar. Aan de voorkant is deze te openen met een glazen deurtje en aan de bovenkant met het speciale luxe soft close deksel. De Benson Black Series 4.16.W van Benson is voorzien van Japanse motoren van topkwaliteit. Deze motoren voorzien ieder model automatisch horloge efficiënt en veilig van de benodigde energie. De watchwinder is bovendien per rotor afzonderlijk instelbaar. Dit betekent dat je voor ieder horloge specifiek de draairichting en het aantal rotaties kunt instellen. Dit kun je doen met het handige touchscreen display, wat ervoor zorgt dat de gebruiker van de Benson Black Series 4.16.W een hoog gebruikerscomfort ervaart. De Benson Black Series 4.16.W is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functie zorgt ervoor dat jouw horloges beschermd zijn tegen overspanning. Met de speciale speedwinding functie kun je je horloges bovendien voorzien van energie in een kortere tijd. De ingebouwde LED verlichting garandeert op ieder moment van de dag een perfect zicht op jouw horloges. Dit model is tot slot voorzien van een USB aansluiting en wordt geleverd met een adapter.

Benson Black Series 4.16.W

Met de Benson Black Series 4.16.W watchwinder hebben we laten zien dat een watchwinder verschillende functies kan vervullen, naast de belangrijke opwindfunctie. Een goede watchwinder is dan ook absoluut onmisbaar wanneer je één of meerdere automatische horloges in het bezit hebt.

Bekijk snel onze collectie watchwinders!

Benson Black Series 6.16.B watchwinder

Geplaatst op 2 november 2023 om 14:38 uur

Als specialist op gebied van watchwinders krijgen wij regelmatig de vraag welke watchwinder het beste geschikt is voor het opwinden van high-end horloges. Horloges van merken zoals Breitling, IWC, Rolex, Omega, Tag Heuer, Panerai etc etc. De eigenaar van een horloge van één van deze merken kiest meestal voor het beste voor zijn of haar horlogecollectie. Welke watchwinder geschikt is hangt van meerdere aspecten af. Bijvoorbeeld van hoeveel horloges je wilt opwinden, wat je budget en persoonlijke smaak is qua design en kleur.

Maar als we puur naar de techniek kijken om een automatisch horloge op te winden is het Nederlandse merk Benson één van de beste keuzes. Waarom? Dat leggen we uit in dit artikel.

Ben jij de eigenaar van 6 of 7 automatische horloges en op zoek naar een goede watchwinder die ervoor zorgt dat jouw automatische horloges blijven lopen? Een watchwinder voor een verzameling horloges moet natuurlijk een vertrouwde en doeltreffende wijze van opwinding bieden. Daar hoort bij dat de instellingen voor ieder horloge afzonderlijk kunnen worden bepaald. Niet ieder horloge is tenslotte hetzelfde. De motoren van de watchwinder moeten krachtig genoeg zijn voor het opwinden van het sterkste automatisch horloge, zodat je verzekerd bent van een goede opwinding, onafhankelijk van welk horloge je in de watchwinder plaatst.

Een goede watchwinder voor een verzameling automatische horloges moet daarnaast ook in esthetisch opzicht voldoen. Je wilt jouw trots tenslotte kunnen bewaren en tentoonstellen in een stijlvol en elegant exemplaar. Een mooie extra hierbij kan een ingebouwde LED verlichting zijn. Deze zorgt ervoor dat je jouw verzameling extra goed in het zicht kunt zetten. Een fraaie watchwinder met een indrukwekkende horlogeverzameling is op deze manier een echte eyecatcher in je interieur. Wat een watchwinder voor 6 automatische horloges daarnaast ook moet bieden, is een veilige opbergplaats. Je wilt jouw horloges met een goed gevoel kunnen bewaren in de watchwinder en daarbij niet bang hoeven zijn voor krasjes of andere beschadigingen. Je wilt tot slot dat jouw watchwinder met zorg is gemaakt van hoogwaardige materialen, zodat deze lang meegaat en duurzaam is. Wat je aan de ander kant niet wilt, is teveel betalen. Een goede watchwinder die aan alle bovenstaande zaken voldoet en bovendien verkrijgbaar is tegen een aantrekkelijke prijs, vind je binnen de collectie van het Nederlandse merk Benson.

Bij Benson weten ze precies wat de verzamelaar van automatische horloges nodig heeft voor zijn trots. De watchwinders van het merk zijn dan ook niet alleen van zeer goede kwaliteit, maar bieden daarnaast ook een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Veel watchwinders uit de collectie van Benson bieden handige extra’s, zoals een extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting of een powerwinding functie. De prijs-/kwaliteitverhouding van de producten van het merk is bovendien zeer goed te noemen, waardoor je bij dit merk jouw ideale watchwinder kunt aanschaffen, tegen een scherpe prijs.

Een zeer fraai voorbeeld van een Benson watchwinder met de capaciteit voor het opwinden van 6 automatische horloges tegelijk, is de Benson Black Series 6.16.B watchwinder. Deze stijlvolle en uiterst luxe watchwinder is met de grootst mogelijke zorg en oog voor detail met de hand gemaakt. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De perfecte afwerking komt onder andere tot uiting doordat deze watchwinder is voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is eveneens zeer fraai afgewerkt. Zo zorgt het speciale ingelegde soft velvet voor een optimale bescherming van jouw horloges tegen krasjes of andere beschadigingen. Ook voor schadelijke invloeden van buitenaf hoef je niet bang te zijn, de watchwinder is namelijk afsluitbaar met een stijlvol deurtje van mineraalglas. Aan de bovenkant van de watchwinder is deze voorzien van een speciaal soft close deksel. Daaronder bevindt zich een zeer handige extra opbergruimte. Hierin kun je nog eens 5 horloges kwijt, zoals quartz- of mechanische horloges, die niet de beweging van de watchwinder nodig hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de extra opbergruimte te benutten voor eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen.

De Benson Black Series 6.16.B is uitgerust met Japanse motoren van topkwaliteit. Deze motoren verzorgen de opwinding van jouw automatische horloges probleemloos en in stilte. Bovendien zijn deze motoren energiezuinig en zeer betrouwbaar. De Benson Black Series 6.16.B is verder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waarmee je deze watchwinder perfect kunt inzetten als display voor jouw verzameling. De watchwinder kan worden ingesteld met behulp van het handige touchscreen display. Hiermee stel je onder meer de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge in. Ieder horloge krijgt op deze manier wat het nodig heeft. Tot slot beschik je met de Benson Black Series 6.16.B over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en een powerwinding functie. Deze laatste functionaliteit maakt het mogelijk jouw automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien. Al met al een zeer complete watchwinder, met een zeer luxe uitstraling.

De uitgebreide en gevarieerde collectie van het merk Benson is bij ons in zijn geheel verkrijgbaar in de webshop. Ook de Benson Black Series 6.16.B bestel je hier veilig, gemakkelijk en snel. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met een garantie van 2 jaar en een certificaat.

Natuurlijk sluiten wij ook een duidelijke handleiding bij, waardoor je direct met je nieuwe aanwinst aan de slag kunt. Wil jij je nooit meer zorgen hoeven maken over stilstand van jouw horloges? Kies dan nu voor een hoogwaardige watchwinder van Benson!

Wij zijn officieel dealer van Benson en nog 12 andere merken. In ons magazijn hebben wij meer dan 2000 watchwinders op voorraad en direct leverbaar. Uiteraard verzenden wij wereldwijd met Fedex, DPD of PostNL.

Heb je een vraag over een watchwinder? Of kunnen we je meer vertellen over hoe een watchwinder werkt en wat de beste keuze is voor jouw horlogecollectie? Neem gerust contact met ons op. Met meer dan 18 jaar ervaring op gebied van deze horlogeaccessoire helpen we je graag verder.

Orbita watchwinder

Geplaatst op 27 oktober 2023 om 10:48 uur

Niet alleen in Zwitserland maar ook in diverse andere landen ter wereld vinden we watchwinder merken die modellen van uitstekende kwaliteit produceren. Een mooi voorbeeld van zo’n merk is het merk Orbita dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Orbita mag dan niet degene zijn geweest die de watchwinder als horlogeaccessoire uitvond, het merk heeft de watchwinder naar eigen zeggen wel naar een hoger niveau weten te tillen.

Bij Orbita staat ontwikkeling en vernieuwing dan ook hoog op het prioriteitenlijstje. Dit heeft erin geresulteerd dat Orbita verscheidene patenten op zijn naam heeft weten te zetten. Zo heeft het merk in zijn zoektocht naar de meest milde wijze van opwinding het speciale ‘Rotorwind’ Systeem ontwikkeld. Met dit systeem kun je jouw automatische horloge of horloges van de benodigde energie voorzien, doordat de watchwinder het horloge zachtjes schudt voor de benodigde beweging. Ook het bekende systeem dat werkt door middel van rotatie is bij Orbita verkrijgbaar, onder de naam ‘Programmable’ Systeem. De bedrijfsfilosofie van Orbita is altijd geweest om producten te creëren van blijvende waarde en uitzonderlijke aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken. De Orbita watchwinders zijn dan ook van hoge kwaliteit en voorzien van de meest hoogstaande techniek. Bovendien is het gebruikerscomfort van de watchwinders van het merk zeer hoog. Het merk kiest daarnaast voor het gebruik van enkel de beste materialen voor hun watchwinders, voor een exclusieve uitstraling. Dit zorgt er bovendien voor dat de watchwinders lang mooi blijven.

Orbita maakt gebruik van de welbekende Zwitserse motoren. Dit zorgt ervoor dat de watchwinders van het merk stuk voor stuk voorzien zijn van een betrouwbare en duurzame basis. De opwinding van jouw automatische horloge of horloges wordt met motoren van dit kaliber in stilte verzorgd door deze watchwinders. De collectie van Orbita is gevarieerd te noemen. Niet alleen is er de keuze uit het Rotorwind- en Programmable Systeem, daarnaast biedt het merk ook watchwinders voor mensen met een divers budget. Zo vinden we in de Orbita Sparta Bold serie watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Deze watchwinders zijn van topkwaliteit, maar eenvoudig vormgegeven en daardoor aantrekkelijk geprijsd. Daarnaast herbergt de collectie van Orbita echter ook zeer fraaie modellen voor de fervent verzamelaar, met een zeer luxe uitstraling. Deze watchwinders vallen in een hogere prijsklasse en bieden niet alleen een efficiënte en veilige wijze van opwinding, maar ook de mogelijkheid om jouw horlogeverzameling in stijl te presenteren. De prachtige houten kasten van deze variant Orbita watchwinders is gemaakt van de beste Italiaanse houtsoorten en verwerkt door de beste ambachtslieden. Met een elegante en stijlvolle watchwinder voor jouw horlogeverzameling van het merk Orbita, weet je zeker dat je een echte eyecatcher in huis haalt.

Een mooi voorbeeld van een zeer fraaie watchwinder uit de collectie van Orbita, is de Orbita Avanti Twenty Four Rotorwind W70004. Dit uiterst exclusieve model van dit merk biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 24 automatische horloges. Bovendien is er ook nog een extra opbergruimte voorzien voor nog 10 horloges. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze opbergruimte te benutten voor eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Deze watchwinder is door de grote capaciteit perfect geschikt voor de liefhebber met een uitgebreide verzameling luxe automatische horloges. De kast van de watchwinder is gemaakt van prachtig Makassar hout, wat zorgt voor een klassieke en zeer stijlvolle uitstraling van de watchwinder. De fraaie voet benadrukt het luxe karakter van deze watchwinder nog eens extra. De binnenkant van dit design is voorzien van een ingelegd carbon. Doordat de watchwinder kan worden afgesloten met een glazen deurtje, bescherm je je horloges tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan vocht, vuil en stof. Bovendien hou je te allen tijde het zicht op je horloges. Met dit model van Orbita beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening van deze watchwinder verloopt tot slot middels netstroom met behulp van een adapter.

Een tweede model welke we graag benoemen, is afkomstig uit de Orbita Sparta Bold serie. De Orbita Sparta Bold 1 White W05524 is aantrekkelijk geprijsd en daarmee perfect geschikt voor de liefhebber met een minder breed budget. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Het model is gemaakt van kunststof en compact vormgegeven, waardoor deze gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen is. Doordat deze watchwinder werkzaam is op batterij (longlife batterij systeem), is het een mooie mogelijkheid dit model in een kluis te bewaren. De Orbita Sparta Bold 1 White W05524 is voorzien van een Swiss made motor, waardoor je altijd zeker weet dat je op je watchwinder zult kunnen rekenen. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De high-end watchwinders van Orbita zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop en worden geleverd met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Je vindt hier onder meer de 2 bovengenoemde watchwinder modellen van het merk, maar daarnaast bieden wij nog vele andere fraaie designs. Het is dus zeker de moeite waard een kijkje te nemen!